A Windows 10 testreszabása az egyéni képernyőrégiókhoz

Avatar admin | 2021.01.15. 18 Views 0 Likes 0 Ratings

18 Views 0 Ratings Rate it

A Windows 10 Snap Assist funkciója szép, de hiányzik a testreszabás. A Microsoft PowerToys alkalmazás lehetővé teszi a képernyő felosztását, ahogy szeretné. Ez nagyszerű ultraszéles monitorok és mindenki számára, aki jobb csempézésű ablakkezelőre vágyik.

A Windows 10 Snap szolgáltatásának testreszabása

A beépített Snap Assist Ez a funkció csak 2 × 2 méretű rács elrendezésben működik, ami azt jelenti, hogy az ablakok mindig ugyanolyan méretűek lesznek, hogy illeszkedjenek a területhez: két ablak egymás mellett, négy ablak a képernyő négy sarkában, vagy egy ablak az ablak egyik oldalán. képernyő és kettő a másik oldalon.

Ha nagy, különösen ultraszéles monitorja van, érdemes több ablakcsempézési lehetőséget biztosítani. Itt jön be a Microsoft PowerToys alkalmazása. A „FancyZones” funkció még sok más lehetőséget kínál, valamint lehetőséget nyújt teljesen egyedi snap zónák létrehozására.

A Microsoft PowerToys beszerzése

A PowerToys letölthető innen: A Microsoft GitHub oldala. Az alkalmazás ingyenes és nyílt forráskódú. Töltse le az EXE fájlt a legújabb kiadásból (kerülje a kísérleti kiadásokat), és kattintson a fájlra a telepítéséhez.

letöltés a github-ból

Az alkalmazás telepítése után a FancyZones beállításainak eléréséhez nyissa meg a tálcán lévő tálcán.

indítson powertoys-t a tálcáról

A FancyZones testreszabása és létrehozása

A PowerToys telepítésével elkezdhetjük a FancyZones beállítását. Nyissa meg az alkalmazást, és kattintson az oldalsáv „FancyZones” fülére.

válassza a fancyzones fület

Mielőtt bármit megtennénk, ellenőrizze, hogy a FancyZones be van-e kapcsolva.

kapcsolja be a díszes zónákat

Az első tennivaló az egyéni zónaelrendezés létrehozása. Itt dönthet arról, hogy hány zónát szeretne, valamint azok méretét. Kattintson az „Elrendezésszerkesztő indítása” elemre.

indítsa el az elrendezésszerkesztőt

A Layout Editor tartalmaz egy csomó előre elkészített sablont, amelyek közül választhat. Válassza ki, hogy hány zónát szeretne a tetején – legfeljebb 40 -, majd válassza ki az egyik elrendezést alatta.

válassza ki a zóna számát és elrendezését

Ha az előre elkészített elrendezések nem tetszenek, akkor egyedi elrendezést is létrehozhat. Ennek kétféle módja van. Először válasszon ki egy sablont kiindulópontként, majd kattintson a „Kiválasztott elrendezés szerkesztése” elemre.

a kijelölt elrendezés szerkesztése

Az egér mozgatásával vezérelhet egy elválasztó vonalat, amely felosztja a zónát, bárhová kattint. A fogantyút a zónák között is húzhatja a méretük beállításához. Adjon nevet a sablonnak, majd kattintson a „Mentés és alkalmazás” gombra.

testreszabhatja a zónaelrendezést

A második módszer valamivel több erőfeszítést igényel. Váltson az „Egyéni” fülre, válassza az „Új egyéni létrehozása” lehetőséget, majd kattintson a „Kiválasztott elrendezés szerkesztése” elemre.

egyedi elrendezés létrehozása

A kezdéshez kattintson a nagy „Új zóna hozzáadása” gombra.

új zóna hozzáadása

Egy átlátszó doboz jelenik meg a képernyőn, közepén az „1” számmal. Ez az elrendezés első zónáját jelenti. Húzza körbe és húzza meg az éleit az átméretezéshez.

hozza létre az első zónát

Kattintson újból az „Új zóna hozzáadása” gombra, hogy új mezőt kapjon, és ismételje meg, amíg az elrendezés elkészül.

új zóna hozzáadása

Ha elkészült a zónák létrehozásával, adjon nevet a sablonnak, majd a befejezéshez kattintson a „Mentés és alkalmazás” gombra.

nevezze el a sablont, és mentse

A sablonok beállítása és kiválasztása közben a képernyőn áttetsző dobozokkal előnézeti zónák láthatók. Kiválaszthatja, hogy az ablakok a teljes zónát elfoglalják-e, vagy legyen hely a széleken.

a zónák körüli tereket mutatják

A FancyZones használata

A létrehozott elrendezéssel számos más lehetőség áll rendelkezésre annak tényleges működésének beállításához. Sokat tehet itt, de néhány javaslatot fogunk tenni a kezdéshez.

A „Zóna viselkedése” szakaszban valószínűleg engedélyeznie kell a „Tartsa lenyomva a Shift billentyűt a zónák aktiválásához húzás közben” beállítást, ami megkönnyíti az ablakok gyors mozgatását a zónák között.

tartsa lenyomva a váltást húzás közben

Ezután görgessen le az „Ablak viselkedése” szakaszig. Három lehetőség van, amelyek engedélyezését javasoljuk:

  • Az ablakok zónák közötti áthelyezéséhez írja felül a Windows Snap parancsikont (Win + Arrow).
  • Az újonnan létrehozott ablakokat helyezze át az utolsó ismert zónájukra.
  • Visszaállításkor állítsa vissza az ablakok eredeti méretét.

ablak viselkedési beállításai

A következő szakasz a „Megjelenés”, és néhány lehetőséget ad arra, hogy a FancyZones hogyan fog működni. Húzáskor átlátszóvá teheti az ablakokat, és egyéni színeket választhat.

megjelenési lehetőségek

Végül, ha vannak olyan alkalmazások, amelyeket nem szeretne használni a FancyZones-ban, az alsó részben kizárhatja őket. Egyszerűen írja be az alkalmazás nevét a szövegmezőbe, soronként egyet. A Windows Snap Assist segítségével továbbra is működni fognak.

kizárja az alkalmazásokat a fancyzones-ból


A FancyZones csak egy a sok közül, amit tehet a PowerToys-szal, de ez az egyik legjobb tulajdonsága. Ha Ön energiafelhasználó, és a Snap Assist egyszerűen nem elég rugalmas, próbálja ki a FancyZones-t.

ÖSSZEFÜGGŐ: Az összes Microsoft PowerToys for Windows 10, magyarázat
Source link


18 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok