Fűzfa víz: Barkácsoló hormon gyökérzet az új dugványokhoz

Avatar admin | 2021.04.26. 141 Views 0 Likes 0 Ratings

141 Views 0 Ratings Rate it

Mint igazolt növénykedvelő, mindig arra törekszem, hogy minél gyorsabban teremtsek több növényt. A gyökereztető hormon kiváló módszer arra, hogy ösztönözze az új dugványokat a gyökerek gyors növekedésére. Ez a barkácsgyökér hormon recept könnyen elkészíthető és teljesen ingyenes egy nagyon különleges növénynek köszönhetően … fűzfa!

Willow Water_ DIY hormon gyökereztető új dugványaihoz

Csodálkozott már azon, hogy a fűz milyen gyorsan növekszik? Mind a fák, mind a cserjék olyan gyors ütemben nőnek, hogy pisloghat, és felfedezheti, hogy hirtelen két újabb ág jelenik meg.

Oké, lehet, hogy nem nőnek olyan gyorsan, de a világon az egyik leggyorsabban növekvő növény. Ennek is van tényleges tudományos oka. A fűzfák olyan gyorsan megnőnek, mert tele vannak egy nagyon különleges növényi hormonnal, az úgynevezett indol-vajsavval.

Ha legközelebb azt találja magának, hogy visszavágja azt a rakoncátlan fűzfát, ne dobja el az ágakat. A fűz erősen növekvő hormonjait más növények termesztésekor is felhasználhatja. Ez a barkácsoló hormon a fűzfa erejét hasznosítja, hogy más növényi dugványai gyorsabban növekedjenek.

fűzvíz házi készítésű gyökérhormon

Fűz története

A nemzetségben több mint 400 faj található Salix, a fűznek sokféle fajtája van az egész világon. A Willow-nak hosszú gyógyászati ​​múltja van, leginkább arról ismert, hogy az aszpirin természetes formája. A szalicilsav a fűz kéreg fő összetevője, és ha izolálják, aszpirint készít!

Az aszpirint először 1899-ben állították elő, de a leveleket és a kérget évezredek óta használják őslakosok gyulladás és fájdalom kezelésére.

És mielőtt a kereskedelemben kapható gyökérzetes hormon rendelkezésre állt volna, a fűzfát természetes gyökérhormonként használták a növények szaporításához.

tarka növény nő a vízben

Mi az a gyökerező hormon?

Ha szívesen szaporítja a növényeket, a házi készítésű gyökérzetes hormon hasznos eszköz, ha kéznél van. A gyökereztető hormon segít az új növényi dugványok gyökérnövekedésének serkentésében. Az én szobanövények szaporítási útmutatója, Ajánlom egy gyökereztető hormon használatát néhány szaporítási módszerhez, beleértve a szár és a levélvágás szaporítását.

Míg néhány növényi kivágás önmagában jól működik, mint például pozsgás növények, mások nehezebben gyökereznek könnyen. Néhány kivágás jól megy közvetlenül a vízben, míg mások szeretik közvetlenül a talajba ültetni. Gyökeres hormon használata elősegíti a talajjal történő szaporodást.

levélvágások terrakotta edényekben

Hogyan működnek a gyökereztető hormonok?

Csakúgy, mint mi, a növényekben is vannak hormonok. Bár nem okoznak pattanásokat és súlygyarapodást, mint bennünk, a növekedés során rendkívül segítik a növényeket.

A növényeknek négy fő hormonja van: auxin, gibberellin, citokinin és abszcizinsav. Az auxin az, ami ma érdekel, mivel serkenti a gyökér növekedését.

Gyökeres hormonként ismert két természetes eredetű auxin létezik: indolecetsav (IAA) és indol-vajsav (IBA). Két szintetikus auxin hormon is ismert, amelyek NAA és 2,4-D néven ismertek, és amelyek megtalálhatók a kereskedelmi gyökereztető hormonokban.

Azáltal, hogy egy növényt auxinnal látunk el, megadjuk nekik azokat a hormonokat, amelyekre szükségük van, hogy ösztönözzék a dugványok gyökérnövekedését. Csakúgy, mint a gyógyszerhez, meg kell adnia a megfelelő adag gyökereztető hormont is. Túl sok, és a növény meghal. Nem elég, és nem lesz különbség.

fűzfavágások: barkácsoló hormon recept

Mi a természetes gyökereztető hormon?

Mielőtt kereskedelmi gyökérhormonok léteztek volna, léteztek természetes gyökereztető hormonok. Sok növény egy idő után előállítja saját gyökereztető hormonjait, de közvetlenül a vágás után hozzáadva elősegíti a folyamat felgyorsítását.

A természetes gyökereztető hormonom a fűzfa, mivel magas szintű auxin IBA-t tartalmaz. A fűz szalicilsavat is tartalmaz, amely gombaellenes hatású, és a fertőzések elleni védekezéssel hozzájárul a szaporítás sikerének növeléséhez. A fiatal fűz hajtásokon lesz a legtöbb IBA.

Egy vagy két fűzfaág minden, amire szüksége van ahhoz, hogy elegendő fűzvíz legyen ehhez a barkácsoló hormonhoz, hogy táplálja kertjét és szaporító állomását. Valójában a metszés új növekedést serkent a fűzfában, és végtelen hajtásokkal találja magát.

A fűzvizet új szaporítással használhatja úgy, hogy a szárat 24 órán át áztatja, vagy közvetlenül a már gyökerezett dugványokra is felhasználhatja az erősebb gyökerek ösztönzését. Az új palánták fűzvízzel történő öntözése szintén kiváló módszer a növekedés elősegítésére.

palánták

Fűzvíz gyökereztető hormon recept

A fűzfa (Salix) ágak gazdagok a gyökeresedést serkentő indol-vajsav (IBA) hormonokban és a szalicilsavban (SA), amely védi a vágást a gombáktól és bakteriális fertőzésektől. Készítsen fűzfaágú teát barkácsoló hormonként a dugványok szaporításához.

Anyagok

 • Fiatal fűzfaágak, egy ceruza átmérője vagy kisebb
 • Forrásban lévő víz
 • Üveg korsó

Csináld meg!

Először szüreteld a fűzfaágakat. A fiatal ágakat szeretné betakarítani, ideális esetben növekedésük első évében. Az ágak nem lehetnek vastagabbak, mint egy ceruza.

fűzvágás fűzvízhez

Ezután távolítsa el az összes levelet az ágairól. Vágja le az ágakat 1 hüvelykes darabokra. Ne aggódjon, hogy pontos vagy, csak vágj le!

fűzvíz és metszők

Az ágak áztatásához hőálló edényre, például befőttesüvegre van szükség. Töltse fel edényét vágott fűzfa ágaival, amíg félig meg nem telik. Öntsön forrásban lévő vizet a fűzfára, és hagyja a keveréket egy éjszakán át meredezni. 24 óra elteltével szűrje ki a fűzfaágakat.

fűzvíz recept készül egy nagy üvegedénybe

Hogyan kell használni a gyökereztető hormont

Fűzvizét felhasználhatja új dugványok áztatására, vagy a már gyökerezett új dugványok talajba öntözésére. Ha fűzfavízben áztatja a dugványokat, feltétlenül hígítsa fel a vizet, hogy az félig erős legyen.

Fűzvizét új palánták öntözésére is használhatja öntözőkanna segítségével.

A fűzvíz tárolásához tegye a hűtőszekrénybe, és két hónapon belül használja fel.

További bejegyzések a növekvő növényekről:

Fűzvíz barkácsoló hormongyökér recept

Készítse el ezt a fűzfaágú teát, hogy elősegítse gyökerei gyökerét és gyorsabb növekedését.

Kellékek

 • Fiatal fűzfaágak, ceruza átmérője vagy kisebb
 • Forrásban lévő víz
 • Üveg korsó

Utasítás

 • Betakarítsa a fűzfa fiatal ágait, ideális esetben az elsőéves növekedést.

 • Távolítsa el és komposztálja az összes levelet, és vágja le az ágakat 2,5 cm-es darabokra

 • Töltsön meg egy félig tele edényt ágakkal, és öntsön forró vizet az ágakra, hogy megteljen az üveg. Hagyja egy éjszakán át meredek, másnap szűrje le.

 • Áztassa az új dugványokat fűzfavízbe gyökeresedés előtt, vagy használja a dugványok öntözéséhez. Amikor a dugványokat vízben gyökerezi, hígítsa a fűzvizet félig. A fűzvizet palánták öntözésére is fel lehet használni. A fűzvizet legfeljebb 2 hónapig tárolhatja hűtőszekrényben.

Willow Water_ DIY hormon gyökereztető új dugványaihoz


Forrás link


141 Views 0 Ratings Rate it

 • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok