{Gluténmentes, cukormentes} Matcha Soufflé | Élelmesen

Avatar admin | 2021.02.05. 16 Views 0 Likes 0 Ratings

16 Views 0 Ratings Rate it

GYIK


Hogyan lehet sütni egy lapos tetejű szuflát?

Elméletileg ahhoz, hogy e tökéletes megjelenésű, lapos tetejű szuflét elkészíthesse, két dolgot kell tennie:

  1. Először “vágja ki” a tésztát úgy, hogy a kés hátát csúsztatja a ramekin szélein

  2. Ezután finoman húzza végig ujját a ramekin belső szélén, nyomja be a tésztát.

Most belépünk a gyakorlás területére, és szembe kell néznünk a sütés legnagyobb ismeretlenségével: a sütő.

Sajnos nem minden otthoni sütő egyenlő – van, aki alulról, másik felülről melegít többet. Az igazi probléma az, amikor a szellőzés vagy a lemez hibái miatt a hő a bal és a jobb oldal között egyenetlen.

Ha a sütője jó modorú, akkor statikus üzemmódba kell állítani, és a szuflát közvetlenül a sütő közepén meg kell sütni. Néhány ember az alsó állvány használatát javasolja: nem a sütőnkkel. A középső állvány biztonságosabb tét.

Ha mindezek után a szuflája mégis aszimmetrikus lett, ne legyen túl kemény magának. Ne feledje: ugyanolyan jó lesz, és a hasába is megy!

A pudingom nem nőtt, vagy nem volt elég szivacsos. Mit csináltam rosszul?

A Soufflé nem használ sütőport. A növekedést az okozza, hogy a tojásfehérje hab apró légbuborékokat hoz létre a tésztában, és a vajat felfelé tolja, miközben főz. A légbuborékok teszik a szuflát bolyhossá és “könnyűvé”.

Az évek során azt figyeltük meg, hogy valahányszor a soufflé nem a várt módon nőtt, annak oka az volt:

  • Túl sokáig vártunk a sütés előtt, aminek következtében a tészta elveszítette szerkezetét.

  • A habos fehéreket túl kevertük a többi hozzávalóval.

Amit tenni szeretne helyette:

  • Hajtsa be (ne keverje össze) a habot a többi hozzávalóhoz, röviden és széles körtöl, felülről lefelé. Hét-tízszeres hajtogatásra van szükség. Úgy tűnhet, hogy nem tetted eleget, de rendben van így.

  • Töltsön minél kevesebb időt a hajtogatás és a sütés között. Győződjön meg arról, hogy a sütőt előmelegítették, és a zsírbetétjei megolajozódtak, mielőtt elkezdené hajtogatni a habot.

Alapvetően nem akarja kiütni a levegőt a tésztából. Tartsa könnyű és pezsgő, és helyezze ezeket a rameket a sütőbe ASAP.

Tárolhatok-e egy szuflát?

A szufla egyike azoknak a desszerteknek, amelyeket a helyszínen eszik, forró. Csakúgy, mint egy láva sütemény, a kihűlés megvárásával a desszert a legértékesebb minőségéből fakad: meleg és habos piskóta olvad a szájában.

Ha túl sokat sütött, és nem tudja elkészíteni egy mozdulattal, akkor a legjobb az, ha hűtőszekrényben tárolja és két napon belül elfogyasztja.

Megpróbálhatja gyorsan átmelegíteni őket a sütőben, vagy lehűtheti őket. Nem lesznek olyan jók, de mégis elég rendes harapnivalót készítenek.


Source link


16 Views 0 Ratings Rate it