Minden, ami több monitor futtatásához szükséges az M1 MacBookról – Tekintse át a Geek-et

Avatar Gadam | 2021.04.02. 311 Views 0 Likes 0 Ratings

311 Views 0 Ratings Rate it

Macbook két nagy monitorral
alma

Az Apple M1 MacBook Air és MacBook Pro tele van meglepetésekkel, bár korlátozott monitor-támogatásuk olyan meglepetés, amire senki sem számított. Szerencsére nem ragadt bele az életbe egyetlen asztali monitor. Itt található minden, amire szükség van két vagy több külső kijelző használatához az M1 MacBook készülékkel.

A DisplayLink nevű szoftver segítségével akár hat külső monitort is hozzáadhatunk az M1 MacBook készülékéhez. Ez a megoldás jól működik, és nem veszélyezteti az M1 MacBook sebességét. Ráadásul a Mac ugyanúgy kezeli a DisplayLink kapcsolaton keresztül csatlakoztatott monitorokat, mint bármely más külső monitort, így mindentől vezérelhet Rendszerbeállítások és nem valami bosszantó alkalmazás. A DisplayLink akkor is működik, ha a MacBook zárva van – ez aggodalomra ad okot néhány ember számára, amikor először hallanak erről a megoldásról.

Ennek ellenére a DisplayLink kicsi hatással van a CPU használatára, és a macOS „Unlock With Apple Watch” funkció nem működik, amíg a DisplayLink be van kapcsolva. Míg ez a megoldás ma működik, egy jövőbeli macOS-frissítés ideiglenesen „megszakíthatja” a DisplayLink támogatást. Tartsa ezt szem előtt, amikor meglátja az árakat ebben az útmutatóban!

Vásároljon DisplayLink dokkolót vagy adaptert

A Dell Unviersal dokkoló állomás és a StarTech DisplayLink USB adapter.
Dell, StarTech

A DisplayLink letöltése előtt vásároljon meg egy DisplayLink-kompatibilis dokkolóállomást vagy USB-adaptert. Ez a hardver drága, de szükséges a DisplayLink számára, amely tény arra késztetheti Önt, hogy több külső monitort használjon a MacBook-szal.

Ha úgy dönt, hogy nem vásárol DisplayLink dokkolót vagy adaptert, fontolja meg a használatát egy laptop felszálló és a USB-C hub HDMI kimenettel a rögtönzött „kettős monitor” beállításának létrehozásához.

A tiszta 4+ monitorbeállításokhoz: Dokkoló állomások

Néhány USB-C Thunderbolt 3 dokkoló állomás beépített DisplayLink funkcióval rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy több külső monitort csatlakoztasson a MacBook-hoz további kulcsok vagy adapterek nélkül. Csak futtassa a DisplayLink szoftvert, használja a HDMI vagy a DisplayPort kábeleket a szokásos módon, és fusson a földre.

A legtöbb embernek, aki 4 vagy több külső monitort akar futtatni MacBook-jából, érdemes a Dell univerzális dokkolóállomás. Nem azért, mert ez a legjobb DisplayLink dokkoló, hanem azért, mert ez a legjobb durranás. A Dell univerzális dokkolóállomás akár négy külső kijelzőt (egy natív, három a DisplayLinken keresztül) támogat 4K felbontással, és 65 wattos áthidaló töltést tartalmaz. Probléma az, hogy ennek a dokkolónak nincs széles portválasztéka, csupán 2 USB-porttal, egy USB-C-porttal és egy Ethernet-csatlakozóval rendelkezik.

Ha nem bánod, hogy több pénzt költesz, akkor a Kensington SD4900P jobb választás, mint a Dell Universal Docking Station. Négy 4K felbontású kijelzőt, 60 wattos töltést támogat a MacBook számára, és széles portválasztékot kínál, több USB-porttal, kártyaolvasóval és Ethernet-aljzattal.

De mi van, ha négynél több külső kijelzőt szeretne? Nem sok DisplayLink dokkoló állomás rendelkezik ilyen monitor támogatással, és a létezőek költségesek túl sok pénz. Ha öt vagy hat külső kijelzőt akar futtatni az M1 MacBook készülékével, akkor párosítania kell Dell univerzális dokkolóállomás vagy a Kensington SD4900P olcsóval USB DisplayLink adapter.

Legjobb ár-érték arány 4+ monitorokhoz

Dell 452-BCYT D6000 univerzális dokkoló, fekete, egyszemélyes

A Dell univerzális dokkolója négy 4K felbontású külső monitort támogat a DisplayLink segítségével. Nem rendelkezik széles portválasztékkal, de a legolcsóbb dokkoló állomás négy + monitoros M1 MacBook beállításhoz.

Premium Pick 4+ monitorokhoz

A 2-es költségvetésű monitorok beállítása esetén: USB DisplayLink adapterek

Ha nincs szüksége rengeteg külső monitorra, akkor hagyja ki a drága dokkolót, és vásároljon helyette egy USB DisplayLink adaptert. Ezek a kis adapterek két- vagy hárommonitoros támogatást adhatnak MacBook-jához, jóval alacsonyabb áron, mint a teljes méretű dokkolóállomások. Szinte az összes USB DisplayLink adapter USB-A-n keresztül csatlakozik a számítógépéhez, ezért USB-C hubot is vásárolnia kell, ha még nem rendelkezik vele.

Az egyportos USB DisplayLink adapterek jelentősen csökkentik a költségeket a legtöbb dokkolónál. Ha 4K videotámogatást szeretne, StarTech’s Az adapter a legjobb megoldás, de ha jól áll a HD videó, akkor nézze meg az adaptereket Wavlink, Dugaszolható, és Kábel létrehozása hogy melyik a legolcsóbb (sokat eladnak). A kétportos DisplayLink adapterek valamivel többe kerülnek, és A StarTech 4K kétportos adaptere az egyetlen kedvező árú lehetőség.

Ne felejtse el, hogy a MacBook nem rendelkezik USB-A portokkal, ezért meg kell vásárolnia egy USB-C hubot. Ez a hub HDMI kimenetet biztosít az M1 natív video-out jeléhez, valamint néhány USB-A portot az USB DisplayPort adapterhez. Javaslom egy USB-C hub vásárlását áthidaló töltéssel, mint az olcsó Aukey USB-C hub. Nagyobb csomópontok, például a VAVA 12 az 1-ben ideálisak, ha szélesebb portválasztékot vagy tisztább megjelenést szeretne beállít. (Átmeneti töltés nélküli USB-C elosztó akkor is működik, ha véletlenül fekszik.)

Bármelyik USB-C hubot vásárolja is meg, győződjön meg róla, hogy rendelkezik HDMI porttal. Ellenkező esetben DisplayLink USB videokimenete lesz, de semmilyen módon nem tudja használni a MacBook natív videokimeneti jelét!

A legjobb 2+ monitorokhoz

Erre szüksége van a DisplayLink adapterhez!

Töltse le a legújabb DisplayLink szoftvert

A DisplayLink logó
DisplayLink

Miután beállította a DisplayLink dokkolót vagy adaptert, folytassa és töltse le a legújabb DisplayLink szoftver. A DisplayLink telepítés közben „képernyőfelvétel” engedélyt kér – ne aggódjon, ez egyszerűen lehetővé teszi a szoftver számára, hogy külső megjelenítéseket jelenítsen meg.

A telepítés befejezése után a DisplayLink ikon megjelenik a menüsorban a képernyő tetején. Erre az ikonra kattintva egy többnyire üres ablak jelenik meg, mivel a DisplayLink monitor összes kezelése a macOS rendszerbeállítások. Ennek ellenére szánjon egy pillanatra, hogy bejelölje az „alkalmazás automatikus indítása” négyzetet a DisplayLink ablakban, hogy engedélyezze a szoftvert az indításkor.

A MacBook-hoz egy DisplayLink dokkolón vagy adapteren keresztül csatlakoztatott külső monitoroknak automatikusan működniük kell. Úgy működnek, mint bármely külső monitor a macOS-on, teljes mértékben támogatva a virtuális asztali számítógépeket és a Mission Control áttekintő rendszert. Ha a DisplayLink-hez csatlakoztatott monitorai nem működnek, próbáljon meg mindent újra csatlakoztatni, vagy alaphelyzetbe állítani a Mac-et.

Egyes hubok és dokkolóállomások külső energiát igényelnek a teljes funkcionalitás érdekében, ezért ha nehézségei vannak a külső monitorok működésével, ellenőrizze még egyszer, hogy a hub vagy dokkoló csatlakozik-e egy aljzathoz a mellékelt tápegységgel vagy USB-C kábellel . Továbbá, ha DisplayLink USB adaptert használ, győződjön meg arról, hogy az a hub vagy a dokkoló USB 3.0 portjához (a kékhez) csatlakozik.

A kijelzőket a rendszerbeállítások segítségével kezelheti

Andrew Heinzman

Ha a külső monitorai tökéletesen működnek, akkor kész. De valószínűleg egy percet vesz igénybe a kijelzők átrendezéséhez és a monitor néhány beállításának módosításához.

Először nyissa meg a Rendszerbeállításokat, kattintson a Kijelzők lehetőségre, és lépjen az Elrendezés fülre. Látnia kell a lehetőséget rendezze át a kijelzőit bármilyen tájolásban tetszik (jobbról balra, fel és le stb.). Kiválaszthatja azt is, hogy melyik képernyőn jelenjen meg a menüsáv, és engedélyezheti az olyan opciókat, mint a képernyő tükrözése. MacBookjának minden alkalommal emlékeznie kell ezekre a beállításokra, amikor csatlakoztatja a külső kijelzőket.

Ha a Spaces programot virtuális asztali számítógépekhez használja, akkor itt a megfelelő alkalom a Rendszerbeállítások Mission Control menüjének babrálására is. A „Térek automatikus átrendezése a legutóbbi használat alapján” kikapcsolása arra kényszeríti a Tereit, hogy saját maguk állandó átrendezése helyett meghatározott sorrendben maradjanak, ami akkor hasznos, ha több képernyővel foglalkozik. Más opciók, mint például: „A kijelzők külön szóközökkel rendelkeznek”, szintén jól jöhetnek a Spaces használata több monitorral.

A DisplayLink kapcsolaton keresztül csatlakoztatott külső monitorok továbbra is működnek, amikor bezárja a MacBook készülékét, így nyugodtan rúghat vissza, miután minden be lett állítva. Ha külső monitorai baromságnak tűnnek, adjon nekik egy percet, hogy felmelegedjenek és megrepedjenek kalibrálásuk. Használhatná is előkészített színprofilok hogy kihagyja a képernyő kézi kalibrálásának fájdalmas folyamatát.
Forrás link


311 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2022. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok