Hallgassa meg a Marsi szeleket és lézereket a Perseverance Rover felvételeiben – Review Geek

Avatar admin | 2021.03.11. 0 Likes 0 Ratings

0 Ratings Rate it

Néhány a marsi láthatárból, rover kerekekkel csak látni.
NASA / JPL-Caltech

A Kitartás A Mars rover alig három hete landolt, és ha hiszed, ha nem, a NASA még mindig teszteli összes rendszerét. De figyelembe véve a hosszú utat és az elköltött dollármilliókat, az óvatosság valószínűleg körültekintő intézkedés. De egy izgalmas fordulatban a NASA kiadta az első hangfelvételeket, amelyeket a Perseverance „SuperCam” -járól készítettek, és hallani lehet a Marsi szél és a sziklákat lezáró lézerek.

A kitartás elhagyta bolygónkat a SuperCam. De a név ellenére nem csak kamera. Más műszereket tartalmaz, például egy lézert, amelyet a rover sziklákra lő. Az ütés által keltett hang segíthet a tudósoknak a célpontok fizikai felépítésével kapcsolatos információk felismerésében, „például relatív keménységében vagy az időjárásálló bevonatok jelenlétében”.

El kell ismerni, hogy a sziklákba csapódó lézerek hangjainak hallgatása nem olyan izgalmas, mint gondolnád. Ez többnyire gyors kattintások sorozata. De a hangfelvétel mellett a NASA kiadta a marsi szél első hangmintáit is. Ha látott egy három hete lebegő közösségi bejegyzést, amely azt ígérte, hogy az első hangok lesznek a Marsról, az nem igazán egy marsjáró. De ezúttal megkapod az igazi üzletet.

Az első klip egy pontból származik, mielőtt a Perseverance árboca teljesen kinyúlt volna. Az árbocon van a mikrofon, amely tompa hanghoz vezetett, ami kagylóhatáshoz hasonló. De a második felvétel az árboc telepítése után történt, és megkapja a zavartalan hangot. Figyeljen figyelmesen, és még a háttérben is hallja a rovert.

Mindhárom felvétel ingyenesen meghallgatható A NASA SoundCloud, és most kéne megnézned.

keresztül Gizmodo
Source link


0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok