Hány monitorra van szüksége? – Review Geek

Avatar admin | 2021.01.26. 19 Views 0 Likes 0 Ratings

19 Views 0 Ratings Rate it

Egy nő két monitoros számítógépet használ
Andrey_Popov / Shutterstock.com

A több monitor népszerű módja a termelékenység növelésének. De hány van elég … vagy akármennyire is, túl sok? A válasz sok tényező alapján változni fog. Munka- vagy játékstílusa, kényelmi szintje, költségvetése és nem utolsósorban ízlése. Nem csak egy megoldás létezik.

Ilyen körülmények között megkérdeztük a Review Geek munkatársainak kerekasztalát, hogy hány monitort használnak, milyen és miért. Válogatásunk nyilvánvalóan torzítja a nerdy-t. (Elolvasta az oldalunkat, igaz?) De úgy gondoljuk, hogy szeretné meghallgatni a bontásainkat, és talán kapna egy kis ihletet irodája vagy otthoni munka beállításához.

Cameron Summerson, főszerkesztő: Egy

Cameron munkaasztal
Cameron Summerson

Az egyszerű válaszomat akarja? A monitorok olyanok, mint Willy Wonka eredeti Örök Gobstopper: Egy mindenkinek elég.

Természetesen az igazi válasz hosszabb és bonyolultabb. Mert ez nem lehet akármilyen monitor – ultraszélesnek kell lennie. És olyan felbontással kell rendelkeznie, amely elegendő helyet kínál a tényleges munkavégzéshez. Hosszú évekig kettős 24 hüvelykes Dell 1080p képernyőről dolgoztam. Remek beállítás volt, és jól szolgált, amíg használtam. De a dolgok szétválasztása két képernyő között fárasztóvá vált, annak ellenére, hogy milyen gyakran próbáltam meggyőzni magam arról, hogy az ablakok külön monitorokon történő felosztása valamiféle álszervezés volt.

Nemrégiben azt a két régi képernyőt kicseréltem egy vadonatújra 34 hüvelykes ultraszélesség Gigabyte-ból. 3440 × 1440 felbontású, ami azt jelenti, hogy körülbelül 400 vízszintes pixelt veszítettem el, de majdnem ennyit nyertem a függőleges síkon. Végső soron mosásfelbontás volt, de a munkafolyamatom még mindig lényegesen jobb, mindent egy képernyőn kezelve.

A monitor mindkét felén továbbra is könnyedén fel tudom osztani a dolgokat, de amikor egy teljes feladathoz teljes képernyőre van szükségem – például egy hatalmas és elsöprő táblázatot megnézni -, ez sokkal szebb, mint az előző két képernyőbeállítás . Ráadásul az egyik képernyő birtoklása az én idióta ADD agyamat a pályán tartja, úgy, mintha két képernyővel sem tudnám elérni. Valamilyen oknál fogva, ha munkám van, arra kell összpontosítanom, hogy az egyik képernyőre elkülönüljek, és a másikon semmi sem őrjít meg. Nem hasonlítok arra, hogy az ultrawide egyik felén dolgozom, a másik oldalon pedig semmi. Én sem értem – elmém belső machinációi rejtély.

Mindössze annyit jelent, hogy valóban egyet mondjak: Ez egy nagyon szubjektív téma. Elég sokat tudok magamról ahhoz, hogy tudjam, a több képernyő nem egyenlő a nagyobb termelékenységgel. Esetemben éppen ellenkezőleg – a túl sok képernyős ingatlan nem más, mint a figyelemelterelés motívuma. Tehát nekem? Egy ultraszélesség tökéletes a multitaskinghoz, amikor szükségem van rá, de nem elsöprő, amikor összpontosítanom kell.

Félretételként egy kiváló eszközt szeretnék megemlíteni azoknak az egymonitoros felhasználóknak, akik esetleg nem férnek hozzá ultradide-hoz: virtuális asztali számítógépek. Ez a funkció a legtöbb modern operációs rendszeren elérhető, beleértve a Windows, a Chrome OS, a sok Linux disztribúciót és a macOS-t (úgynevezett Spaces). Gondolhat a virtuális asztali számítógépekre, mint egyfajta többmonitoros beállításra, ahol rendelkezhet egy fő munkaterülettel, majd kiegészítheti más asztali munkaterületekkel. Ezt akkor használom, amikor laptopról dolgozom, ahol a fő képernyőm az, amit éppen írok, kutatok vagy szerkesztek – hasonlóan az ultrasík bal oldalához – és egy második virtuális asztali számítógépen található a Slack, a Tweetdeck és minden más. egyéb információk, amelyeknek nem kell állandóan az arcomon lennie. Ez megint lehetővé teszi, hogy összpontosítsak, amikor szükséges, azáltal, hogy elrejtök minden nem alapvető fontosságú információt egy második képernyőn.

És valóban, nincs oka annak, hogy virtuális asztali számítógépeket ne is használjon ultraszélességgel. Tudod, ha nagyon akarod.

De kitérek. Egy képernyő. Nekem ez működik.

Michael Crider, véleményszerkesztő: Három (és fél)

Michael hármas monitor asztala, táblával lent.
Michael Crider

Látom, hogy túl vagyok itt, még a hozzáértő csoportunk körében is, de több mint egy évtizede rabja vagyok a többmonitoros beállításoknak, és nem tudom megingatni ezt a szokást. Az elmúlt öt-hat évben három monitort használtam 1 × 3 tömbben, és egy kiegészítő táblát alattuk. Csatlakoznak az otthoni Windows asztalomhoz.

Van egy nagyon sajátos munkamódszerem: az írási területem a központi monitorom bal oldalán, referenciaanyag a jobb oldalon. A bal monitor el van osztva a fő szakasz másodlagos hivatkozási területe és két mini-ablak között a YouTube zenéhez, podcastokhoz vagy (ha nem csinálok mást) időjárási és teljesítmény widgetekhez. A jobb monitoron többé-kevésbé mindig nyitva tartom irodai csapatunk csevegését a Slack és a Tweetdeck oldalán, figyelemmel kísérve a híreket és a társadalmi interakciókat. Imádom a munkám szétválasztását, amelyet a kiváló DisplayFusion eszköz hozzárendelt virtuális szegélyei és terei segítenek.

Az alapötlet az, hogy minél több információt szerezzek magam előtt anélkül, hogy a nyitott ablakok között kellene mozognunk. Engedélyezi, hogy a Chrome többé-kevésbé mindent kezel, amit jelenleg csinálok, a Photoshop kivételével. A táblagépet a billentyűzet közelében használom (jelenleg a Lenovo Chromebook Duet, korábban egy Pixel C és Androidra módosított HP érintőpad) dedikált e-mail monitorként.

Ez a beállítás rendkívül jó az élő videoesemények közvetítésére is. A bal oldali monitort 1080p-re állítom, és ott teljes képernyős lesz a videó, miközben a ShareX segítségével megkötöm a tilde kulcsomat, hogy pontosan ezt a monitort rögzítsem, és a megfelelő minőségben és felbontásban adjam ki, hogy gyorsan az internetre telepíthessem. Ja, és természetesen sok játékot játszok a PC-n. A másodlagos monitorok ott is segítenek, ha podcastot hallgatok, vagy útmutatót keresek.

Hardver szempontjából a bal és a jobb monitorom egyaránt a Dell Ultrasharp U2412m, amely már 6 éve nyújt sterling szolgáltatást. Többször is frissítettem a központi monitort, mióta megvannak: először egy hozzá illő 24 hüvelykes Dell-rel, majd egy lapos 32 hüvelykes Samsung 1440p monitorral, amelyet olcsón vettem át. Ezt frissítettem egy másik Samsung 144 Hz-rel, hogy jók legyenek a játékaim, de a VA panel nem volt elég pontos a Photoshop használatához. Nemrég vettem egy használt Acer-t Predator X34p, 3440 × 1440 felbontással, 120 Hz-rel és egy IPS-panellel, amely megfelel a Dells színpontosságának. Eddig elégedett voltam vele, bár némi kiigazítást igényel.

Az asztal együttes nézőterülete 84 hüvelyk, felbontása 7280 × 1440 (mínusz négy szelet az 1920 × 1200-as monitorok tetején és alján). Amikor az íróasztalomnál ülök vagy állok, szinte az egész perifériás látásomat felveszi. Ezen a ponton nem hiszem, hogy képes lennék nagyobbra (vagy legalábbis szélesebbre) menni, és mégis hasznossá tenni. Jelentős másikom, aki maga is két monitort használ, azt mondja, hogy megőrülne, amikor megpróbálja használni a beállításomat. Nem mondhatom, hogy téved.

Josh Hendrickson, a News Lead: One

Josh asztala két monitorral
Josh Hendrickson

Az egyik lehet a „legmagányosabb szám, amit valaha is megteszel”, de néha mégis megfelelő szám. Dolgoztam számítógép-javítással, projektmenedzsmenttel, műszaki újságírással és még sok mással a szakmai karrierem során. Útközben mindent felhasználtam egyetlen monitortól a négy monitoros beállításig. És tudod mit? Egy másik zenei líra elhallgatásához „csak egyre van szükséged”.

De egyetértek Cam-kel; az Ön által választott monitor hatalmas változást hozhat. Utolsó munkám során munkám két azonos, 27 hüvelykes monitort biztosított, amelyek egymás mellett ültek. Végül utáltam a beállítást, mert bármit is csináltam, mindig azzal döntöttem, hogy elsősorban az egyik monitort használtam az összes legfontosabb dolgomhoz, majd a másikra ragasztottam néhány nem kritikus programot.

Ez azt jelentette, hogy sok időmet kissé balra néztem, és elkerültem a középen lévő előlapi rést. Megpróbáltam az egyik monitort középre, a másikat oldalra tenni, de ez olyan messze helyezte a másodikat, hogy csak abbahagytam a használatát.

Amikor otthon kezdtem dolgozni, és fizetnem kellett a monitoromért, csak vettem egyet, és soha nem néztem vissza. Egy általános, 27 hüvelykes monitorral kezdtem, majd átköltöztem A Samsung The Space. Ez elegendő teret adott a munkám elvégzésére, de hagyott, hogy rendszeresen ablakcsempészjek a böngészőm, a Photoshop és az írószoftver között.

A múlt hónapban átálltam egy UltraWide-re, a 43 hüvelykes Samsung C43J890. Óriási, és végre megvan a számomra legmegfelelőbb beállítás. A böngészőm, ahol az idő nagy részét töltöm, középen a legtöbb helyet foglalja el. Más általam gyakran használt másodlagos programok mindkét oldalán kis oszlopokat kapnak.

Kísérletként a régi Samsung The Space monitort szögben elhelyeztem a falra szerelt UltraWide alatt. A Slack a bal oldalt veszi fel, és más programokat, amelyeket nem kell látnom, például a Spotify, ablaka a jobb oldalon van. De valószínű, hogy vagy elmozdítom a monitort, vagy teljesen lerakom. Lefelé nézve fáj a nyakam. És elég az óriási ultraszélességem. Csak egy kell.

Suzanne Humphries, szabadúszó író: Kettő

Suzanne beállítása, Surface Pro-val és egy monitorral
Suzanne Humphries

Rendkívül könnyen elvonható agyam érdekében elég egyszerűnek kell tartanom az asztalom beállítását. Mint ilyen, monitoronként csak a Microsoft Surface Pro 6-ot és a tőle jobbra fekvő Acer 21,5 hüvelykes érintőképernyőt kell folytatnom. Tudom, hogy mindenképpen lehetne jobb beállításom, de minden kétségtelenül túlzott.

Csak ezen a számítógépen kutatok, írok és szerkesztek alkalmi fotót (bár időnként a YouTube-on vagy a Twitteren végzek). Bár a Surface Pro kijelzőm mindössze 12,3 hüvelyk méretű, tökéletes olyan dolgok megjelenítésére, mint a Slack és a File Explorer. A nagyobb monitorom pedig elég széles ahhoz, hogy két Chrome ablakot egymás mellett jelenítsen meg, lehetővé téve számomra, hogy az egyikbe írjak, és könnyedén keressek vagy olvassak a másikból.

Korábban két szélesképernyős monitort használtam egymás mellett, ami nagyon jó volt, de túlságosan megkönnyítette számomra a rengeteg alkalmazás és ablak megnyitását, és félrevezetést attól, amin állítólag dolgozom. És ha úgy gondolja, hogy ez hülyén hangzik, akkor igaza lenne. De ha valaha is megnézte ezt a jelenetet Malcolm középen hol Francis folyamatosan félrelép szó szerint minden apró dolog, megvan az érvelésem arról, hogy a beállításom miért párosul annyira. Emellett konzolos játékos vagyok, nem pedig PC-s játékos, így szó szerint nincs jó okom a monitor jobb beállítására.

Andrew Heinzman, Staff Writer & Burger Eater: Egy (vagy talán kettő)

Andrew irodájának beállítása
Andrew Heinzman

Bár az asztalomnál kettős monitoros beállítást használok, nem igazán érzem magam „két monitoros” srácnak. Minden, amit a számítógépemen művelek, legyen szó képek írásáról, kutatásáról vagy szerkesztéséről a Photoshop alkalmazásban, a „fő” ultraszéles monitoromon történik – a második monitor csak a Spotify és a Slack számára készült. Néha még a második monitort is kikapcsolom!

Ennek ellenére nem vagyok biztos abban, hogy az ultraszéles monitoromról le tudnám-e váltani a normál méretű képernyőt. Szeretem az ultrawide-ot két részre osztani (általában egy nagy ablak írásra és egy kisebb ablak a kutatásra), és a beállítás, bár időnként hibás, megkönnyíti a fókuszálást anélkül, hogy eltévedne lapokon vagy rendezetlen ablakokban.

Talán a jövőben gyengítem a beállításomat. Most vettem egy új laptopot, és tulajdonképpen élvezem a kisebb, egy képernyős élményt (valószínűleg azért, mert a virtuális asztali gépeket elkapom). De addig is otthagyom a cuccaimat, és elkerülöm az íróasztal átrendezésének frusztrációját.
Ami az embereknek hány monitorra van szüksége, azt hiszem, ez csak attól függ, mire tölti az idejét. Az óriási többmonitoros beállítások rosszul néznek ki, és túl sok pénzbe kerülnek (sajnálom, nem sajnálom), de látom, hogy az extra monitorok hogyan segíthetnek Önnek, ha Ön élő közvetítő, filmkészítő, webdesigner vagy valaki, aki a tőzsde egész nap.

Ha csak egy számítógép-monitorja van, és szeretné kipróbálni a kétmonitoros beállítást, azt javaslom, hogy vásároljon egy képernyőt a Goodwill vagy a Facebook Marketplace webhelyen. A régi, de tökéletesen használható monitorok általában 10 vagy 15 dollárba kerülnek a Goodwillnél, és az egyetemisták tavaszi szemeszterük végéhez közel olcsón szennyezik a drága számítógépes termékeiket a Marketplace-en.


Szóval, tessék. Amint láthatja, itt nincs „helyes” válasz – minden arról szól, hogy mit csinál, mit akar és hogyan csinál. Ja, és a figyelmed. A Több képernyő kulcsfontosságú módja annak, hogy sokunk számára nagyobb figyelemelterelést adhasson az életében.
Source link


19 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok