Használja a Sima régi YouTube alkalmazást az új zene felfedezéséhez

Avatar admin | 2021.01.27. 12 Views 0 Likes 0 Ratings

12 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció a Sima régi YouTube használata az új zene felfedezéséhez című cikkhez

Fénykép: Eugenio Marongiu (Shutterstock)

Ca zenei streaming körüli szokásos bölcsesség így szól: a Spotify mindent szabályoz, és a kiválasztott platformon kissé eltérő ízlésű emberek az Apple mellett döntenek, vagy teljes egészében a zenének szentelt egyéb szolgáltatás. A nagy zenelejátszók valamennyien technológiai csodák, miután forradalmasította a tágabb értelemben vett zeneipart és annak hozatalát féktelen kényelem a hallgatók számára mindenhol. És azért vagyok itt, hogy megmondjam, máshol közvetítsd a zenédet.

A YouTube a Google messzemenő részének része üzleti, tehát a platform használatával zene streaming nem pontosan egy felkapaszkodott háború a vállalati Amerika ellen, szülAz ut YouTube a homályos és csodálatos mély vágások kincsestára, amelyek segítenek zenei ízlésed váratlan területekre való kiterjesztésében. Nem is a YouTube Music-ról beszélek, hanem inkább a sima régi YouTube-ról.

Ha zenei felfedezése elavultnak érzi magát, akkor itt térjen vissza az alapokhoz.

Lejátszási listák nem algoritmus által készítettek

Félreértés ne essék, rengeteg ritka drágakő található a Spotify-on. De a kapott lejátszási listákat többnyire a platform építészei a kulisszák mögött kurálják, ami mesterséges hangulatot kölcsönöz ezeknek az elrendezett számoknak. Az internet egyik utolsó példája, amelyet a felhasználók gondoznak, és nem pusztán a haszonszerzés érdekében használható algoritmus, a YouTube tele van olyan lejátszási listákkal és DJ-készlettel, akiket a zene szerves megosztására motivált emberek terjesztenek, és messzire terjednek.

Például itt van két keverék, amelyet nemrég ástam. Az első Tatsuro Yamashita japán funk / soft rock előadó keveréke:

A második egy brazil 80-as évekbeli boogie funk és disco DJ-készlete:

A levél jó példa arra, hogy a YouTube hogyan segítheti a zenei felfedezést könnyebben, mint néhány zenei platformok. DJ Milos Kaiser ebben a szettben az összes dala az, uh, ritka, kifejezés használatára vinil sznobok szeretik. Nem hallottam volna meg őket, ha ez a fickó nem ásta volna ki ezeket valahol egy ládából, hogy lefilmezte volna, hogy játszik, és feltölti a videót a YouTube-ra. Természetesen titt vannak rengeteg algoritmus által gondozott lejátszási lista, de nem kell rájuk figyelni.

Interfésze több szerves felfedezéshez vezet

Tudomásul veszem, hogy a Spotify elegáns és a mobil-első dizájnja működik zökkenőmentesen menet közben. De ha a YouTube-ot használod új dallamok megtalálásához, akkor nem érzed magad bombázottnak, vagy mintha speciálisan új művészek felfedezésére szánt funkciókat kellene megkeresned. Személy szerint soha nem hallgattam egy előadót a Spotify-on shuffle használatával anélkül, hogy végül meghallgattam volna a dalokat Egyéb olyan művészek, akiket nagyon nem szeretek.

A YouTube algoritmusa kicsit kevésbé érzi magát felülkerekedőnek, mivel javaslatokat kap az új zeneszámokra a videó végén, ahelyett, hogy azonnal átállna egy olyan dalra, amelyet nem választott ki. Természetesen ez esetleges arról, hogy kikapcsolta-e az automatikus lejátszást, de továbbra is igaz marad, hogy inkább az általa választott zenei területen belül marad.

Valódi zenei közösségek vannak a YouTube-on

A hagyományos YouTuber oldalától eltérően, amely a modern internetes kultúrára jellemző sok furcsasággal és fejfájással jár, a lemezkiadókhoz és a különféle zenei közösségekhez tartozó oldalak általában kevesebbet hoznak hülyeség. Még azelőtt, hogy az internet a mai vállalati pokollá vált, DJ csoportok, barkácsolási zenei kiadványok, és a kiadók saját YouTube-csatornákkal rendelkeztek. Annak ellenére, hogy a YouTube jelenleg nem a zenét részesíti előnyben, nem tagadható, hogy sok ilyen csoport virágzik, még más platformok ellenére is kényelem és népszerűség.

Vegyük például a Boiler Room zenei kurátor csoportot, amelynek a 2,6 millió előfizetői bázis a YouTube-on. A Spotify-on csak ennek a robusztus közösségnek az árnyéka, szétszórt lejátszási listákkal, amelyeket a Boiler Room hallgatósága gondozott. Ha ilyesmivel foglalkozik – vagy a barkácsolási zenei élet bármely más aspektusával -, akkor okos lenne feliratkoznia ezekre a csatornákra a YouTube-on, és e-mailben értesítést kapna minden alkalommal, amikor valami érdekes feltöltődik.

A zenei felfedezés lényege, hogy az intuíció vezérli, így, mindenképpen meg kellene csinálj amit akarsz. De biztosan nem árt, ha egy másik platform vizeit tesztelik, ha a rutin unalmasnak tűnik, és a sima régi YouTube hasznos lehet visszatérési hely.


Source link


12 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok