Használja ezt a 3 készséget érzelmi mozgékonyságának növelésére

Avatar admin | 2021.02.07. 13 Views 0 Likes 0 Ratings

13 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció a következő cikkhez: Használja ezt a 3 készséget az érzelmi mozgékonyság növelésére

Fénykép: Szelenofil (Shutterstock)

Ha azt tapasztaltad, hogy az elmúlt egy év során túlzott reakciót mutat valami viszonylag kicsi dologra, akkor nem vagy egyedül. Mindannyian annyira cselekszünk – szellemileg és érzelmileg -, hogy nehéz lehet folyamatosan feldolgozni mindazt, ami utunkba kerül. Ezek bármi lehetnek, a fő fenyegetéstől – például a globális járványtól, a faji igazságtalanságtól és erőszaktól, valamint a gazdasági / pénzügyi bizonytalanságtól – az átlagos mindennapi bosszúságokig.

Ha egyszerre ennyivel szembesülünk, könnyű mindenre, még a kisebb dolgokra is nagy, érzelmi reakciókat adni. Ennek egyik módja az érzelmi mozgékonyság erősítése. Itt van három tipp erre.

Mi az érzelmi mozgékonyság?

Ha még nem hallottál volna az „érzelmi mozgékonyságról”, ennek oka az lehet, hogy csak 2013 óta létezik, amikor Dr. Susan David és Christina Congleton vezetőedzők először kitalálták ezt a kifejezést. a Harvard Business Review cikk. Alapvetően az érzelmi mozgékonyság pontosan az, aminek hangzik: rendelkezik a problémák és érzelmek gondolkodásához szükséges képességekkel és készségekkel hogy előjönnek a bonyolultság és a változás időszakaiban.

Mint David elmagyarázta a a fotelszakértő podcast legújabb epizódja, három kulcsfontosságú képességet gyakorolhat érzelmi mozgékonyságának javítására bizonytalan időkben: elfogadás, együttérzés és kíváncsiság. Vanessa Loder, a Wall Street és a Szilícium-völgy egykori ügyvezetője szerint, aki most figyelemfelkeltő tanácsadóként dolgozik, íme néhány módszer a fenti készségek fejlesztésére.

Elfogadás

Loder szerint cikk a MindBodyGreen számára, az érzelmi mozgékonyság annak felismerésével kezdődik, hogy nem te vagy az érzéseid. Ő írja:

A gondolatok és érzések felcímkézése hatékony módja annak, hogy elkezdjük elfogadni azt, amit érzel, anélkül, hogy ez utolérne. Amikor azt mondod: „szomorú vagyok”, akkor a szomorúság összeolvad. Ez most a személyazonosságod. Te vagy a szomorúság szürke felhője. Amikor mondod; „Észreveszem, hogy szomorúságot érzek”, most inkább te vagy a megfigyelő. Te vagy az ég. A szomorúság szürke felhője egyszerűen áthalad.

Együttérzés

Most, hogy felismerte, mit érez, közelítse meg az érzelmeket együttérzéssel. Per Loder:

Ha pontosabban felcímkézi az érzelmeit, akkor jobban megértheti ennek az érzelemnek az okát és mit tehet az adott érzelem kapcsán. Ha a stressz alatt ott van a magány, talán nagyobb intimitásra és kapcsolatra vágyik, ezért fontos, hogy elérje és felhívja egy barátját. Másrészt, ha a stressz mögött csalódás áll, talán itt az ideje, hogy nehéz beszélgetést folytasson a főnökével, vagy kifejezze csalódását valakinek.

Kíváncsiság

Kíváncsi arra, hogy miért okoznak sajátos reakciót az érzelmei. Loder azt mondja, hogy amikor legközelebb nehéz érzelmeket dolgoz fel, kérdezd meg magadtól: “Mit próbál ez az érzelem nekem elmondani, ami nekem most fontos?” Ő folytatja a magyarázatot:

Ha az érzelmed azt sugallja, hogy ideges vagy a főnököddel vagy kollégáddal, ez nem azt jelenti, hogy el kell mondanod a főnöködet, vagy el kell nyomnod a dühödet, és boldog arcot kell öltened. Ahogy David mondja: „Az érzelmek adatok, nem irányelvek.” Ehelyett kérdezze meg, mi hozhat közelebb a szeretett karrier és élet megteremtéséhez? Kíváncsi arra, hogy ez az érzelem milyen érték felé mutat. Ez az érzelmeink ereje; útmutatók a mélyebb igazságunkhoz.

Igen, ezek a stratégiák valóban igénybe vesznek egy kis időt és gyakorlatot, mert valljuk be: ez maÚgy tűnik, sokkal könnyebb egy általános Big Feelings reakciót adni mindenre, és hagyja, hogy felgyorsuljon, de valójában csak akkor teszünk további stresszt a lemezünkbe, amikor ezt megtesszük.


Source link


13 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok