Használja ezt a térképet az őszi lombos út megtervezéséhez idő előtt

Avatar admin | 2021.08.28. 2 Views 0 Likes 0 Ratings

2 Views 0 Ratings Rate it

Kép a cikkhez Használja ezt a térképet az őszi lombos utazás megtervezéséhez, mielőtt mindent lefoglalnak

Fénykép: Leena Robinson (Shutterstock)

Tehát a járvány miatt második éve le kellett mondania a nyári szabadságát. Az idei év egy ideig valóban jól nézett ki – mi lesz az oltóanyag bevezetésével és az esetek csökkenésével, meg minden -, de a Delta változatnak más tervei voltak (tönkretéve a mieinket).

Most talán egy őszi kirándulást fontolgat, a színes levelek befogadását, és egy hangulatos, félreeső nyaralóházban marad. Nos, ha ez a helyzet, akkor nem vagy egyedül, és lehet, hogy valaki más szemmel nézi azt a kabinot, amelyet hónapokkal ezelőtt a VRBO -n kedvelt.

De ha az őszi lombozat az utazás szerves része, akkor nehéz lehet tudni, hogy egy adott terület mikor éri el élénk csúcsát. Szerencsére van egy interaktív térkép amely adatok alapján megjósolja, hogy az ország különböző részei mikor lesznek a legszínesebbek. Itt van, amit tudnia kell.

A 2021 -es őszi lombozat -előrejelzési térkép használata

Még egyszer, ezt az interaktív térképet jön David Angotti jóvoltából, statisztikus és a weboldal alapítója SmokyMountains.com. Azt a Nemzeti Óceáni és Légköri Hivatal (NOAA) korábbi hőmérsékleti és csapadékadatait, valamint az idei előrejelzett hőmérsékletet és csapadékot, valamint a történelmi levélcsúcs -tendenciákat használja annak előrejelzésére, hogy az őszi lombozat mikor éri el legszínesebb csúcsát az Egyesült Államok kontinentális részén 2021.

A térkép intuitív: Válasszon ki egy dátumot a térkép alján található csúszka segítségével, és nézze meg, hol lesz a lombozat a héten. Ha például a szeptember 6 -át választja, akkor a szeptember 6 -tól 12 -ig tartó hétre vonatkozó levél -előrejelzést láthatja.

Természetesen, mint minden típusú időjárás-alapú előrejelzés, a levélcsúcsos előrejelzések soha nem lesznek teljesen pontosak, de Angotti és csapata közel egy évtizede ezt teszi, így sikerült finomhangolniuk algoritmusukat az évek.

Ahogy elképzelheti, Angotti azt mondja, hogy a térképet használó emberek túlnyomó többsége így tervezi meg az őszi utazást, vagy ellenőrzi, hogy a levelek mikor csúcsosodnak el otthonuk közelében – néhányan azonban különösen kreatívak lettek.

„Néhány kedvencünk [uses of the map] beleértve egy menyasszonyt északkeleten, aki megváltoztatja szabadtéri esküvőjének dátumát, egy rendezőt, aki előrejelzéseink alapján ütemez egy filmforgatást a helyszínen, és még egy általános iskolai tanárt is, aki kirándulást tervez egy közeli állami erdőbe ”-meséli a Lifehackernek e-mailben.


Forrás link


2 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok