Házi pizza recept | SimplyRecipes.com

Avatar Gadam | 2021.01.30. 324 Views 0 Likes 0 Ratings

324 Views 0 Ratings Rate it

Pizza tészta elkészítése

1 Az élesztő bizonyítása: Helyezze a meleg vizet egy nagy teherbírású keverő edénybe. Szórja meg az élesztőt a meleg vízzel, és hagyja 5 percig ülni, amíg az élesztő fel nem oldódik.

az élesztő igazolása házi pizzatésztáhozvirágzó aktív élesztő házi pizza készítéséhez

5 perc múlva keverje meg, ha az élesztő nem oldódott fel teljesen. Az élesztőnek habosodnia vagy virágoznia kell, jelezve, hogy az élesztő még aktív és életben van.

(Ne feledje, hogy ha „aktív élesztő” helyett „azonnali élesztőt” használ, akkor nincs szükség korrektúrára. Csak a következő lépésben adja hozzá a liszthez.)

2 Készítse el és gyúrja össze a pizzatésztát: Hozzáadjuk a lisztet, a sót, a cukrot és az olívaolajat, majd a keverőlapát-rögzítő segítségével lassan keverjük egy percig. Ezután tegye vissza a keverőlapátot a tésztahorog rögzítésére.

Gyúrja össze a pizzatésztát kis vagy közepes sebességgel a tésztakampóval, kb. 7-10 percig.

Ha nincs keverője, akkor összekeverheti az összetevőket és kézzel összegyúrhatja őket.

A tésztának kissé ragacsosnak vagy tapintósnak kell lennie. Ha túl nedves, szórj bele még egy kis lisztet.

3 Hagyja a tésztát kelni: Kenjen egy vékony olívaolajréteget egy nagy tál belsejére. Helyezze a pizzatésztát a tálba, és fordítsa meg úgy, hogy bevonja az olajjal.

Ezen a ponton kiválaszthatja, hogy meddig erjedjen és keljen a tészta. A lassú erjedés (24 óra hűtőszekrényben) összetettebb ízeket eredményez a tésztában. A gyors erjedés (1 1/2 óra meleg helyen) lehetővé teszi a tészta megfelelő emelkedését ahhoz, hogy működjön.

Fedje le a tésztát műanyag fóliával.

tegyen egy pizzatésztát egy tálba, és takarja le műanyag borítássalhagyja a pizzatésztát addig emelkedni, amíg megduplázódik a legjobb házi pizza érdekében

A gyors megemelkedés érdekében tegye a tésztát meleg helyre (75 ° F – 85 ° F) 1 1/2 órára.

Közepes emelkedés érdekében tegye a tésztát egy szokásos szobahőmérsékletű helyre (a konyhapultja rendben lesz) 8 órán át. Hosszabb kelés esetén a tésztát 24 órán át (legfeljebb 48 órán át) hűtőszekrényben hűtjük.

Minél hosszabb az emelkedés (egy pontig), annál jobb az íze a kéregnek.

Készítsen előre fagyasztási utasításokat

Miután megkelt a pizza tészta, lefagyaszthatja későbbi felhasználás céljából. Ossza fel a tésztát felére (vagy az adagméretekre, amelyeket a pizzák elkészítéséhez fog használni). Tegye sütőpapírra vagy enyhén lisztezett edényre, és fedetlenül tegye a fagyasztóba 15–20 percre. Ezután vegye ki a fagyasztóból, és tegye egyedi fagyasztózsákokba, és távolítson el annyi levegőt, amennyit csak tud. Tegye vissza a fagyasztóba, és tárolja legfeljebb 3 hónapig.

A pizza tésztát egy éjszakán át vagy 5-6 órán át felolvasztjuk a hűtőszekrényben. Ezután hagyja a tésztát szobahőmérsékleten 30 percig ülni, mielőtt kinyújtja a következő lépésekben.

A pizzák elkészítése

1 Előmelegítse a pizzakövet (vagy pizzasütőt vagy tepsi): Helyezzen egy pizzakövet az állványra a sütő alsó harmadában. Melegítse elő a sütőt 245 ° C-ra legalább 30 percig, előnyösen egy órán át. Ha nincs pizzaköve, használhat pizzasütőt vagy vastag tepsiet; szükséged van valamire, ami nem vetemedik magas hőmérsékleten.

2 Ossza a tésztát két golyóra: Távolítsa el a tésztából a műanyag fedelet. Porold meg a kezed liszttel, és told le a tésztát, hogy kissé leereszkedjen. Ossza fel a tésztát ketté.

ossza ketté a pizzatésztátformázzunk két kerek gömböt pizzatésztából

Formázzunk két kerek tésztagolyót. Helyezze mindegyiket a saját edényébe, fedje le műanyaggal, és hagyja 15 percig (vagy legfeljebb 2 órán át) ülni.

3 előkészítés: Készítse elő a kívánt öntetet. Ne felejtsd el, hogy nem akarsz minden egyes pizzát sok öntettel feltölteni, mivel a kéreg így nem lesz ropogós.

Körülbelül egyharmad csésze paradicsomszósz és sajt elegendő egy pizzához. Egy-két gomba vékonyan felszeletelve egy pizzát takar.

4 Egyengesse össze a tésztagolyót, és nyújtja körbe: Egyszerre egy golyó tésztát használva vegyen egy golyót tésztát, és simítsa el a kezével egy enyhén lisztezett munkafelületen.

A közepétől kezdve kifelé haladva ujjaival nyomja meg a tésztát 1/2 hüvelyk vastagságúra. Addig forgassuk és nyújtjuk a tésztát, amíg az nem nyúlik tovább.

Hagyja a tésztát 5 percig pihenni, majd folytassa a nyújtást, amíg el nem éri a kívánt átmérőt – 10-12 hüvelyk.

Óvatosan bánjon a tésztával!

Ujjaival fel is tarthatja a tészta széleit, hagyva, hogy a tészta lógjon és megnyúljon, miközben a tészta széleit körbejárja.

Ha lyuk jelenik meg a tésztájában, helyezze a tésztát lisztezett felületre, és nyomja vissza a tésztát a lyuk lezárásához.

A tenyérrel simítsa el a tészta szélét, ahol vastagabb. Csípje meg a széleit, ha ajakot akar formálni.

5 Kefélje meg a tészta tetejét olívaolajjal: Az ujjbegyeivel nyomja le és horpadásokat hajtson végre a tészta felületén, hogy megakadályozza a buborékok kialakulását. Kenje meg a tészta tetejét olívaolajjal (hogy ne ázzon el az öntetektől). Hagyjon még 10-15 percet pihenni.

Ismételje meg a második tésztagolyóval.

6 Szórja meg a pizza héját kukoricadarával, tegyen rá lapított tésztát: Enyhén megszórjuk a pizzahéjat (vagy lapos tepsit) kukoricadarával. (A kukoricaliszt kevés golyóscsapágyként fog működni, amely elősegíti a pizza áthelyezését a pizza héjából a sütőbe.)

Tegyen egy elkészített lapított tésztát a pizza héjára.

Ha a tészta elvesztette formáját az átvitel során, enyhén alakítsa a kívánt méretre.

7 Kenjük meg paradicsommártással, és öntsük meg feltétekkel: Kanalazzuk rá a paradicsomszószt, szórjuk meg sajttal, és tegyük a kívánt öntetet a pizzára. Vigyázzon, nehogy túlterhelje a pizzát túl sok feltéttel, különben a pizza nedves lesz.

8 Szórja meg a kukoricalisztet a pizzakőre, csúsztassa a pizzát a sütőben lévő pizzakőre: Szórjon egy kis kukoricalisztet a sütőben lévő sütőkőre (vigyázzon a kezére, a sütő forró!). Óvatosan rázza meg a héját, hátha könnyen elcsúszik a tészta, ha nem, akkor óvatosan emelje fel a pizza széleit, és adjon hozzá még egy kis kukoricalisztet.

Csúsztassa le a pizzát a héjáról és a sütőben lévő sütőkőre.

9 pizzát sütni: Süssünk pizzát a 245 ° C-os sütőben, egyenként, amíg a kéreg meg nem pirul és a sajt aranyszínű nem lesz, kb. 10-15 percig. Ha akarod, a főzési idő vége felé megszórhatsz még egy kis sajtot.


Source link


324 Views 0 Ratings Rate it