Helyezzen kávézaccot a növényeire?

Avatar admin | 2021.03.18. 10 Views 0 Likes 0 Ratings

10 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció a Kávéscsészét a növényeire című cikkhez?

Fénykép: Sem Gal (Shutterstock)

Ha Ön mind a kávé szerelmese, mind a növény szülője, akkor szívesen újrahasznosítja a kávézaccot, miközben potenciálisan elősegíti kertje vagy szobanövényeinek növekedését is. Bár a kávézacc előnyös lehet növényeinek, ez nem mindig olyan egyszerű, mint a friss őrlemény felhordása a tetejére.

Míg a főzött kávé meglehetősen savas, a felhasznált őrlemény meglehetősen semleges, vagyis valószínűleg nem okoz sok kárt vagy jót a pH szempontjából. Azonban a maradék koffein a kávézaccban gátolhatja a mag csírázását és növekedését. Ráadásul a növények tetejére rakott területek megakadályozhatják a levegő és a víz megfelelő keringését és beázását a talajba.

Megfelelő használat esetén a kávézacc javíthatja a talaj szerkezetét, és elrettentheti a kártevőket (és a növénykedvelő macskákat). Tehát mit tegyek helyette?

Adjon talajt a komposztjához vagy mulcsához

A közvetett megközelítés lehetővé teszi, hogy a növények kihasználják az elhasznált kávézacc előnyeit anélkül, hogy megkockáztatnák az elakadt növekedést. Keverje össze a talajt a talajtakaróba vagy a komposzt halomba, amelyet aztán felhasználhat a talaj fellendítésére. Ellenőrizze azonban, hogy a teljes komposzttartály nem kávézaccból készült-e –Treehugger javasolja egy rész kávé és négy rész egyéb szerves anyag.

Használja közvetlenül kis mennyiségben

Ha nincs házi készítésű komposztja, akkor egy kis maroknyi földet szórhat a talajra, és óvatosan belekeverheti az első vagy két hüvelykbe. Vagy tudsz főzni egy teát beltéri és konténeres növényeknél, 2 csésze talaj és 5 liter víz egyik napról a másikra áztatására.

Adja hozzá a féregtárolóhoz

Ha rendelkezik gilisztakomposzt-beállítással, a kávézacc remek ételeket kínál.

A lényeg a kávézaccsal a kertészkedésben: a kevesebb több, és közvetett, mielőtt közvetlen. Ne egyszerűen dobja minden reggel a növényeit.


Source link


10 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok