Hogyan állapítható meg, hogy egy autó korábban megsérült -e árvízben?

Avatar admin | 2021.09.12. 3 Views 0 Likes 0 Ratings

3 Views 0 Ratings Rate it

Kép a cikkhez Hogyan lehet megmondani, hogy egy autó korábban megsérült -e árvízben

Fénykép: michelmond (Shutterstock)

Flooding komoly károkat okozhat az autóban, még akkor is, ha nem látható azonnal (miután megtisztították). Sajnos ez azt jelenti, hogy egyes javíthatatlan károkat szenvedő járműveket kiszállíthatnak és értékesíthetnek az ország más részein – különösen olyan helyeken, amelyek kevésbé hajlamosak az árvizekre, ahol a vásárlók esetleg nincsenek tisztában ezzel a problémával.

Lehet, hogy a jármű mechanikai rendszerei, elektronikája és/vagy kenőanyagai nagy sikert arattak az árvíz során, de előfordulhat jó állapotúnak, működőképesnek tűnik. A Consumer Reports összeállított egy útmutatót hogy segítsen az embereknek észrevenni az árvízkárosodott autókat vásárlás előtt. Íme, mit kell keresni.

Az árvízkárok jelei egy személygépkocsin

Tehát konkrétan mit kell keresni? Íme néhány leggyakoribb jel, a Consumer Reports jóvoltából:

  • Vizsgálja meg a szőnyegeket hogy megtudja-e, hogy nem tapasztaltak-e vizesedés jeleit, például dohos szagot vagy lerakódott iszapot. A vadonatúj szőnyegek egy régebbi járműben egy másik vörös zászló lehetnek.
  • Ellenőrizze az ülést rögzítő csavarokat hogy van -e bizonyíték arra, hogy eltávolították őket. A szőnyegek hatékony szárításához az üléseket el kell távolítani, és esetleg ki is kell cserélni.
  • Vizsgálja meg a lámpákat. Látható vízvonal még mindig látható a lencsén vagy a reflektoron.
  • Vizsgálja meg a nehezen tisztítható helyeket, mint például a csomagtartóban és a motorháztető alatt lévő panelek közötti rések, sár és törmelék.
  • Nézd meg az alsó széleket konzolok vagy panelek, ahol a szennyeződés általában nem települ.
  • Nézze meg a festetlen, szabad csavarok fejét a műszerfal alatt. A csupasz fém rozsda jeleit mutatja az elárasztott autókban.
  • Ellenőrizze, hogy a gumi leeresztő dugók nincsenek -e az autó alatt és az ajtók alján úgy néz ki, mintha nemrég távolították volna el őket. Ez történhetett az árvíz elvezetésére.

Végezetül néhány vásárló tisztában van azzal, és aggódik az árvízkárokkal járó autó vásárlása miatt. Tehát, ha járművet ad el, és véletlenül olyan területen lakik, amely nemrégiben árvízzel foglalkozott, a Consumer Reports csapata azt javasolja, hogy vigye autóját szerelőhöz ellenőrzésre, és kérje dokumentációját (nem árvíz) állapot.


Forrás link


3 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok