Hogyan állítsunk be felhasználói időzónát az Ubuntu és a Mint alkalmazásban a .bashrc – CloudSavvy IT használatával

Avatar Gadam | 2021.04.13. 33 Views 0 Likes 0 Ratings

33 Views 0 Ratings Rate it

Bash Shell

Noha sok asztali számítógépet támogató Ubuntu számítógép praktikus GUI-konfigurációval rendelkezik, ez nem segít fejetlen (azaz képernyő nélküli) példányok, például szerverek konfigurálásakor. Tudja meg, hogyan állíthat be egy időzónát a terminálról a .bashrc használatával.

Mi a .bashrc?

A .bashrc A fájl egy rejtett Bash-shell-specifikus fájl, amely a home könyvtár gyökerében található, vagyis a helye ~/.bashrc. A ~ (tilde) egy parancsikon a saját könyvtárhoz, amelynek hosszabb útja van, például /home/roel. Használat során ~, A Bash automatikusan kicseréli a tildét az otthoni könyvtárra (azaz a felhasználónévvel együtt).

Szerkesztheti ezt a fájlt egy hasonló szövegszerkesztővel vim vagy nano. Ha többet szeretne megtudni a használatáról vim, vessen egy pillantást a mi Definiáljon egy nagy Vim profilt a .vimrc használatával cikk, amely szintén alapvető vim használat.

Ha nem tapasztalt vim mégis, vagy sietősen használhatja a nano szerkesztő helyett. Egyszerűen hajtsa végre nano ~/.bashrc hogy elkezdhesse szerkeszteni a .bashrc. Ha hibát kap, akkor nano nem található a rendszerén, egyszerűen telepítse ugyanazt a sudo apt install nano.

A .bashrc a fájl felhasználónkénti rendszerkonfigurációs megvalósításokat tartalmaz. Más szavakkal, ha előre szeretne beállítani valamit (például egy parancs álnevet vagy egy időzónát), hogy elérhető legyen a Bash terminál munkamenetében, minden egyes indításakor, .bashrc fájl erre a helyre!

A felhasználói időzóna módosítása a Bash-ban

A felhasználói időzóna módosítása a Bash-ban egyszerű; egyszerűen állítsa be a TZ változó (exportálásával) a kívánt időzónára. Például:

export TZ=Australia/Perth
date
export TZ=Australia/Darwin
date

Időzóna beállítása a TZ változó exportálásával a Bash-ban

Vegye figyelembe a két helyszín közötti időbeli különbséget, valamint a különböző időzóna rövidítéseket.

Az időzónák listájának megszerzéséhez egyszerűen hajtsa végre timedatectl list-timezones | grep your_country hol your_country helyébe az Ön tényleges országa, vagy az az ország lép, amelyet a héjidő beállításához / beállításához használni szeretne.

Ezzel az információval felfegyverkezve most már könnyű lesz frissíteni az oldalunkat .bashrc fájlt, hogy megfeleljen a kívánt beállításnak.

Felhasználói időzóna beállítása .bashrc fájlból

Időzóna beállítása a ~/.bashrc fájlt, először nyissa meg a fájlt egy szövegszerkesztővel (a fent leírtak szerint), majd adja hozzá a következő sort a fájl végéhez, módosítva az időzónát a kívánt beállításra:

export TZ=Australia/Sydney

Most egyszerűen lépjen ki a jelenlegi Bash munkamenetből, és nyissa meg újra. Amikor most végrehajtja a date parancsot, meg kell találnia, hogy az időzónája megváltozott a TZ változó a ~/.bashrc fájl. Gépelhet is timedatectl lehetőségek nélkül a teljesebb áttekintéshez. Például a TZ beállítása Australia/Sydney, látjuk:

A timedatectl informatív kimenete

Csomagolás

Ebben a cikkben áttekintettük, hogyan állítsunk be egy időzónát az Ubuntu vagy a Linux Mint alkalmazásban a .bashrc fájl. Megvizsgáltuk azt is, hogyan kell szerkeszteni ezt a fájlt, és mit csinál a fájl. Ha időzónát szeretne beállítani a parancssorból, az különösen hasznos, ha fej nélküli (azaz képernyő nélküli) rendszeren dolgozik, mint például a szerverek esetében. Élvezze a megfelelő időpontot, minden alkalommal!


Forrás link


33 Views 0 Ratings Rate it