Az embereket nem kell megmondani, hogy ne szedjenek lógyógyszert, és mégis

Avatar admin | 2021.08.24. 7 Views 0 Likes 0 Ratings

7 Views 0 Ratings Rate it

A rutin féreghajtót tűvel adják be a nem együttműködő lónak két nő állatorvos

Fénykép: Chelle129 (Shutterstock)

Az FDA -nak kellett figyelmeztesse az embereket ezen a héten ne gyógyítsák magukat ivermektinnel, egy gyógyszerrel gyakran szokott féreghajtó lovak. Igen, folks láthatóan a cucc megvásárlása maguk állattól takarmányboltokban és azok használatában a COVID-19 öngyógyításaként.

Ha ez ismerősen hangzik, talán emlékszik amikor az emberek halaknak szánt parazitaellenes szereket használtak hogy tavaly megpróbálják megvédeni magukat a vírustól. Ennek következtében legalább egy ember meghalt.

Az izgalom ezen alternatív kezelések miatt ugyanazoktól az emberektől származik, akik nem akarnak maszkot viselni vagy COVID -védőoltást venni. Annak ellenére, hogy emberek százmillióit oltották be, és az oltások túlnyomórészt biztonságosnak bizonyultak, a lakosság felkavaróan nagy része inkább bízik egy olyan gyógyszerben, amely nem bizonyítottan működik a koronavírus ellen.

Vagy ahogy egy orvosi szakember összefoglalta a T -nwitter“Imádom az iróniát, hogy ezer ember kiabál”Nem vagyok bárány ” juhászat beszerzése közben. ”

Rendben, akkor mi az ivermektin, és miért ne kényeztethetném magam egyesekkel?

Az ivermektin parazitaellenes gyógyszer. Néhány vényköteles termékben található, amelyek embereknek szólnak, de a legegyszerűbb és legolcsóbb módja annak, hogy kézbe vegye őket, ha belép a helyi takarmányboltba és vásárol féreghajtó, vagy bármely más állatoknak szánt ivermektin termék. (Például kutyák szívférgesség elleni gyógyszereiben.) De mivel a lovak és a tehenek nagy állatok, az adagok számukra hasonlóan nagyok: például a 9 hüvelykes fogkrém cső egyszeri adag egy 1250 kilós ló számára.

“Az emberek soha ne szedjenek állati gyógyszereket” az FDA hallhatóan sóhajt. Ezeket a gyógyszereket gyakran koncentráltabbak, mint a embereknek szánt változatok, és az inaktív összetevőket nem feltétlenül hagyták jóvá emberi gyógyszerekben vagy élelmiszerekben való felhasználásra. Alapvetően az, hogy nem fog megölni egy lovat, még nem jelenti azt, hogy biztonságos az Ön vagy szerettei számára.

Az ivermektin szintén tényleges gyógyszer. A gyógyszereknek mellékhatásai és kölcsönhatásai vannak, és az ivermektin sem kivétel. Az FDA mondja:

Még az ivermektin szintjét is engedélyezett felhasználásra [in humans] kölcsönhatásba léphet más gyógyszerekkel, például vérhígítókkal. Túladagolhatja az ivermektint is, amely hányingert, hányást, hasmenést, hipotóniát (alacsony vérnyomás), allergiás reakciókat (viszketés és csalánkiütés), szédülést, ataxiát (egyensúlyzavarok), görcsöket, kómát és akár halált is okozhat.

Ha COVID -fertőzése van, vagy aggódik, mert ki van téve, tegye meg a megfelelő lépéseket tartalmazná tesztelni, távol maradni másoktól, amíg jobban nem érzi magát, és orvosi ellátást kérni (nem orvos, hanem állatorvos).

És kérem, vigyázz barátaidra és rokonaidra, akik esetleg rossz információt kapnak a COVID megelőző intézkedésekről és kezelésekről a Facebookról vagy más forrásokból. A vakcinák sokkal biztonságosabbak és hatékonyabbak, mint bármely bizonyítatlan kezelés, akár it ló féreghajtó, illóolajok, ill vényköteles gyógyszereket vásárolt valaki barátja barátjának vázlatos orvosától.
Forrás link


7 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok