Ismeri a COVID jelzálog-tűrési jogait?

Avatar admin | 2021.02.04. 5 Views 0 Likes 0 Ratings

5 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció a Know Your COVID jelzálog-tűrési jogok című cikkhez

Fénykép: pogonici (Shutterstock)

A új CFPB-jelentés azt mondja, hogy néhány jelzálogkölcsön-kölcsönző a COVID során nem tartotta be a jelzálog-elviselésről szóló törvényt. A hitelezők megtévesztették a hitelfelvevőket jogaikkal kapcsolatban, jogosulatlan büntetéseket szabtak ki, és jogtalanul kilakoltatták a bérlőket. Itt van, amit tudnia kell, és hogyan kell bejelenteni a gátlástalan hitelezőt.

Ismerje hitelfelvevő jogait

A CARES törvény a fizetések teljes befagyasztását szorgalmazza 2021. március 31-ig ha pénzügyi nehézségeket követel a COVID miatt. A szövetségi fedezetű kölcsönök felvevői a belépés mellett döntenek türelem képes lesz felfüggeszteni a kifizetéseket, beleértve a kamatokat vagy a kötbéreket is, a kérelem napjától számított 360 napig (ez nem vonatkozik a magánhitelekre, de sok bank önként felajánlotta 180 napos fizetési könnyítést).

Sőt, a törvénypárhuzamosan a közelmúltbeli végrehajtói utasításával Biden elnökelőírja, hogy a kizárással és a kizárással kapcsolatos kilakoltatási tevékenységeket 2021 március 31-ig szüneteltetni kell. negatív hitelinformáció visszatartása, ha mentességet adtak.

Hogyan lehet kérni a türelmet

Ez a rész egyszerű: egyszerűen meg kell kérdeznie hitelezőjét (célszerű lehet erről írásos jegyzőkönyvet szereznie, vagy legalább jegyzetelnie, ha telefonon kéri az elnézést). Fvagy mit ér, anekdotikus bizonyítékok arra utalnak a hitelezők sem szokták követelni a nehézségek bizonyítását.

Ne tévessze meg hitelezője

Most, hogy ismeri jogait, győződjön meg arról, hogy hitelezője nem lépi-e be a szabályokat. Per Bankrate, erre példa:

  • Az elnézési kérelmek feldolgozásának elhúzása. Bizonyos esetekben a kiszolgálók lassan kezelték a türelem iránti kérelmeket – mondja a CFPB. Ez arra késztette néhány hitelfelvevőt, hogy elmulasztják a fizetéseket, és a hitelminőségüknek elütéseket szenvedtek.
  • A hitelfelvevők türelmetlensége tudomásuk nélkül. Más esetekben azt gondolták, hogy egyszerűen egy szolgáltató weboldalán olvassák el a türelemmel kapcsolatos információkat, vagy telefonon megbeszélik a pénzügyi küzdelmeket a képviselőkkel. Ezek a hitelfelvevők nem értették, hogy kértek-e türelmet, vagy hogy a szolgáltató feldolgozza-e az elnézést.
  • Téves gyűjtési értesítések. A CARES törvény megígérte a hitelfelvevőknek, hogy hat hónaptól egy évig nem kell aggódniuk a jelzálogkölcsönök miatt. Néhány ügyintéző azonban jegyzeteket küldött, amelyben türelmesen tájékoztatta a hitelfelvevőket arról, hogy számláik lejártak, és hogy késedelmi díjakkal és késedelemmel számolhatnak a hitelminőségük felett. Ezek az értesítések “zavart okozhatnak a CARES törvény türelmébe beiratkozott fogyasztók számára” – mondta a CFPB.
  • Félrevezető állítások az egyösszegű kifizetésekről. A CARES törvény nem követeli meg a hitelfelvevőktől, hogy a türelem vége után nagy összeget fizessenek az elmulasztott fizetésekért. Ehelyett a hitelfelvevő folytatja a havi fizetéseket. A CFPB szerint azonban egyes ügyintézők azt mondták a hitelfelvevőknek, hogy átalányösszegű befizetéseket kell teljesíteniük az elmaradt havi fizetések fedezésére, amikor az elnézés véget ér.

Hogyan lehet panaszt tenni

Kezdje azzal, hogy közvetlenül a hitelezőjéhez vagy a hitelszolgáltatóhoz fordul, mivel ők tudják a leggyorsabban kezelni az aggodalmait (különösen, ha ez egy viszonylag kisebb dolog, ami egyszerűen hiba lehet, például egy türelmi kérelem, amelynek feldolgozása túl sokáig tart).

Ha ez nem működik, vagy másképp gondolja, hogy hitelezője szándékosan szoknyázott a CARES-törvény által megállapított törvény alapján panasz benyújtásával forduljon a Fogyasztói Pénzügyi Védelmi Irodához (CFPB) itt. A CFPB az Ön nevében dolgozik, hogy megoldást találjon (a legtöbb vállalat 15 napon belül válaszol a panaszokra).


Source link


5 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok