Hogyan ellenőrizhető, hogy melyik Apple Watch EKG alkalmazás verzióval rendelkezik

Avatar Gadam | 2021.03.21. 289 Views 0 Likes 0 Ratings

289 Views 0 Ratings Rate it

Az EKG előnézete a sinus ritmusát mutatja

Az EKG alkalmazás az Apple Watch Series 4 és későbbi verzióin lehetővé teszi ellenőrizze a hallásátt nevű állapotra pitvarfibrilláció (AFib), ahol szabálytalanul ver. Úgy működik, mint egy elektrokardiogram (EKG), amelyet egy orvosi rendelőben talál.

Az orvostechnikai eszközök világszerte történő szabályozása miatt az EKG alkalmazás nem érhető el mindenhol. És ahol elérhető, a verziók közötti frissítések eltérő ideig tarthatnak, attól függően, hogy hol tartózkodik. Ezért van az EKG alkalmazás két verziója – az 1. és a 2. verzió. Nézzük meg a különbséget közöttük, és hogyan ellenőrizzük, hogy melyik verzióval rendelkezik.

Jegyzet: Az EKG alkalmazás nem képes felismerni a szívrohamokat. Ha bármelyiket tapasztalja az egyik tünetei, forduljon orvosához.

Mi a különbség az 1. és a 2. verzió között?

Az EKG alkalmazás 1. és 2. verziója hasonló, bár van néhány különbség:

  • A 2. verzió képes ellenőrizni az AFib-et, ha a pulzusod 50 és 150 ütés / perc között van. Az 1. verzió csak akkor tudja ellenőrizni az AFib-et, ha a pulzusod 50 és 120 ütés / perc között van.
  • A 2. verzió hozzáadja a „Rossz felvétel” besorolást arra az esetre, ha az EKG-leírás nem egyértelmű, mert elmozdult, az óra rosszul van elhelyezve, vagy más hasonló okból. Az 1. verzió csak „Meggyőző” -vel rendelkezik, amely mindent összegyűjt a szívbetegségektől kezdve, amelyeket az EKG alkalmazás nem tervez felismerni, és az óráját rossz csuklón viseli.
  • A 2. verzió továbbfejlesztett, pontosabb algoritmussal rendelkezik.

ÖSSZEFÜGGŐ: Milyen egészségügyi körülményeket tud felismerni az Apple Watch?

Hogyan ellenőrizhető, melyik verzió van

Feltehetően az Apple szándéka szerint mindenhol ki akarja gördíteni az EKG 2-es verzióját. Az Egyesült Államokban a watchOS 7.2-gyel indult.

Az órád aktuális verziójának ellenőrzéséhez nyisd meg a Beállítások alkalmazást, majd koppints a „Szív”, majd az „EKG” elemre.

ellenőrzi az EKG verziót az Apple Watch-on

Az iPhone segítségével is ellenőrizheti. Nyissa meg az Egészségügy alkalmazást, és lépjen a „Tallózás”> „Szív”> „Elektrokardiogrammok (EKG)” lehetőségre.

egészségügyi alkalmazás kiemelt szívvelegészségügyi alkalmazás kiemelt EKG-vel

Érintse meg az „About” elemet az EKG képernyő alján. A verzió az „Apple Watch” fejléc alatt jelenik meg a „Feature Version” jobb oldalán.

az EKG szakaszban kiemelveecg feature version highlihgted

Source link


289 Views 0 Ratings Rate it