Hogyan (és miért) hozzunk létre egy GitHub-adattárat

Avatar admin | 2021.03.16. 5 Views 0 Likes 0 Ratings

5 Views 0 Ratings Rate it

Github logó

Akár egy teljesen új szoftverprojektet indít, akár egy „Dokumentumok kódként”Megközelítés a GitHub dokumentációjával, az első lépések egy lerakat létrehozása (repo). Így történik.

Miért kell GitHub Repót létrehozni?

A Git egy nyílt forráskódú elosztott változat-vezérlő rendszer, amely lehetővé teszi több fejlesztő számára (és írók!) a kód vagy a dokumentáció változásainak folyamatos és egymás utáni végrehajtása és nyomon követése központosított helyen, anélkül, hogy felülírná valaki más munkáját. Ez a verzióvezérlés lehetővé teszi, hogy ha valami elromlik, akkor könnyedén megtalálhatja a probléma forrását és visszatérhet egy működő verzióra, mielőtt a problémás kódot megnyomná.

Jó nyomon követni azt is, hogy ki mihez és mikor járult hozzá. Ez különösen akkor fontos, ha egy projekthez több időzónából érkező ember is hozzájárul.

ÖSSZEFÜGGŐ: Mi a GitHub és mire használható?

A GitHub repo létrehozásával ezeket az előnyöket hozza a projektjéhez. Ezenkívül, ha engedélyezi, hogy a repo nyilvános legyen, mások is hozzájárulhatnak – legyen szó hibás kód javításáról vagy akár a helyesírási hibák javításáról. Esetleg még egy működő béta verziót is kiadhat az ütemterv előtt. A nyílt forráskód gyönyörű dolog.

A GitHub Repo létrehozása

Projekt létrehozásához a GitHubon létre kell hoznia egy repót. Ehhez Belépés hogy (vagy teremt) az Ön GitHub-fiókját. Miután bejelentkezett, kattintson a fejléc menü jobb oldalán található „+” ikonra (amely a webhely bárhonnan elérhető). A megjelenő legördülő menüben válassza az „Új adattár” lehetőséget.

Most az „Új tár létrehozása” oldalon lesz. Válassza ki a repó tulajdonosát, és adjon neki egy rövid, emlékezetes nevet. Ne feledje, hogy a repó nevének URL-barátnak kell lennie. Bár nincs szigorú egyezmény, a legnépszerűbb módszer az összes kisbetű használata, miközben elválasztja a szavakat kötőjellel, mint pl. example-repo-name. Ha szóközöket használ a névben, kötőjel kerül a helyére.

Miután megnevezte a repót, adjon neki egy rövid leírást, és válassza ki, hogy a repót nyilvánosá vagy privátsá kívánja-e tenni.

Ezután:

Ezek nem kötelezőek, de erősen ajánlott hozzáadni. Ha készen áll, kattintson a „Tár létrehozása” elemre.

A repo most elkészült.


Miután létrehozott egy repót, megteheti klónozza a helyi gépére, amely lehetővé teszi a tartalom lokális szerkesztését, nem pedig közvetlenül a repo forrásfájljaiban.

ÖSSZEFÜGGŐ: Hogyan klónozhatunk egy GitHub-adattárat
Source link


5 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok