Hogyan és mikor kell lecsapolni a medencét

Avatar admin | 2021.05.04. 13 Views 0 Likes 0 Ratings

13 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció a Hogyan és mikor ürítsen ki egy medencét című cikkhez

Fénykép: Phoderstock (Shutterstock)

A medence a hátsó udvarban az a felfelé mutat furcsa medence van a saját kertedben! Akárcsak néhány lépésre lakóhelyétől, egész nyáron használható, ahányszor csak akarja. A saját medencéjének hátránya a karbantartás és az általános karbantartás. Ami a sok.

Persze, technikailag fel lehet venni valakit a kezelésére, de talán téged a teljes költségvetését magára a medencére fújta és annak fenntartására egy másik személy alkalmazása nem pénzügyileg megvalósítható. Tehát elakadtál magaddal – beleértve a medence ürítésének rettegett feladatát is.

Ha ezt még soha nem tette meg, akkor valószínűleg sok kérdése van, kezdve azzal, hogy mikor kell végezni a leeresztést, és azt is, hogyan kell ezt megtenni.

Mielőtt bármit megtenne, forduljon a helyi vízügyi hatósághoz

Mint kiderült, sok településnek, megyének és más helyi vízügyi hatóságnak saját szabályrendszere van, amikor arról van szó, hogy hogyan, hol és szabad-e medencét üríteni, ahogy Tom Scalisi megjegyzi egy friss cikk a ThisOldHouse.com webhelyhez:

Például a legtöbb önkormányzat megköveteli, hogy a medence vizét az otthoni szennyvíz-tisztító vezetéken keresztül vezesse, hogy az egy víztisztító telepre áramoljon. Mások megengedhetik, hogy az összes vizet lefelé juttassa az utcát szegélyező viharcsatornákba. Az önkormányzatok rendelkezhetnek a víz kémiai összetételére vonatkozó előírásokkal is. Egyesek megkövetelhetik, hogy a víz klór-semleges legyen, ami sok klór-semlegesítőt igényel.

Mikor engedje le a medencét

Ha ellenőrzi a medencék leeresztésére vonatkozó helyi szabályozásokat, megteszi észre is venni a területednek szabályai vannak arról mikor megengedett a lecsepegtetés. Ez általában meghatározott időablakokat tartalmaz a nap folyamán, amikor éppen tartózkodik nem megengedett az Ön medencéjének leeresztése annak megakadályozása érdekében, hogy az utcákat és a csatornákat elárasztja ez a többlet víz – főleg esős évszakokban.

Ha a helyi vízügyi hatóság nem szabja meg az évszakot, amikor a medencék leeresztése megengedett, akkor rajtad múlik, hogy melyik évszakot és időjárást választja. Scalisi azt javasolja, hogy közben akár tavasszal, akár ősszel:

A nyár forrósága felhólyagosíthatja és elpusztíthatja a medencebélést, ha nem merül el a vízben. A tél fagyos területe felfelé tolhatja az üres medencét, ezt a helyzetet úgy hívják, hogy „medencepop”. Tehát mielőtt elkezdené, várjon egy szép, száraz időtartamot tavasszal vagy ősszel, amikor a vízszint alacsony, és ahol a nappali legmagasabb hőmérséklet nem haladja meg a 85 fokot.

Hogyan ürítsen ki egy medencét

Kezdjük azzal, hogy ezt tisztázzuk nem minden medence are le kellett üríteni-beleértve üvegszálból vagy vinilből készültek. Ha medencéje e kategóriák egyikébe tartozik, forduljon a gyártóhoz, ha nem biztos abban, hogyan kell karbantartani.

Más típusú medencék leeresztése érdekében Scalisi azt mondja a következő cikkekre és felszerelésekre van szüksége:

  • Teljesen merülő szivattyú (megvásárolható vagy bérelhető)
  • Egy kerti tömlő elég hosszú ahhoz, hogy elérje a medencétől a vízelvezető pontig
  • Ürítőszivattyú-kerti tömlőadapter (ha a szivattyúhoz nem került hozzá)
  • Pótló hidrosztatikus dugók
  • Kalapács
  • Csavarhúzó vagy véső
  • Nagy fogó

Ahogy elképzelni tudja, a föld feletti medencék és a föld alatti medencék ürítéséhez különböző utasítások vonatkoznak, és Scalisi végigvezeti Önt a folyamaton. az övében cikk, valamint az hogyan kerülhető el a szerencsétlen jelenség, amelyet „pool pop” néven ismerünk.


Forrás link


13 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok