Hogyan hallhatjuk az ingázási idő becslését egyetlen érintéssel az iPhone-on

Avatar admin | 2021.02.16. 11 Views 0 Likes 0 Ratings

11 Views 0 Ratings Rate it

Apple Maps iPhone iPad iOS Ikon Hős

Ha mindennap ugyanarra a helyre vezet (mondjuk munkába vagy hazafelé), valószínűleg szeretné tudni, mennyi időbe telik eljutni, mielőtt elutazik. Köszönhetően a Parancsikonok az iPhone-on, könnyű olyan dedikált parancsikont készíteni, amely kimondja az ingázás idejét otthonába, irodájába vagy más célállomáshoz. Itt van, hogyan.

Az iPhone megkapja ezt a becslést az Apple Maps-től, megjósolva azt a pontos időt, amelyre az élő forgalom és egyéb tényezők alapján eljut, amíg ingázik a célállomásig.

Először nyissa meg a Parancsikonok alkalmazást. Ha nem találja, csúsztassa lefelé ujját a kezdőképernyőn, és írja be a „Parancsikonok” kifejezést a keresőmezőbe. Érintse meg a „Parancsikonok” ikont, amikor megjelenik az eredményekben.

típus "hivatkozások" a Spotlight keresésben, majd érintse meg a Parancsikonok ikont.

Ha megnyílt a parancsikon, koppintson a képernyő alján található „Saját hivatkozások” elemre, majd adjon hozzá egy új parancsikont a plusz („+”) gombbal.

Koppintson a plusz (+) gombra.

Az „Új parancsikon” oldalon érintse meg az ellipsziseket (három pont egy körben), majd érintse meg a „Hivatkozás neve” mezőt, és írja be a kívánt új nevet. A „Speak Travel Time” lehetőséget választottuk, de bármit megnevezhet, amit csak akar. Ezután koppintson a „Kész” gombra.

Írja be a használni kívánt parancsikon nevét.

A fő parancsikonszerkesztő képernyőn érintse meg a „Művelet hozzáadása” gombot. A megjelenő panelen keresse meg az „Utazás” kifejezést, majd koppintson az „Utazási idő megszerzése” elemre.

A műveletek panelen keressen rá "utazás," majd válassza ki "Szerezzen utazási időt."

Ezután megjelenik egy olyan művelet, amely azt írja: „Vezetési idő elérése az aktuális helyről a véghelyre”. Itt megérintheti a „Vezetés” lehetőséget, hogy megváltoztassa az ingázás típusát autóról gyaloglásra, tömegközlekedésre vagy kerékpározásra. Be kell állítania a kiindulási pontot (amely alapértelmezés szerint a „Jelenlegi hely”) és a véghelyet.

Nyilvánvalóan a véghelyed attól függően változik, hogy az ingázás idejét otthonról munkára vagy munkahelyről otthonra számolod-e. Ebben az esetben feltételezzük, hogy otthonról indul (tehát a „Jelenlegi hely” beállítást hagyjuk), és a „Vége hely” megérintésével beállítunk egy egyéni rendeltetési helyet.

Koppintson a "Véghely."

A megjelenő képernyőn adja meg a célcímet, majd koppintson a „Kész” gombra.

Keressen egy célcímet, majd koppintson rá az eredménylistában.

Visszatérve a parancsikon szerkesztő képernyőjére, érintse meg a kör alakú plusz gombot („+”) egy újabb művelet hozzáadásához. A megjelenő panelen keresse meg a „speak” kifejezést, majd válassza a találatok közül a „Speak Text” lehetőséget.

A műveletek panelen keressen rá "beszél," majd válassza ki "Beszéljen szöveget."

Ezzel elkészült a parancsikon meghatározása. Nagyon egyszerű! Kipróbálhatja a képernyő jobb alsó sarkában lévő háromszög alakú „lejátszás” gomb megnyomásával.

Koppintson a "játék" gombra a jobb alsó sarokban a parancsikon előnézetéhez.

Ha megnyomja a lejátszás gombot, a parancsikon fut, és hallania kell Sirit, hogy hangosan beszéljen, például „10 perc” vagy „2 óra”. Az idő az Apple Maps alkalmazásból kiszámított élő forgalmi viszonyok függvényében változik.

Ezután menjünk adja hozzá ezt a parancsikont a kezdőképernyőhöz hogy még kényelmesebb legyen. A fő parancsikonszerkesztő képernyőn érintse meg az ellipszis gombot (három pont egy körben) a parancsikon neve mellett.

Koppintson az ellipszis gombra a parancsikon neve mellett.

A felbukkanó „Részletek” nézetben koppintson a „Hozzáadás a kezdőképernyőhöz” elemre.

Koppintson a "Hozzáadás a kezdőképernyőhöz."

Válasszon egy ikont, amelyet használni szeretne, majd koppintson a „Hozzáadás” gombra. Ezután térjen vissza a kezdőképernyőre, és keresse meg az imént létrehozott „Utazási idő beszéd” ikont. Koppintson rá, és a Siri hangosan kimondja az aktuális utazási időt egyéni célállomásig. (Ha nem hallja, győződjön meg arról, hogy be van-e kapcsolva a hangereje, és hogy a Néma mód ki van-e kapcsolva.)

A futtatásához érintse meg a parancsikon ikont a kezdőképernyőn.

Alternatív megoldásként hanggal is elindíthatja ezt az új parancsikont a Sirivel. Csak indítsa el a Sirit, és mondja ki a parancsikon nevét – ebben az esetben mondja ki az „utazási idő beszédét”. A Siri futtatja a parancsikont, és jelentést küld Önnek az eredményekről. Elég praktikus. Biztos utazást kívánok!

ÖSSZEFÜGGŐ: A parancsikonok közvetlen használata az iPhone és iPad kezdőképernyőről
Source link


11 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok