Hogyan hozzunk létre egy cseppet a Google Dokumentumokban

Avatar admin | 2021.04.12. 9 Views 0 Likes 0 Ratings

9 Views 0 Ratings Rate it

Google Dokumentumok logó

Szép dekorációs elemet adhat a dokumentumához egy csepptető segítségével. Míg a Google Dokumentumok nem kínál a drop-cap funkció, például a Microsoft Word, akkor is létrehozhat egyet néhány perc alatt.

A „drop cap” egy bekezdés első betűje vagy egy szövegblokk. Ez egy nagybetű, amely nagyobb, mint a többi szöveg, és két vagy több sort nyújthat. Leggyakrabban egy könyvben látni fog egy kupakot, de bizonyos dokumentumtípusokban is megvan a maga helye. Írhat esszét vagy más kreatív munkát, ahol ez a kis fellángolás csak a megfelelő érintést adja.

Hozzon létre egy csepp sapkát a Google Dokumentumokban

Irány a Google Dokumentumok webhely és jelentkezzen be, majd nyissa meg a dokumentumot, vagy hozzon létre egy újat. Vigye a kurzort a szó elejére abban a bekezdésben vagy szövegblokkban, ahol a cseppkorlátot szeretné. Eltávolíthatja a szó első betűjét a kupak létrehozása előtt vagy után.

Ezután kattintson a menü Beszúrás> Rajz elemére, és válassza az „Új” lehetőséget.

Kattintson a Beszúrás, Rajz, Új elemre

Amikor megnyílik a rajzablak, kattintson a bal felső sarokban található „Műveletek” legördülő listára, és válassza a „Word Art” lehetőséget.

Kattintson a Műveletek elemre, és válassza a Word Art lehetőséget

A megjelenő mezőbe írja be azt a betűt, amelyet a cseppkorlátozáshoz használni szeretne, és nyomja meg a „Return” vagy az „Enter” gombot.

Írja be a betűket a csepp kupakra

Miután a betű megjelenik a rajzablakban, szinte tetszés szerint testre szabhatja a felső eszköztár segítségével. A betűtípus legördülő mezőből válassza ki a stílust, vastagsá vagy dőlté tegye a betűt, és válasszon szegélyt és kitöltési színt.

A betű testreszabásához használja a betűtípusokat

A betű átméretezhető a sarokból befelé vagy kifelé húzással. Ez megtartja a betű arányait a kiválasztott stílusnak megfelelően.

A rajz átméretezése egy sarok húzásával

Ha végzett, kattintson a tetején található „Mentés és bezárás” gombra a betű beugrásához a dokumentumba.

Kattintson a Mentés és bezárás gombra

Tekerje a szöveget a cseppet

A Google Docs-dokumentum elején megjelenik a legördülő sapka. Lehet, hogy el kell távolítania az első betűt, ha még nem tette meg. Alapértelmezés szerint a drop cap összhangban van a szöveggel, amint az az alábbi képernyőképen látható. A Természetesebb megjelenés érdekében érdemes használni a Szöveg törlése igazítást.

Dobjon kupakot a szöveg becsomagolása előtt

Válassza ki a betűt, és egy kis eszközsor menü jelenik meg alatta. Kattintson a középső igazítási lehetőségre a „Szöveg becsomagolása” lehetőségnél.

Válassza ki a betűt, és kattintson a Szöveg törlése elemre

Ezután látni fogja, hogy a környező szöveg úgy igazodik, hogy körbevegye a cseppet. Ha a szöveg becsomagolása után módosítani szeretné a cseppentő sapka méretét, válassza ki a betűt, és húzza azt egy sarokból. A betűre kattintva mozgathatja, ha a megjelenés kedvéért szükséges.

A sarok húzásával méretezze át a cseppet

Szerkessze a csepp sapka rajzot

Ha további változtatásokat szeretne végrehajtani a betűben, például megváltoztatná a betűstílust vagy a színt, válassza ki a betűt, és kattintson az eszköztár „Szerkesztés” elemére.

Válassza ki a betűt, és kattintson a Szerkesztés gombra a módosítások elvégzéséhez

Ezzel újból megnyílik a rajzablak, amelyet a drop cap létrehozásához használt. Végezze el a módosításokat, és mentse el a munkáját, és látni fogja a dokumentumon alkalmazott módosításokat.

Szerkesztette a Google Dokumentumok cseppkorlátját

Miután létrehozta az első drop cap-ot a Google Dokumentumokban, láthatja, milyen egyszerű a folyamat. A dokumentum egyszerű megjelenését anélkül hozhatja létre, hogy elterelné a figyelmét, vagy a tetején van, egy egyszerű kupakkal. És ha inkább a Word beépített drop cap funkcióját szeretné használni, könnyedén megteheti konvertálja Google Dokumentumok dokumentumát Microsoft Office formátumba, és készen állsz.

ÖSSZEFÜGGŐ: A Google Docs dokumentum konvertálása Microsoft Office formátumra
Forrás link


9 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok