Hogyan hozzunk létre olyan matricákat, amelyek valóban együtt vonnak szobát?

Avatar admin | 2021.04.17. 13 Views 0 Likes 0 Ratings

13 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció a Hogyan készítsünk olyan szobákat, amelyek valóban együtt húzzák meg a szobát

Fénykép: Kövesse az áramlást (Shutterstock)

Akkor, amikor szabadon meglátogathattuk más embereket otthonukban, észrevehette, hogy egyeseknek látszólag a kézimunkák vagy más „dekor” darabjai csoportosultak, amelyek valahogy … működtek. Nem úgy nézett ki, mintha valami véletlenszerű ócska foglalna helyet, vagy egy háztartási cikk vámkezelő folyosója – hétköznapinak, mégis szándékosan nézett ki. Ez egy matrica volt, és abszolút elkészítheti is, valószínűleg olyan dolgokat használva, amelyek már vannak otthonában. Itt van, mit kell tennie.

Mi is pontosan a matrica?

A belsőépítészetben a matrica csak szándékosan elrendezett tárgyak csoportja olyan helyeken, mint a végasztalok, dohányzóasztalok, polcok vagy palástok. Ban ben egy cikk a Doornob.com-hoz, Dawn Hammon így magyarázza a matricákat:

Leginkább a matricák hívják fel a figyelmet, érdekes fókuszpontokat hozva létre egy térben. És bár nagyszerű módot kínálnak arra, hogy büszkén tegyék ki értékes tárgyait, a matricák ugyanolyan könnyen túlterhelt szemfájdalommá válhatnak.

Így készíthet olyan matricát, amely egyensúlyt teremt a természetes megjelenés között – de nem néhány tchotchke csak egy polcra került -, miközben nem tűnik színpadiasnak.

Hogyan hozzunk létre matricákat, amelyek összekötik a szobát

Ez egy kicsit több gondolkodást igényel, mint hogy kinyitja a szekrény vagy felmegy a padlásodra, talál valami cuccot, majd elintézi. Itt van hat terület Hammon javasolja, hogy összpontosítson matrica összerakásakor:

 1. Stílus
  Míg a matricádnak lehet egy téma, nem kell. A cél olyan elemek megtalálása, amelyek valamilyen módon kiegészítik egymást. “Ha történelmi tárgyakat gyűjt, akkor mindet polcra helyezve elsöprő gyorsaságot kaphat” – írja Hammon. – Ehelyett próbáljon kisebb csoportokba helyezni az adott korszakok összes darabját. Ha csak néhány darabod van, kösd össze őket keretes műalkotásokkal, történelmi információkkal vagy kárpitokkal.
 2. Távolság
  Az is fontos, hogy az elemeket hogyan helyezze el a matricákban: Hammon szerint megfelelő távolságban kell lenniük, hogy elkerüljék az egyik tárgy blokkolását másikkal. “Ha túl sok elem van egy területhez, készítsen helyettük két matricát” – jegyzi meg.
 3. Magasság
  Tegye a matricát érdekesebbé a szem számára, ha különböző magasságú tárgyakat használ, így inkább egy skyline-ra hasonlít, mint egy boltban ugyanazon tárgyak megjelenítésére. “Még akkor is, ha az egész kollekció tengeri kagylókból áll, akkor is különböző méretű vázákba teheti őket, hátul magasabbakkal, elöl pedig laza kagylókkal” – írja Hammon. “Ha a tételei valóban egyformák, fontolja meg a felemelők hozzáadását a hátsó sorhoz, hogy legalább több szintet hozzon létre.”
 4. Struktúra
  Ha a helyiségben többféle textúra van – beleértve a matricát is -, akkor is felhívja a szemét. Tehát nyugodtan keverjen üveget, szövetet, fa, fém, lombozat stb.
 5. Szín
  Nem a 2000-es évek elején beszéltünk róla, hanem a színpopusról, hanem inkább matrica rendezésekor ügyelni a színre és a háttérre. Ahogy Hammon rámutat, fehér alapon fehér figurák nem fognak hozzáadni sokat a téredre.
 6. Személyre szabás
  Ha van olyan dolga, amelyet az évek során megtartott, mert az jelent valamit, vagy csak tetszik a kinézete, építse be ezeket a matricába. Ez azt is biztosítja, hogy Ön és az Ön érdekei tükröződjenek – és nem arról van szó, hogy besétálunk az IKEA-ba, és az egyik színpadi szobájukat tételesen újrateremtjük.

Forrás link


13 Views 0 Ratings Rate it

 • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok