Hogyan javítsuk ki az iPhone alkalmazáskövetési átláthatóságát, ha szürkén jelenik meg az iOS 14.5-ben

Avatar admin | 2021.04.28. 123 Views 0 Likes 0 Ratings

123 Views 0 Ratings Rate it

Az Apple végül kiadta a várva várt App Tracking Transparency funkciót az iOS 14.5, aHihetetlenül hasznos, ha aprólékos szabályozást szeretne, hogy mely alkalmazások nyomon követhessék digitális tevékenységének egyéb aspektusait. Ez természetesen azt feltételezi, hogy a funkció nem szürke.

Úgy tűnik, hogy vannak olyan iOS felhasználók, akik úgy tűnik, hogy egyáltalán nem férnek hozzá az Apple App Tracking Transparency funkciójához. Amikor felhúzódnak Beállítások> Adatvédelem> Követés elemre, a beállítás megvan, csak semmilyen módon nem tudják beállítani. Így néz ki ez mindkét esetben, nemfelül szürke és alul szürkés:

Az Apple nemrég publikálta egy támogatási oldal három olyan eset leírása, amelyekben előfordulhat, hogy nem tudsz alkalmazkodni a kritikus kapcsolóval:

  • Gyermekfiókkal rendelkező vagy születési év szerint 18 évesnél fiatalabb felhasználók számára, Apple ID-vel bejelentkezve
  • Ha Apple ID-jét oktatási intézmény kezeli, vagy olyan konfigurációs profilt használ, amely korlátozza a követést
  • Ha az Apple ID-t az elmúlt 3 napban hozták létre

Ez a lista azonban nem teljesen fedi le mindenki tapasztalatait. És láttam mindenféle hibaelhárítási technikát, amelyet az emberek reménykedtek az Alkalmazáskövetés átlátszóságának váltogatása – akár iPhone-juk biztonsági mentésből történő visszaállítása vagy gyári visszaállítása.

Nem kell azonban ilyen szélsőséges helyzetbe kerülnie. Ha nem tudja engedélyezni az „Engedélyezze az alkalmazások kérelmezését a követéshez” lehetőséget, az bosszantó, de sokkal rosszabb lehet. A be nem váltott állapota valójában azt jelenti, hogy megtagadja az alkalmazásoktól a képességet nak nek kérjen további engedélyeket a nyomon követéséhez. Ha ki van kapcsolva, akkor az alkalmazásokra alapértelmezés szerint a következő korlátozások vonatkoznak:

...az alkalmazásfejlesztő nem fér hozzá a rendszer hirdetési azonosítójához (IDFA), amelyet gyakran használnak a nyomon követésre. Az alkalmazás szintén nem követheti tevékenységét más információk segítségével, amelyek azonosíthatják Önt vagy az eszközét, például az Ön e-mail címét.

Tehát valóban bosszantó probléma, amely potenciálisan hiba lehet, de csak megakadályozza, hogy lazítsa a magánéletét, és ne javítsa azt. Ha szürkeség nélküli beállítással kell rendelkeznie, akkor itt van Javaslom kipróbálni:

  • Kezdje stratégiai újraindítással: Indítsa újra iPhone-ját, jelentkezzen be és jelentkezzen ki az App Store-ból, majd próbáljon meg be- és kijelentkezni az iCloud-ból (főleg Beállítások> Apple ID> Média és vásárlások, amelyek használata egyesek szerint sikeres volt). Ne feledje, hogy a kapcsoló csak ideiglenesen működhet, ezért ellenőrizze néhány óra múlva, hogy meg tudja-e változtatni.

    Próbáld meg indítsa újra az iPhone-t miután minden kijelentkezést végrehajtott (egyenként), majd jelentkezzen be újra, amikor az iPhone újra bekapcsol.

  • A „Személyre szabott ajánlások” beállítása: Ez a beállítás megtalálható a következő oldalon: Beállítások> Adatvédelem> Apple Advertising, egy másik hibaelhárítási technika, amelyet már említettem. Nem tudom, miért kapcsolódna ez közvetlenül az alkalmazáskérésekhez, de ez egy egyszerű be- és kikapcsolás, amely 10-et ér másodperc, hogy megpróbálja.
  • Frissítés iOS 14.6 béta 1-re: Ez egy kicsit drasztikusabb, de láttam olyan jelentéseket is, amelyek szerint az emberek képesek voltak „feloldani” a funkciót azzal, hogy felkerültek a következő iOS-frissítés fejlesztői bétájára. Nem ajánlom ezt, ha feltétlenül szüksége van egy stabil iPhone-ra, amelyben az összes alkalmazás és funkció tökéletesen működik – ez lévén az a legelső fejlesztői béta az iOS 14.6-hoz– de ez egy lehetőség.

Ne feledje, hogy az opció szürkén jelenik meg, mint az opció engedélyezése, és nincsenek kezelendő alkalmazások. Ez utóbbi a normális, várható viselkedés; amikor egy alkalmazásnak szüksége van ezekre az engedélyekre, vagy ha telepít egy újat, amely szeretné, akkor az alkalmazás megkérdezi Önt, és megváltoztathatja döntését, amikor ez megjelenik az adott képernyőn. Ha semmi sem ott most ne izzadjon.


Forrás link


123 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok