Hogyan kell helyesen öntözni a légi növényeket

Avatar admin | 2021.02.08. 16 Views 0 Likes 0 Ratings

16 Views 0 Ratings Rate it

A Tillandsia, az AKA légi üzemei ​​nagyon szórakoztatóak. Teljesen egyedülállóak a növényvilágban, nem szükséges talaj a túléléshez. De más vízrendszert igényelnek a boldoguláshoz. Kövesse ezeket a lépéseket a növények megfelelő módon történő öntözéséhez, és hidratált és boldog állapotban tartásához egész évben.

Mi van a névben?

A Tillandsia elterjedtebb nevét, a légi növényt kapja, mert talaj nélkül nőnek a levegőben. Az egyik leggyakoribb tévhit a Tillandsia-ról a nevükből és az ötletből fakad, hogy csak levegőre van szükségük a túléléshez. Ez azonban valóban azt jelenti, hogy a levelükön keresztül következetesen be kell szívniuk a nedvességet. Ez vagy nagyon magas páratartalomból származik (akár egy üvegházban), akár rendszeres áztatásból.

Tüskés indáik nagyon hűvös megjelenésűek, és mivel a túléléshez nincs szükségük talajra, végtelen kreatív módon lehet őket megjeleníteni, terráriumok hogy bepattanjon beléjük tengeri kagylók. Akár készítsd őket ékszerekké! Kemény és könnyen gondozható, ha tudja, mit kell tennie, és a leggyakoribb problémák, amelyek az embereknek a légnövényekkel kapcsolatosak, a helytelen öntözésnek köszönhető.

Amikor a Tillandsia a vadonban nő, felszívja a nedvességet a levegőből, amely sokkal nedvesebb, mint a beltéri, és általában ott tartjuk őket, ezért át kell áztatnunk őket, hogy újra hidratáljanak. De rendesen meg kell csinálni, különben a levegőmű elrohad!

a légi növényeknek nem kell talaj a növekedéshez

Hogyan öntözzük a légi növényeket

Reggel öntözze meg a légi növényeket, hogy elegendő időt kapjanak a teljes száradásra, különben megzavarhatja az éjszakai légzéskészségüket.

A légi növények öntözéséhez távolítsa el őket bárhonnan, ahol csak vannak, és merítse el egy tálba vagy süllyessze el annyi vízzel, hogy teljesen ellepje őket. A növények egyes részei a víz fölött lebegnek – ez rendben van, csak arra kell figyelni, hogy az egyes légi növények többsége elmerüljön a vízben. Hagyja őket egy órán át a fürdőben.

Távolítson el minden növényt, tartsa fejjel lefelé, és alaposan rázza meg, hogy megszabaduljon a felesleges vizetől, amely a belső levelek tövében gyűlhet össze. Ezután fordítsa fejjel lefelé a légi növényt egy törülközőn, és helyezze világos helyre. Hagyja egy-három órán át ülni, attól függően, hogy mikor teljesen száraz. Győződjön meg arról, hogy nincs víz összegyűjtve, különben a légműve elrothadhat.

Helyezze vissza a légi növényeket a szokásos helyre, amíg el nem jön az ideje, hogy újra megfürdesse őket.

egy tál vízbe áztatott légi növények

Használja a megfelelő vizet

Ne használjon klórozott vizet a légi növényeihez, mert károsíthatja őket. Ehelyett használjon esővizet vagy szűrt vizet, ha lehetséges. Ha csapvizet kíván használni, hagyja, hogy először 24 órán át üljön ki egy tálban, hogy a klór elpárologjon. A klór a levelek hegyét barnává változtathatja.

Szezonálisan változtassa meg az öntözési ütemtervet

Az évszaktól függően a légi növényeket különböző gyakorisággal kell fürdetni. Nyáron, amikor meleg van, szeretik, ha hetente egyszer fürdenek, de a hűvös téli hónapokban körülbelül három hetente egyszer. Figyeljen az évszakok változására, valamint a légi növény és a víz egészségére.

Meg kell jegyeznie a légi üzem helyét is. Például mennyi fényt kap növénye? Ha sok a napsütés, előfordulhat, hogy gyakrabban kell itatni. Az Ön üzeme egy fűtőberendezés mellett található, ahol gyorsabban kiszáradhat, vagy párás helyen él, ahol kevesebb vízre lesz szüksége? Szánjon időt arra, hogy az öntözési ütemtervre gondoljon, és értékelje a légi üzem környezetét.

Légi növény fürdés egy tál vízben

Ködösítsem a légi növényeimet?

Számos kertészeti központ vagy növénybolt azt mondja, hogy párszor egy héten párásítsa palackos vízzel a légi növényét. Személy szerint nem találom ezt nagyon hasznosnak a növény számára. A spritzing túl következetlen, és nem biztosítja a levegő üzemének megfelelő nedvességet. A ködösítés nem lehet az egyetlen módszer, amelyet a légi növény öntözéséhez használ.

Ennek ellenére az üvegházak és a kertészeti központok csak azért ködösítik őket, mert az üvegházban már párás. És ha nedves éghajlaton (vagy üvegházban) él, akkor megúszhatja őket. A többiek számára szobanövényként elfogadott légi növényeknél a legfontosabb, hogy fürdőben áztassuk őket.

Ha a légi növénye elakadt egy terráriumban, vagy valahol fel van ragasztva, és nem távolítható el, akkor a párásodás lehet az egyetlen lehetőség. Ebben az esetben ködöt kell nagyon gyakran biztosítani, hogy a lehető legtöbb vizet kapja anélkül, hogy hagyná a vizet az alapban ülni. Azonban nagyon nem ajánlom a légi növények elhelyezését bárhová, ahol azokat nem lehet eltávolítani és fürdetni!

hogyan lehet egész évben hidratálni a tillandsia-t

Egy boldogtalan légi üzem jelei

Ha légi üzemében a szorongás jelei mutatkoznak, annak oka lehet az öntözés. A barnává váló ropogós tippek az öntözés jelei lehetnek. Azt is észreveszi, hogy a levegő növény homorú alakja jobban észrevehető, ha nincs víz.

A túlöntözés jeleit azonban bonyolult visszavonni. Ha a légi üzem gyorsan elveszíti a leveleit, és az alap fekete vagy barna színűvé vált, a légi növény korhadt. Ellenálljon az öntözésnek, és keresztezze ujjait! Tekintse meg az útmutatómat hogyan lehet újraéleszteni a beteg légi növényt további információért.

hogyan kell öntözni a tillandziát

További bejegyzések a légi növényekről:


Source link


16 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok