Hogyan kell játszani az Xbox Cloud Streaming szolgáltatáson (és miért olyan nagy üzlet)

Avatar admin | 2021.06.29. 13 Views 0 Likes 0 Ratings

13 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció a Hogyan kell játszani az Xbox Cloud Streamingen című cikkhez (és miért olyan nagy üzlet)

Kép: Microsoft

Hónapokig tartó, korlátozott, csak meghívásokra zárt béta verzió után az Xbox Cloud Gaming immár nyilvánosan elérhető. A szolgáltatás technikailag még mindig bétaverziós, de mostantól minden Game Pass Ultimate előfizető számára elérhető, még nagyobb értéket adva annak, ami vitatható a legjobb szolgáltatás a játék terén.

A Xbox Cloud Gaming béta támogatja az Android, iOS / iPadOS, macOS vagy Windows 10 legújabb verzióját futtató eszközöket. A Microsoft azt is tervezi, hogy a jövőben felhő-streaminget fog hozni az Xbox One modellekbe, és támogatni fogja a készülő Windows 11-et is.

Az Xbox Cloud Streaming nagy ügy: Míg rengeteg más felhő-streaming játékszolgáltatás létezik, például a Stadia és az Amazon, az Xbox Cloud Streaming az első alkalom, hogy egy megalapozott játékcég elindította saját, felhőalapú streaming szolgáltatását ilyen léptékben. Ha jól működik, jelentős fordulópontot jelenthet az Xbox számára – és általában a játékra -, ha csak a legfrissebb játékok, például a Halo Infinite egy okostelefon, stabil internetkapcsolat és a Game Pass Ultimate.

Az Xbox Cloud Streaming korszerűsítette a cloud streaming infrastruktúrát

Az Xbox Cloud Streaming potenciállal rendelkezik, de megfelelő technikára van szüksége, ha a szolgáltatás a Microsoft szándékának megfelelően kíván sikert elérni. Ennek érdekében a Microsoft a kibővített béta elérhetőség mellett a streaming technikai teljesítményét is frissítette. A játékok most már az Xbox Series X hardverének megfelelővel futnak.

Az adatfolyam minősége továbbra is korlátozott, 1080p felbontáson és 60 kép / mp sebességgel, így nem fogja elérni azt a 4K 120 kép / mp-es játékmenetet, amelyet egy tényleges Xbox Series X képes, de más technikai fejlesztések, például a sugárkövetés és a (potenciálisan) gyorsabb betöltési idők már lehetségesek. A bemeneti késleltetés és az általános teljesítmény az internetkapcsolattól függ, de Wi-Fi vagy mobil kapcsolaton keresztül folytathatja az adatfolyamot, beleértve az 5G-t is, ahol elérhető.

Az alábbiakban bemutatjuk a meglévő Game Pass Ultimate előfizetőknek, hogyan állítsák be az Xbox Cloud Streaming szolgáltatást az általuk preferált eszközökön.

Az Xbox Cloud Streaming használata

Néhány dologra van szükség az Xbox Cloud Streaming eléréséhez:

 • Game Pass Ultimate előfizetés. Azok számára, akik még nem iratkoztak fel, a Microsoft az első három hónapban havi 1 dolláros speciális bevezető árat kínál. Az ár ezt követően egy hónapra 15 dollárra ugrik, de ez még mindig megfelelő ár az Xbox és PC játékok forgó könyvtárához való hozzáférésért.
 • Támogatott eszköz az Android, iOS, iPadOS, macOS vagy Windows 10 legújabb verzióinak futtatása. Ellenőrizze, hogy ezen az oldalon a a támogatott eszközök teljes listája.
 • Bluetooth vagy USB vezérlő párosítva az eszközével. Használhat Xbox vezérlőt vagy egy támogatott harmadik féltől származó opciót, mint például a Backbone vagy a Razer Kishi okostelefonokhoz. (Néhány játék támogatja az érintőképernyős vezérlést is, de a tényleges játéktábla használata sokkal kényelmesebb.)
 • Nagy sebességű internet-kapcsolat. A Microsoft javasolja legalább 10Mbps sebességű hálózatok használatát 5Ghz Wi-Fi-n keresztül.

Végül szükséged lesz egy megfelelő webböngészőre. A jelenleg támogatott platformok mindegyike az interneten keresztül éri el a szolgáltatást, de a böngésző támogatása operációs rendszerenként változik.

Android:

iOS és iPadOS:

Mac operációs rendszer:

 • Szafari
 • Él
 • Egyéb Chromium böngészők (például Brave, Opera, Vivaldi stb.)

Windows 10:

 • Króm
 • Él
 • Egyéb Chromium böngészők (Brave, Opera, Vivaldi stb.)

Miután párosított egy vezérlőt és telepítette a megfelelő böngészőt, töltse fel xbox.com/en-US/play eszközén jelentkezzen be Game Pass-fiókjával, majd válasszon ki egy játszani kívánt játékot a könyvtárából (Megjegyzés: jelenleg csak néhány Game Pass-játék támogatja a felhő-közvetítést. Idővel több cím is felkerül)

Az Xbox Cloud Streamingnek otthoni streaming is van

Az Xbox Cloud Streaming nagyszerű előnyt jelent a Game Pass előfizetők számára, de nem ez az egyetlen módja annak, hogy Xbox-játékokat játsszon, amikor távol van a tévéjétől. Ha Xbox Series X / S vagy Xbox One tulajdonosa van, közvetlenül a konzoljáról is streamelhet Android, iOS, vagy Windows 10 ugyanarra a hálózatra csatlakoztatott eszközök.

[[Gamespot]


Forrás link


13 Views 0 Ratings Rate it

 • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok