Statikus webhely ingyenes telepítése a DigitalOcean App Platform – CloudSavvy IT használatával

Avatar admin | 2021.01.14. 7 Views 0 Likes 0 Ratings

7 Views 0 Ratings Rate it

DigitalOcean logó

App Platform egy új Platform-as-a-Service (PaaS) ajánlat a DigitalOcean-tól. Lehetővé teszi a kód gyártásba állítását az infrastruktúra konfigurálása nélkül. Az App Platform csatlakozik a GitHub és a GitLab tárházakhoz, hogy automatikusan elkészítse és telepítse a projektjeit.

DigitalOcean elindította az App Platform alkalmazást 2020 októberében, mondván, hogy „át akarja képzelni” a PaaS koncepciót. Az App Platform egy teljesen felügyelt megoldás, amely támogatja a legnépszerűbb nyelveket, automatikus HTTPS tanúsítványt biztosít, valamint vízszintes és függőleges méretezést kínál.

Webhelyének létrehozása

Ebben az útmutatóban megmutatjuk, hogyan használhatja az ingyenes Kezdő csomagot statikus weboldal készítéséhez és telepítéséhez anélkül, hogy aggódna az infrastruktúra miatt. Legfeljebb három webhelyet indíthat el ingyenesen. További helyszínek megvásárolhatók magasabb szintre való felminősítéssel, vagy egy webhelyenként havi 3 USD / havi fizetéssel.

Az első lépés egyszerű: létre kell hoznia a statikus webhelyet! Az App Platform támogatja a legnépszerűbb statikus generátorokat, mint például a Gatsby, a Hugo és a Jekyll. Használhat sima HTML-t és CSS-t is, építés nélküli folyamat nélkül.

Ehhez az oktatóanyaghoz egy barebones Jekyll webhelyet használunk. Ha csak követni akarja, akkor elágazhat a DigitalOcean egyikén minta alkalmazások. Miután létrehozta a webhelyét, győződjön meg arról, hogy a kódját a GitHub vagy GitLab fiók egyik Git-tárházába továbbítja.

A DigitalOcean csatlakoztatása a tárához

Miután készen áll a telepítésre, jelentkezzen be DigitalOcean-fiókjába. Kattintson az „Alkalmazások” linkre a bal oldalsávon. Ezután kattintson a kék „Indítsa el az alkalmazást” gombra.

Képernyőkép az App Platform helyének bemutatásáról a DigitalOcean felhő felhasználói felületén

Most össze kell kapcsolnia az App Platform alkalmazást a GitHub vagy GitLab fiókkal. Kattintson az Önre vonatkozó gombra. Kövesse az utasításokat a hitelesítéshez, és engedélyezze a DigitalOcean számára, hogy hozzáférjen az adattáraihoz. Ezután visszatalál a DigitalOcean-ra.

Pillanatkép egy alkalmazás létrehozásáról a DigitalOcean App Platform alkalmazásban

Most látnia kell, hogy fiókját összekapcsolta. A legördülő menüből válassza ki a telepíteni kívánt tárhelyet. Ha a tár nem jelenik meg, ellenőrizze, hogy engedélyezési beállításai lehetővé teszik-e a DigitalOcean számára a hozzáférést. Kövesse a képernyő alján található súgó linket, ha ellenőriznie kell.

Képernyőkép az alkalmazás létrehozásáról a DigitalOcean App Platform alkalmazásban

Az alkalmazás konfigurálása

A következő képernyőn kezdje azzal, hogy nevet ad az alkalmazásának. Ez a DigitalOcean felhasználói felületen jelenik meg. Általában célszerű egyeztetni a Git-tárház nevét.

A legördülő menü segítségével kiválaszthatja, melyik DigitalOcean adatközpont régiót telepítse. Az írás idején csak New York, Amszterdam és Frankfurt régió támogatta az App Platform alkalmazást. Általában azt az adatközpontot kell választania, amely földrajzilag a legközelebb van a felhasználókhoz.

Pillanatkép egy alkalmazás létrehozásáról a DigitalOcean App Platform alkalmazásban

Most ki kell választania a telepíteni kívánt fiókot. Az alapértelmezett master a legtöbb projekt esetében helyesnek kell lennie. Megváltoztathatja ezt, hogy könnyedén telepíthesse a projekt előzetes verzióját, például a staging vagy test ág.

Képernyőkép az alkalmazás létrehozásáról a DigitalOcean App Platform alkalmazásban

Az utolsó opció: „Az automatikus telepítési kód megváltoztatása” szabályozza, hogy a DigitalOcean automatikusan frissítse-e az alkalmazását. Ha ez engedélyezve van, az App Platform figyelni fogja a Git-adattárat. Automatikusan új telepítést indít, amikor a friss kód beolvad a kiválasztott fiókba. Ha nem engedélyezi ezt a beállítást, manuálisan kell kezdeményeznie minden új telepítést.

Amikor a „Tovább” gombra kattint, a DigitalOcean átvizsgálja az adattárat, hogy kiderítse, hogyan épül fel. Esetünkben az App Platform észlelte, hogy egy Jekyll webhelyet telepítünk. A build parancs automatikusan kitöltésre került.

Képernyőkép az alkalmazás létrehozásáról a DigitalOcean App Platform alkalmazásban

Szerkesztheti a build parancsot, ha testre kell szabnia a webhely felépítését. Beállíthat olyan környezeti változókat is, amelyek elérhetővé válnak az összeállítási folyamat számára.

Telepítse az alkalmazást

Kattintson a Tovább gombra az alkalmazás központi telepítésének befejezéséhez. Meg kell erősítenie az App Platform szintet, amelybe telepíteni kívánja. Győződjön meg arról, hogy az ingyenes Kezdő csomagot választotta (vagy váltson fizetett csomagra, ha úgy szeretné), és tekintse át a megjelenő havi alkalmazásköltséget. Végül kattintson a kék „Indító alkalmazás indítása” gombra a telepítés megkezdéséhez.

Pillanatkép a DigitalOcean App Platform tervválasztó képernyőről

A telepítés több percig is eltarthat. Az App Platformnak meg kell építenie a webhelyét, futtatva esetünkben a Jekyll fordítót, mielőtt a DigitalOcean infrastruktúrájára tolná. A haladás a projekt irányítópultján jelenik meg.

Végül megjelenik egy zöld „Sikeresen telepítve” üzenet. Az alkalmazásod már telepítve van a DigitalOcean felhőbe! Kattintson a „Live App” linkre a telepítés megtekintéséhez. Rendelkezik véletlenszerűvel ondigitalocean.app aldomain. Esetünkben most láthatjuk az alapértelmezett Jekyll kezdőlapot.

Pillanatkép a minta Jekyll webhelyről

Az alkalmazás kezelése

Mostantól az alkalmazásod élőben van, az irányítópult segítségével figyelheted és kezelheted azt. Az „Áttekintés” lapon ellenőrizheti a legújabb telepítési időt, és egy pillanat alatt megtekintheti az állapotstatisztikákat.

A DigitalOcean App Platform irányítópultjának képernyőképe

Részletesebb információkért kattintson az „Insights” fülre. Ez olyan metrikus grafikonokat jelenít meg, amelyek naplózzák az alkalmazás CDN-teljesítményét. A telepítési előzmények megtekintéséhez használja a „Telepítések” fület. Ez egy „kezdeti telepítés” eseményt fog kezdeni. További telepítésekkel új naplók kerülnek feltöltésre.

A DigitalOcean App Platform irányítópultjának képernyőképe

Most megpróbálhatja frissíteni az alkalmazását. Módosítson egy fájlt a tárában, hozzon létre egy Git-elkötelezettséget, és tolja azt az ágat, ahonnan telepíti. Ha engedélyezte az automatikus telepítést, a DigitalOcean észleli a leküldéses eseményt és automatikusan újratelepíti. Néhány percen belül a változás életbe lép!

Domain hozzáadása

Az App Platform beépített egyéni tartományi támogatással rendelkezik. Az alapértelmezés szerint átadott „ondigitalocean.app” környezet nem valószínű, hogy a kezdeti kísérleteken túl sokat használ.

Kattintson az alkalmazás irányítópultján a „Beállítások” fülre. Ezután kattintson a “Szerkesztés” linkre a Domains fejléc mellett. Nyomja meg a „Domain hozzáadása” gombot, és írja be a használni kívánt tartományt.

Képernyőkép a DigitalOcean App Platform beállításainak oldaláról

A következő képernyőn kövesse az útmutatást a domain összekapcsolásához az App Platform telepítésével. Ha a DigitalOcean névszervereit használja, a megfelelő DNS rekordok automatikusan hozzáadódnak. Ellenkező esetben manuálisan kell másolnia a megjelenített DNS-rekordokat a regisztrátor DNS-beállítások felületére.

A DigitalOcean App Platform irányítópultjának képernyőképe

Kattintson a „Domain hozzáadása” elemre a domain alkalmazáshoz csatolásához. Amint a DNS-felbontás megfelelően be van állítva, akkor használhatja a telepítés eléréséhez. A DigitalOcean automatikusan megszerzi az SSL tanúsítványt a webhelyéhez.

Következtetés

DigitalOcean’s App Platform új versenyző a PaaS térben. Ez lehetővé teszi alkalmazások telepítését egy Git-tárból anélkül, hogy az infrastruktúrára kellene gondolnia. Csatlakoztatja a fiókját, kiválasztja az adattárat, és követi az utasításokat, hogy a kódja elérhető legyen az interneten.

Csak a legalapvetőbb telepítést vizsgáltuk, egy statikus webhelyet, amelynek nincsenek külső függőségei. Az App Platform használható háttér-szolgáltatások és adatbázisok tárolására is hasonlóan egyszerű használat mellett. Minden alkalmazás tartalmazhat több összetevőt, például egy PHP API-t, egy statikus kezelőfelületet és egy adatbázist. Az irányítópult segítségével megtekintheti a szolgáltatásai naplóit, és interaktív konzol hozzáférést szerezhet a futó összetevőkhöz.

A kulisszák mögött a kód automatikusan tárolódik a Docker segítségével. Ezután a DigitalOcean által kezelt Kubernetes-fürtökbe telepítik. Az App Platform használata lehetővé teszi, hogy a kódjára összpontosítson és megőrizze a funkciók építését anélkül, hogy aggódnia kellene az infrastruktúra és a telepítések miatt.


Source link


7 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok