Hogyan készítsek jó selfie-t?

Avatar Gadam | 2021.12.07. 2660 Views 0 Likes 0 Ratings

2660 Views 0 Ratings Rate it

szelfi keszites

A technológiának köszönhetően ma már egy okostelefonnal is készíthetünk olyan jó minőségű selfie-t, minta ha egy drága, márkás fényképezőgépet használnánk. A közösségi oldalak elterjedésével egyre nagyobb az igény a szelfik iránt a felhasználók körében. Sokan vannak azonban, akik önbizalom hiányában mégsem készítenek fotót saját magukról, mert félnek a negatív kommentektől, kritikáktól. Lássunk néhány tippet, hogyan lehet tökéletes, jó minőségű selfie-t generálni. A selfie készítésnek van néhány alapja, amit ha betartunk, biztosak lehetünk a pozitív eredményben. Most egy profi fotós mondja el a tanácsait.

 

A fény szerepe

A fény a legfontosabb eleme a fotózásnak. Amennyiben lehetséges, használjuk ki a természetes fényforrást, a Napot. Ügyeljünk, hogy selfie készítéskor szemben álljunk vele, a napsugarak gyönyörűen megvilágítják arcunkat. Mellőzzük a vaku használatát, az csak ront a kép minőségén. Kerüljük az olyan pozíciókat, ahol hátulról is beszűrődik némi fény. Amennyiben lámpa segítségével világítjuk meg az arcot, ugyanezeket a szempontokat vegyük figyelembe. A különbség, hogy a Nap lágyabb fénnyel deríti meg orcánkat. Az árnyék segíti a térbeli dimenziók kirajzolódását. Hangulatot kölcsönöz a képnek, megmutatja a részleteket.

Milyen helyszínt válasszunk?

A selfie készítés során fontos megválasztani a helyszínt, a hátteret. Ezek nagyban befolyásolják a kép minőségét. Lehetőség szerint kerüljük a lakás helyiségeit és a tükröt! A legmegfelelőbb hátteret a természet biztosítja számunkra. Gondoljunk csak bele, mennyivel jobb hatást kelt egy tó, egy zöld mező, egy park vagy akár egy épület a háttérben. Gyakran használt trükk a fényképészek körében a háttér elhomályosítása, mellyel kiemeli a témát, legyen az arc vagy teljes alakos kép.

Melyik a legelőnyösebb póz?

Soha ne szemből készítsünk selfie-t! Kicsit oldalra fordítva fejünket sokkal jobb hatást kell. Eltűnik a toka, az arc keskenyebb lesz optikailag. Biztosan mindenki emlékszik, az iskolai tablókon is kissé jobbra vagy balra fordítva testünket álltunk kamera elé. A mennyiben felülről szeretnénk fotózni magunkat, érdemes selfie botot használni. Ezáltal akár teljes alakos képet is produkálhatunk. Az alulról készített selfie-k sohasem előnyösek. Ha félénkek vagyunk, esetleg nincs önbizalmunk, mert nem vagyunk elégedettek az alakunkkal, akkor is nyugodtan fotózhatjuk magunkat felülről. Ez a póz vékonyít és elsősorban az arcot emeli ki.

Ha kíváncsi vagy arra, hogy a pasiknak milyen szelfi pózok jönnek be, mármint, amilyen képeket a nőkről szeretnek nézegetni, akkor ehhez is találsz pár tippet kapcsolódó anyagunkban.

Kapcsolódó: Hogyan készíts selfie-t, amiért megvadulnak a pasik?

A selfie bot használata

Nagyon gyakran a telefon kamerájának látószöge kicsi, ezt növelhetjük meg selfie bot segítségével. Például, amikor szeretnénk, hogy a háttér is látszódjon vagy ha csoportképet készítünk. Igaz a technika fejlődésével egyre több okostelefon kamerájának látószögét szélesítik a gyártók, de így is szükség lehet a selfie bot használatára. Ma már bluetooth-szal könnyedén összekapcsolható az okostelefonnal.

Egy vagy több kép?

Soha ne elégedjünk meg egyetlen darab selfie-vel! A profi fényképészek is több tíz vagy száz képet készítenek, amiből majd kiválogatják a legtökéletesebbeket. Mivel az okostelefonok egyre nagyobb memóriával rendelkeznek, van lehetőség temérdek mennyiségű kép készítésére és tárolására. Nyugodtan próbáljunk ki több pózt, helyszínt! Így amikor kiválogatjuk a tökéleteset, lesz viszonyítási alapunk, ezáltal sokkal könnyebben tudjuk szortírozni őket.

A szelfik feldolgozása

Mielőtt feltöltenénk a selfie-ket a közösségi oldalakra, esetleg Facebook borítófotót készítenénk belőle, használjunk képszerkesztő applikációt! Rengeteg féle alkalmazást tölthetünk le telefonunkra, amivel aztán feldolgozhatjuk, szerkeszthetjük képeinket. A legtöbb app rendelkezik szűrőkkel, effektekkel, szépítő, illetve vörös szem korrigáló funkciókkal. Ezek segítenek a képek utógondozásában. Használjuk bátran!

Soha ne készítsünk selfie-t kialvatlanul, fáradtan! Egy kipihent arc akár sminkkel, akár anélkül lényegesen előnyösebb képet mutat rólunk. Adjuk meg a módját! A selfie-vel tulajdonképpen az a célunk, hogy megmutassuk pozitív oldalunkat, hogy jó benyomást keltsünk másokban.

Egy fotóval önmagunkról sok mindent kifejezhetünk: boldogságot vagy éppen ellenkezőleg, szomorúságot. Megmutatjuk vele, kik vagyunk, honnan jöttünk, mik a vágyaink, céljaink. A selfie mi vagyunk!


2660 Views 0 Ratings Rate it