Hogyan készítsek ütős plakátot?

Avatar Gadam | 2019.03.20. 533 Views 0 Likes 0 Ratings

533 Views 0 Ratings Rate it

plakát

Plakátkészítési lehetőségre jó pár program létezik, elsőként a Photoshop, viszont az alábbiakban egy olyan lehetőséget szeretnék neked bemutatni, ami egyrészt egyszerűbb, másrészt lényeges olcsóbb megoldást jelent. Ne aggódj, az ár nem megy a minőség rovására. Ugyanis az alább részletezett programmal igen színvonalas dizájnt alkothatsz különösebb megerőltetés nélkül.

Ez a program pedig nem más, mint a Canva. Itt különböző dizájnokat hozhatsz létre, amelyekről más bejegyzésekben esik majd még szó. De most a plakát elkészítése miatt vagyunk itt. Lássuk akkor.

  1. lépés:  Regisztrálj a Canva oldalon. Akár Facebook profiloddal vagy Gmail címeddel is megteheted. Ez a könnyedebb része.
  2. lépés: Ahogy azt a képen is látod, ez a Canva jelenlegi főoldala. Itt vagy beírod a keresőbe, hogy plakát vagy, ha Neked is földobja a rendszer, kattints a Plakát lapra.
  3. lépés: Az Alapbeállítás szerint a plakát 42×59.4 cm méretű. De lehetőséged van a kezdőoldalon egyedi méret megadására is.
  4. lépés: A bal oldali menüsorban sablonokat látsz. Amelyeket egy kattintással, és a fehér lapra való áthúzással könnyedén beilleszthetsz. Vannak ingyenes képek, és fizetősök is. Ha olyat választasz a letöltéskor kártyával fizethetsz. Ne aggódj. Jelenleg 1 kép = 1 USD összegbe kerül. Ami nem nevezhető tetemesnek.

    A szeretnél, az elemek között kereshetsz az ingyenes képek között, vagy a bal menüsor alján a Feltöltést választva saját fotókat is használhatsz.
  5. lépés: Miután rávarázsoltad a mintát az üres lapra, átírhatod a rajta lévő szöveget, változtathatsz a betűtípuson, stb. Ehhez kettőt kell kattintanod az adott, szerkesztendő részre.
  6. lépés: Az elkészült plakátodat aztán kinyomtathatod közvetlenül a programból, illetve lementheted különböző fájlformátumokban, vagy megoszthatod egyből a közösségi felületeken.

Élvezd a professzionális munkádat. Mintha csak egy grafikus készítette volna. 🙂


533 Views 0 Ratings Rate it