Hogyan készítsünk saját kolibri ételt (és miért kellene)

Avatar admin | 2021.06.28. 10 Views 0 Likes 0 Ratings

10 Views 0 Ratings Rate it

kolibri átlátszó sziruppal töltött etetőhöz közeledik

Fénykép: Annette Shaff (Shutterstock)

A kolibri etető, amelyet a tornácra akasztottam, az az egyik váratlan örömöm az életben. Eredetileg azért akasztottam fel, mert a kolibriok folyamatosan ellenőriztek egy bizonyos helyet – meggyőződésem, hogy házam előző tulajdonosai etetőt akasztottak oda -, és minden nyáron újra megjelennek, és követelik, hogy etessem őket. Tehát én.

A kerti boltban az etetők mellett üveg kolibri ételeket árusítanak, tiszta és piros színben egyaránt. (A vörös virágok köztudottan vonzják a kolibrit.) De nincs szükség egyikre sem. Könnyebb, olcsóbb és jobb, ha a madarak saját maguk készítik el.

Még az Audubon társadalom is ajánlja a palackozott cuccok helyett házi szirupot, és rámutatnak arra is, hogy a vörös színezés nem szükséges. Voltak találgatások arra a vörös festék rossz lehet a kolibri számára, és mindenesetre nem vizsgálták kifejezetten a kolibriokra gyakorolt ​​hosszú távú hatásait.

Az emberek biztosan megpróbálták mindenféle egyéb anyagból kolibri ételeket készíteni, mert az Audubon oldal nem javasolja, hogy mézzel, melasszal, mesterséges édesítőszerekkel készítsék. Csak cukros víz. Tehát, okay, lcsinálunk egy kis cukros vizet.

Így csinálod:

  1. Adjon 1/4 csésze cukrot egy korsó méretű Mason edénybe vagy hasonló edénybe.
  2. Adjon hozzá 1 csésze hideg vagy szobahőmérsékletű vizet.
  3. Csavarja rá a fedelet és rázza össze.

Ennyi – nem kell melegíteni, vagy hozzáadni egyéb összetevőket. A cukor csak kis rázással vagy keveréssel oldódik fel. (Ha ismeri egyszerű szirup készítése, amely a vízhez képest több cukrot használ fel, és még egy kis segítségre van szüksége, hogy mindez feloldódjon.)

Miután elkészítettem a szirupot, behozom a kolibri etetőt, és forró vízzel lemosom. Aztán beleöntöm a tétel kb. Felét – ami kb. Fél csésze folyadék -, a többit pedig a hét későbbi részére hűtőbe tesszük. Feltétlenül hetente kétszer mossa meg és töltse fel újra az adagolót, hogy apró barátai egészségesek legyenek.


Forrás link


10 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok