Hogyan készítsünk sült burgonyát

Avatar Gadam | 2021.11.20. 425 Views 0 Likes 0 Ratings

425 Views 0 Ratings Rate it

Sült krumpli Könnyen elkészíthetők, és ezek a gombák tökéletesen megsülnek, amíg a bőrük ropogós nem lesz, a belsejük pedig puha és bolyhos nem lesz.

Íme a legjobb tippjeink, hogy minden alkalommal tökéletes sültburgonyát készíts! Tetejére a tejföltől a szalonnán át a vajig vagy a sajtig tetszés szerint tegye fel!

egy sült burgonya vajjal és metélőhagymával

A legjobb burgonya sütéshez

A rozsdás burgonya vagy az idahoi burgonya a legjobb fajta sütéshez. Bolyhos, keményítős textúrájú, bőrrel, amely enyhén olajozva szépen ropogós lesz.

Valójában bármilyen burgonya süthető (vörös héjú burgonya, Yukon arany stb.), bár a vékony héjú burgonya állaga vajasabb és kevésbé keményítős/bolyhos.

burgonya a pulton

Hogyan készítsünk sült burgonyát a sütőben

A sült burgonyát nagyon egyszerű elkészíteni, mindössze 3 hozzávalóból. Az alábbi módszer ropogós bőrt és bolyhos belsőt biztosít, amely tökéletes az öntethez!

 1. Melegítsük elő a sütőt 400°F-ra.
 2. A burgonyát megpucoljuk folyó víz alatt, hogy eltávolítsa a szennyeződéseket. Egy villával szúrjon lyukakat a burgonyába.
 3. Kenjük meg vele a burgonyát olivaolaj és megszórjuk vele kóser só (és egy kis bors, ha tetszik). Az olaj segít ropogóssá tenni a bőrt, a só pedig ízt ad.
 4. Helyezze a burgonyát közvetlenül a sütőrácsra (nincs szükség sütőlapra). Kb. 40-50 percig sütjük (a főzési időkről lentebb).

TATER TIPPEK

A burgonyát villával megbökjük, nehogy gőz halmozódjon fel a héjában. A burgonya felrobbanhat (és nagyot ronthat a sütőben), ha gőz gyűlik fel! Minden burgonyát 5-6-szor szurkálj meg, ügyelve arra, hogy átszúrd a héját.

Ha akarod puhább bőr, csomagolja a burgonyát alufóliába, mielőtt a sütőbe kerül. Ez segít gőzölni a bőrt, és megakadályozza, hogy annyira megrepedjen. Jobban szeretem a ropogós bőrt, így én ne csomagolja őket fóliába!

egy burgonyát villával átszúrunk a sütéshez

Mennyi ideig kell főzni a sült burgonyát

A legjobb sült burgonya receptje az, hogy a sült burgonyát ropogós héjjal és vajas bolyhos hússal készítjük. A magasabb sütő hőmérséklet kiváló módja ennek elérésére. Süssük a burgonyát 400°F-on 45-55 percig a sütőben.

A sütési idő a burgonya méretétől és a sütő hőmérsékletétől függően változhat, így a legegyszerűbb villával tesztelni, hogy végig puha legyen.

Ha mást is főz a sütőben, a sült burgonyát gyorsan be lehet dobni, anélkül, hogy nagy felhajtásra lenne szükség.

 • 350°F 60-75 perc
 • 375°F 50-60 perc
 • 400°F 40-50 perc

Ha a hőmérsékletet úgy állítja be, hogy megfeleljen a főzésnek, csak állítsa be ennek megfelelően a főzési időt!

fűszerezett burgonya egy tepsiben, hogy megmutassa, hogyan készítsünk sült burgonyát

Nincs sütő? Nincs mit!

Ha szorít az idő vagy a sütőtér, a burgonyát megsütheti mikrohullámú sütőben, instant potban vagy lassú tűzhelyen! Ne feledje, hogy ezen módszerek egyike sem eredményez olyan szép ropogós bőrt, mint a sütőmódszer.

 • mikrohullámú sütő: Főzzük magas fokozaton 5 percig. Fordítsa meg a burgonyát és főzze még 5 percig. Ha egynél több burgonyát főz, növelni kell az időt.
 • Azonnali pot: Helyezzen 1 csésze vizet az IP aljára, és adjon hozzá egy alátétet/állványt. Hozzáadjuk a burgonyát, és közepes méretű burgonyához nagy nyomáson 13-14 percig főzzük. Nagy burgonya esetén növelje az időt 2 perccel. Gyors kioldás, pihenjen pár percet, és élvezze.
 • Lassú tűzhely: Így főzök lassú tűzhely burgonya.
 • Légsütő: Próbáld ezt légsütő receptje ropogósra sült krumplihoz!

EMLÉKEZTETŐ: Ne használjon fóliát ha a mikrohullámú sütőben sült burgonyát készít.

főtt burgonya vajjal a sült burgonya elkészítésének bemutatásához

Hogyan tálaljuk a sült burgonyát

Tetejére sült burgonyát a kedvenc feltétekkel, például szalonna, tejföllel, vagy metélőhagymával a tökéletes falat elkészítéséhez! További nagyszerű ötletek:

Szórakoztató tálalási ötlet Ha tömegeket szolgál ki, készítsen sült burgonyaszeletet otthon, és hagyja, hogy mindenki töltse fel a magáét!

Maradékok vannak?

Használja a maradékot:

Tetszett ez a sült burgonya recept? Mindenképpen hagyjon megjegyzést és értékelést alább!

Hogyan készítsünk sült burgonyát

A burgonyát addig sütjük, amíg a héja ropogós nem lesz, a belseje pedig puha, fehér és bolyhos nem lesz. Tedd meg a sült burgonyát kedvenc feltéteddel, például szalonnával, tejföllel, sajttal vagy zöldhagymával, hogy olyan köretet kapj, amilyen más nem lesz!

Kövesse Töltsön pennyekkel a Pinteresten

 • Melegítse elő a sütőt 400°F-ra.

 • Dörzsölje meg a burgonyát, hogy eltávolítsa a szennyeződéseket vagy törmeléket. Dörzsölje szárazra.

 • Villával szúrjunk lyukakat a burgonyára burgonyánként 5-6 helyen.

 • Kenjük be minden burgonya külsejét olívaolajjal és sóval.

 • Helyezze a burgonyát közvetlenül a sütő középső rácsára, és süsse 45-55 percig. (Az alsó rácsra teszek egy kis fóliát, hogy felfogja a lecsepegést).

 • Forrón tálald kedvenc feltéteddel.

A burgonyát villával megbökjük, nehogy gőz halmozódjon fel a héjában. A burgonya felrobbanhat, ha gőz gyűlik fel, ezért minden burgonyát kb. 5-6-szor szúrjon meg, ügyelve arra, hogy átszúrja a héját.
Ha akarod puhább bőr, csomagolja a burgonyát alufóliába, mielőtt a sütőbe kerül. Ez segít gőzölni a bőrt, és megakadályozza, hogy annyira megrepedjen. Jobban szeretem a ropogós bőrt, így én ne csomagolja őket fóliába!
Módosíthatja a főzési hőmérsékletet és időt attól függően, hogy mit főz még.

 • 350°F 60-75 perc
 • 375°F 50-60 perc
 • 400°F 40-50 perc

A főzési idő a burgonya méretétől függően változhat. Akkor kész a főzés, amikor villával megbökdösve puhák.

Kalória: 230, Szénhidrátok: 38g, Fehérje: 4g, Zsír: 7g, Telített zsír: 1g, Nátrium: 10mg, Kálium: 888mg, Rost: 2g, Cukor: 1g, C vitamin: 12.1mg, Kalcium: 28mg, Vas: 1.8mg

(A megadott táplálkozási információk becslések, és a főzési módszerektől és a felhasznált összetevők márkájától függően változnak.)

Tanfolyam Köret

Konyha Amerikai

közelről burgonya vajjal, hogy megmutassa, hogyan készítsünk sült burgonyát
szeletelt burgonya felülnézete a sült burgonya készítésének bemutatásához írással
főtt burgonya a sült burgonya elkészítésének bemutatásához
burgonya egy tepsiben, hogy mutassa meg, hogyan készítsünk sült burgonyát címmel

További burgonyakedvencek
Forrás


425 Views 0 Ratings Rate it