Az adatok felosztása több oszlopba az Excelben

Avatar Gadam | 2021.02.12. 165 Views 0 Likes 0 Ratings

165 Views 0 Ratings Rate it

A hivatalos Microsoft Excel logó szürke háttérrel

Ha egy Excel munkafüzetet úgy indít, hogy az adatokat ugyanazon cellába csoportosítja, és később úgy dönt, hogy lebontja azokat, akkor az Excel számos egyszerű funkcióval rendelkezik, amelyek egy táblázatos oszlopot ketté oszthatnak. A „Szöveg oszlopokba” és a „Flash kitöltés” ​​használatának módja:

A „Szöveg oszlopokba” használata az Excelben

Az első cellára kattintva és az oszlop utolsó cellájáig húzva válassza ki a felosztani kívánt cellákat. Példánkban az A oszlopban felsorolt ​​keresztneveket két oszlopra osztjuk, B oszlopra (vezetéknév) és C oszlopra (utónév).

Kattintson az „Data” fülre az Excel szalag tetején.

adatok fülre

Kattintson az Adateszközök részben a „Szöveg oszlopokba” gombra.

A Szöveg konvertálása oszlopokká varázslóban válassza az „Elhatárolt” lehetőséget, majd kattintson a „Tovább” gombra. A körülhatárolt példánkban remekül működik, mivel a neveket vessző választja el egymástól. Ha a neveket csak szóköz választja el, akkor a „Fix szélesség” lehetőséget választhatja.

elhatárolva

Ellenőrizze mind a „vessző”, mind a „szóköz” elválasztókat, majd a „Tovább” gombot. Az elválasztók egyszerűen elválasztják az adatokat. Ebben az esetben vesszőt és szóközt használunk, mert az A oszlop minden cellájában vessző és szóköz van, amely elválasztja a kettőt. Bármely elválasztót használhat, amely illeszkedik az adatkészletéhez.

vessző és szóköz

Ezután rákattintunk arra a cellára, ahová el akarjuk kezdeni az adatok – jelen esetben B2 – hozzáadását, majd kattintsunk a „Befejezés” gombra. Ez hozzáadja az utó- és vezetékneveket a megfelelő oszlopokhoz.

Ezt másképp tehetnénk – például adhatunk keresztneveket a B oszlophoz, vezetékneveket pedig a C oszlophoz. Ehhez kiemelnénk a varázsló keresztneveit (vegyük észre a képernyőkép fekete kiemelését, amely az aktív oszlopot jelöli) majd kattintson a megfelelő cellára.

kattintson a cellára

Észrevehet egy harangot, majd képtelenség kiválasztani azt a cellát, ahová az adatokat áthelyezni szeretné. Ha ez megtörténik, kattintson a varázsló „Cél” területén belül, vagy adja hozzá az információkat manuálisan a Cél mezőbe.

rendeltetési mező

A „Flash Fill” használata az Excelben

Ha csak néhány neve van, és nem akar elrontani a Szöveg oszlopokba varázslóval, használhatja a Flash kitöltést. Ez lényegében intelligensebb módszer az adatok másolására és beillesztésére új cellákba.

Kattintson a megfelelő oszlop első cellájába – a példánkban az „Első” elnevezésűre -, és írja be az adatkészlet első személyének keresztnevét.

add utónév

A következő cellával lefelé lépéshez nyomja meg az Enter billentyűt. A szalag „Home” lapján kattintson a „Szerkesztés”, majd a „Flash Fill” elemre.

Alternatív megoldásként megnyomhatja a Ctrl + E billentyűkombinációt.

A Flash Fill megpróbálja kitalálni, hogy mit szeretne elérni – csak ebben a példában adja hozzá a keresztneveket -, és illessze be az eredményeket a megfelelő cellákba.

villanófeltöltés

Másodszor kattintson az Utolsó oszlop első cellájába, írja be a megfelelő személy vezetéknevét, és nyomja meg az Enter billentyűt.

A „Főoldal” lapon kattintson a „Szerkesztés”, majd a „Flash Fill” elemre. Vagy használja a Ctrl + E billentyűparancsot.

A Flash Fill ismét megpróbálja kitalálni az oszlopba kitöltendő adatokat.

villanófeltöltés

Ha a Flash Fill nem működik megfelelően, mindig ott van a Visszavonás (Ctrl + Z).
Source link


165 Views 0 Ratings Rate it