Hogyan készítsünk természetes ajakbalzsamot SPF-mel

Avatar admin | 2021.07.04. 10 Views 0 Likes 0 Ratings

10 Views 0 Ratings Rate it

A legtöbben emlékeznek arra, hogy rácsúszunk a fényvédőre, ha ki vagyunk téve a napnak, de mi van az ajkunkkal? Igen, az ajkaid leéghetnek! Szerencsére a megoldás egyszerű: készítsen egy adagot ebből a természetes barkácsolású ajakbalzsamból SPF-mel.

Fényvédő ajakbalzsam

Mielőtt kimegy a napsütésbe, letakarja a bőrét fényvédővel? Mi van az ajkaiddal? A bőrének szánt fényvédő krém közvetlenül az ajkára való felvitele nem túl jó ízű. Ráadásul kiszárítja az ajkadat és eltompítja a fényt.

Ehelyett próbálja ki ezt a házi fényvédő ajakbalzsamot SPF-mel. Megvédi az ajkaidat, csókosan puhává teszi őket, és teljesen természetes alapanyagokból készül!

Ha az ajakbalzsamnak SPF-je van?

A legtöbb ajakbalzsam receptek Van némi napvédőm az olajokban és a viaszban. Az év legtöbb napján bízom benne, hogy ajkaimat csak ezek használata védi. De a forró nyári hónapokban, amikor az UV-szint a tetőn van, előhozom a nagyágyúkat: ezt a fényvédő ajakbalzsam receptet.

házi ajakbalzsam SPF-vel a kagylók mellett

Számos természetes ajakbalzsam receptben használt összetevő bizonyos mértékű SPF-et biztosít. Egyes olajok állítólag napvédő tulajdonságokat adnak, mint pl málna magolaj és olivaolaj.

Ez a recept egy alap ajakbalzsam receptből készül, lágy olajokkal, mint búzacsíra és jojoba, valamint Shea vaj, amelyek mindegyikének SPF tulajdonságai vannak.

Illóolajok fényvédő ajakbalzsamban

Fontos megjegyezni azt is, hogy vannak olyan összetevők, amelyek felgyorsíthatják a nap hatásait. A fototoxikus illóolajok jellemzően a citrusfélék családjában találhatók (citrom, lime, keserű narancs, mandarin levél és grapefruit).

Édes narancsolajazonban általában nem fototoxikusnak tekintik, ezért kerül bele ebbe az ajakbalzsamba SPF-vel. Vanília illóolaj szintén benne van, és az eredmény egy szép krémes íz.

DIY fényvédő ajakbalzsam a kagylók között

Mennyi SPF van ebben az ajakbalzsamban?

A fényvédő vagy fényvédő termékek otthoni készítése szilárd módja a napvédelem hozzáadásának, és ezt használom a tisztességes, szeplős (olvasható: könnyen leégő) bőrömhöz.

Ennek ellenére nem merészelnék kitalálni, hogy mi az SPF egy házi recept. én tud mondd, hogy évek óta a saját ajkaimon használom ezt a receptet, és még egyszer sem égettem el őket.

Ráadásul jól tudom érezni azokat az összetevőket, amelyek a receptbe kerülnek, és a bőrömön. Általános hüvelykujjszabályom az, hogy tartózkodjak a naptól távol, amikor az UV-fény a legerősebb, és tegyem meg a lépéseket a bőröm (és az ajkaim) lehető legtermészetesebb védelmére.

Mint minden házi receptnél, teszteljen egy kicsit a bőrén, és nézze meg, hogyan reagál. Az érzékenységgel rendelkező, terhes vagy szoptató gyermekeknél történő alkalmazásra körültekintően kell eljárni, és konzultálniuk kell egészségügyi szakemberükkel.Házi fényvédő ajakbalzsam csövek, zsineggel összekötve

Fényvédő ajakbalzsam recept

Ez a recept hat szabványos méretű tubus ajakbalzsamot készít SPF-fel. Ha nagyobb vagy kevesebbre van szüksége, ennek megfelelően módosíthatja a receptet.

Hozzávalók

Anyagok

Csináld meg!

 1. Először az olívaolajat öntse körömvirággal, követve ezeket az utasításokat.
 2. Mérje meg az összes hozzávalót egy kis dupla kazánban vagy egy török ​​kávéfőzőben. Szeretek használni a török ​​kávéskannát, mert kiöntő kifolyóval rendelkezik. Gyorsan felmelegíthetem az olajokat, majd könnyen beleönthetem a csövekbe.
 3. Miután az olajok, viaszok és vaj összeolvadtak, kapcsolja le a hőt, és adja hozzá az illóolajokat. Keverje meg egy kis spatulával.
 4. Ha minden alaposan összekeveredik, használja a török ​​kávéskanna kifolyóját az ajakbalzsam csövekbe töltéséhez. Töltse fel az egyes csöveket közvetlenül a középső csavar fölé.
 5. Hagyja kihűlni az ajakbalzsamot, majd melegítse fel a maradék keveréket az edényben, hogy mindegyik csövet töltse le. Az ajakbalzsam csövek két lépésben történő megtöltésével biztosíthatja, hogy ne legyen nagy nyomott területe lyukkal az ajakbalzsam közepén. Ha ez mégis megtörténik, akkor mindig adhat egy kicsit több ajakbalzsamot a depressziós terület tetejére, és öngyújtóval olvaszthatja fel a többi ajakbalzsamra. Ha ez a recept csak saját használatra készült (és nem igazán érdekel, hogy néz ki), akkor először töltse fel mindegyik csövet; nem befolyásolja a végtermék funkcióját vagy hasznosságát.Hogyan készítsünk barkácsoló fényvédő ajakbalzsamot

További nyári szórakozás barkácsolási szépségreceptek, amelyeket kipróbálhatunk

Az aloe bőrápolástól az eperradírig sok olyan szórakoztató mód van, amellyel szépségrecepteket készíthet a nyárra. Íme néhány más, kreatív bőrápoló készítmény receptjének legújabb receptje, amelyek fantasztikusan néznek ki, de egy kezdő számára elég könnyűek.

DIY nyári szépség receptek kipróbálásra

DIY ajakbalzsam SPF-vel

Ez a természetes fényvédő ajakbalzsam olyan összetevőkből készül, amelyekben jól érezheti magát.

Utasítás

 • Mérje meg az egyes összetevőket, az illóolajok kivételével, és adja hozzá a kettős kazánhoz.

 • A hozzávalókat alacsony lángon összeolvasztjuk.

 • Kapcsolja le a hőt, majd keverje bele az illóolajokat.

 • Miután az ajakbalzsam összetevői teljesen integrálódtak, óvatosan öntse a keveréket az üres ajakbalzsam csövekbe.

 • Hagyja megkeményedni, majd napozás előtt vigye fel az ajkakra!

Fényvédő ajakbalzsam


Forrás link


10 Views 0 Ratings Rate it

 • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok