Szeretné a Google keresési eredményeit követés nélkül? Használja a Startpage alkalmazást

Avatar Gadam | 2021.04.09. 75 Views 0 Likes 0 Ratings

75 Views 0 Ratings Rate it

StartPage logó
Kezdőlap

Az olyan keresőmotorok, mint a Google és a Bing, híresek a felhasználók követéséről, de az adatvédelemre összpontosító alternatívák, például a DuckDuckGo nem mindig nyújt Google-minőségű eredményeket. Írja be a StartPage nevű keresőmotort, amely nem követi nyomon, miközben továbbra is közvetlenül a Google-tól szolgáltatja az eredményeket.

Mi az a StartPage?

Kezdőlap egy olyan keresőmotor, amely a Google eredményeit szolgáltatja, az adatvédelmi irányelvekkel jobban hasonlít DuckDuckGo’s. A holland vállalatnak hosszú ideje van egyezménye arról, hogy a keresési eredményeket eljuttatja a Google-tól, így továbbra is élvezheti az interneten sokak szerint a „legjobb” keresési eredményeket.

ixquick Meta Search Engine (Wayback Machine)

A korábban Ixquick néven ismert StartPage elődje 1998-ban (ugyanabban az évben, mint a Google) indult „metakereső” motorként, amely összesítette a különböző keresőmotorok eredményeit. A 90-es évek végén a Google nem volt az a behemót, mint manapság, így olyan riválisok eredményeinek ötvözése, mint a Yahoo, az Altavista és a Lycos, a Google mellett meggyőző és egyedi eladási pontnak tűnt.

Az idő előrehaladtával az Ixquick olyan privát keresőmotor-élmény biztosítására fordult, amely nem naplózta az IP-címeket és nem tárolta a keresési adatokat. 2009-ben az Ixquick megállapodást kötött a Google-lal a felhasználók magánéletét védő keresési eredmények biztosításáról, amennyiben ezek az eredmények csak a Google-tól származnak. Így született meg a StartPage.

StartPage Home

Az Ixquicket 2016-ban hajtották be a StartPage-be, a többi pedig történelem. A StartPage továbbra is közvetlenül a Google-től biztosítja a keresési eredményeket, miközben szigorú adatvédelmi irányelveit a mai napig fenntartja.

Miért használja a StartPage-et a Google felett?

Alapjában véve a Google reklámcég. Minél többet tud a Google rólad, annál jobban képes releváns hirdetéseket kiszolgálni. Nagyobb valószínűséggel kattint ezekre a hirdetésekre, mivel azok tükrözik az Ön érdeklődését, tovább ösztönözve a Google-t, hogy minél többet megtudjon rólad.

Az ember keresési előzményei sokat elárulhatnak róluk. A Google nyomon követi ezeket az adatokat, és felépíti felhasználói profilját. Ez magában foglalja az olyan nyilvánvaló dolgokat, mint a vásárlások és a hobbi, de olyan érzékenyebb témákat is magában foglal, mint a szexuális orientáció, kórtörténet, politikai hajlam vagy akár bűnügyi történelem.

Amikor a Google-lal keres, még több információval járul hozzá, amely felhasználható a hirdetések megjelenítéséhez. Másrészt a Google ártalmatlanítása azt jelenti, hogy nem lehet kihasználni (vitathatatlanul) az internet legjobb és legrelevánsabb eredményeit.

A StartPage alternatívát kínál az adatok megosztására a Google-lal, de mégis hozzáférést biztosít a vállalat hatékony keresőmotorjához. A StartPage tartalmazza a kép- és videokeresés szűrését, valamint a híreket (a Google keresésének tetején látható füleken keresztül).

StartPage eredmények kezelőfelülete

Az elrendezés gyakorlatilag megegyezik a Googleéval, bár kissé eltérő színvilággal. Szűrhet idő vagy régió szerint, miközben ragaszkodik a családbarát eredményekhez. Ha csak egy egyszerű keresőmotort keres, megbízható eredményekkel, akkor a StartPage életképes lehetőség.

A StartPage egyik jellemzője az Anonymous View, amely az egyes keresési eredmények mellett jelenik meg. Kattintson erre a gombra, és a StartPage egy anonimizáló internetes proxy segítségével látogatja meg a weboldalt, így a keresési eredmények elhagyásakor sem lehet nyomon követni.

A StartPage és a Google eredményei nem azonosak

Míg a StartPage eredményeit közvetlenül a Google-tól kapja, finom különbségek vannak közöttük. Különösen az olyan webhelyek közösségi eredményei, mint a Twitter és az Instagram, nem annyira indexeltek, mint a helyspecifikus keresések.

Tesztelésünk során, miközben megpróbáltuk a How-To Geek keresését egy egyszerű „site: howtogeek xbox” keresési karakterlánc segítségével, folyamatosan olyan hibákat kaptunk, amelyek arra utalnak, hogy visszaélünk a szolgáltatással. Ugyanazon keresés kipróbálása különböző böngészőkben és domaineken hasonló eredményt hozott.

StartPage hiba

A StartPage az információkat hagyományosabb formában is bemutatja, 10 legjobb eredményt felsorolva néhány hirdetéssel a képernyő tetején. Míg a Google átállt az információszolgáltatás felé a keresésben, a StartPage gyakrabban megköveteli, hogy egy webhelyre kattintva keresse meg a keresett információt.

Ez azt jelenti, hogy egy kicsit hosszabb időbe telhet megtalálni, amit keres a StartPage keresésben, míg a Google keresése gyakran kivonatol és megjelenít egy releváns találatot az oldal tetején. Sokkal kevesebb szűrő található releváns információk, például receptek, vásárlások vagy könyvek megtalálásához.

Sajnos a Google-ban használható számos gyorsfunkció (például pénznem- és egységátalakítás) nem működik a StartPage-ben.

Továbbá, miközben a Google keresések integrálják a Google Maps szolgáltatást, a StartPage egyáltalán nem rendelkezik térképészeti funkciókkal. Ha igazán névtelen térképészeti eszközt szeretne, amely nem követi nyomon, akkor A DuckDuckGo az Apple Maps megvalósítását a legjobb megoldás.

DuckDuckGo Maps

A Google és a StartPage közötti másik fő különbség az eredmények gyorsaságában rejlik. Nem fogjuk azt mondani, hogy a StartPage lassú, de messze van a Google-keresés pillanatnyi eredményeitől. Azok számára, akiknek a legfőbb gondja nem online nyomon követhető, ez kevés árnak tűnik.

ÖSSZEFÜGGŐ: Mi az a DuckDuckGo? Ismerje meg a Google Alternatív megoldásait az adatvédelem érdekében

Használja a StartPage vagy a DuckDuckGo alkalmazást?

A StartPage és a DuckDuckGo nagyon hasonló keresőmotorok, mivel mindkettőnek alapvető feladata van: nem követi nyomon a felhasználókat és nem naplózza a keresési információkat. A DuckDuckGo és a StartPage is külső keresőmotorokat használ az eredményeikhez, bár a DuckDuckGo több mint 400 független forrást használ, míg a StartPage csak a Google-hez ragaszkodik.

Mivel a Google keresési erőmű, a StartPage relevánsabb eredményeket adhat. Másrészt a Google eredményei elfogultak lehetnek a Google saját szolgáltatásai és termékei felé, ami befolyásolhatja az eredményeket. A Google-on kívül senki sem tudja, hogy a keresőóriás hogyan szervezi vagy rangsorolja a keresési eredményeket, és a StartPage ebben a Google kegyelme.

A Google termékek megjelennek a StartPage Search szolgáltatásban

Míg a StartPage egy viszonylag spártai művelet, az Anonymous View-on kívül kevés egyedi funkcióval, a DuckDuckGo-nak van néhány egyedi értékesítési pontja, amelyek az esélyeket kedvére tehetik. A frufru lehetővé teszi, hogy gyorsan keresgéljen bizonyos forrásokban (pl. ”! Howtogeek xbox”), és ez egy olyan funkció, amely jól működik.

A DuckDuckGo nem csak az egyetlen adatvédelemre koncentráló térképészeti eszközt nyújtja, de lehetővé teszi bárki számára az Apple Maps használatát (akár Android és Windows rendszeren is). A DuckDuckGo alapértelmezett keresőmotorként való támogatása szintén általános, az olyan böngészők kínálják ezt a lehetőséget, mint a Safari, a Chrome és a Firefox. Ehhez képest a StartPage-nek igen manuálisan hozzáadva a legtöbb böngészőhöz.

Az egyik ok, amiért érdemes a DuckDuckGo-t választani a StartPage helyett, az, hogy kifejezetten nem használja a Google-t eredményeiért. Mivel a Google monopóliummal rendelkezik a kereséssel kapcsolatban, és a verseny jót tesz a fogyasztóknak, érvet lehetne felhozni inkább DuckDuckGo-ra vált. A Google is hajlamos borsolni az eredményeket a Google szolgáltatásaival, így ha megpróbálja elkerülni a keresőóriást, a DuckDuckGo nyújt némi megkönnyebbülést.

Egyébként, ha a DuckDuckGo programot használja, akkor gyorsan kereshet a StartPagebumm. ” Csak keressen rá a „! S példa” kifejezésre a DuckDuckGo webhelyen, cserélje le a „példa” kifejezésre bármit, amire keresni szeretne.

ÖSSZEFÜGGŐ: A frufru használata a DuckDuckGo alkalmazásban (más webhelyeken történő kereséshez)

Át fog váltani a StartPage-re?

Ha olyan keresőmotort keres, amely nem követi nyomon, vagy nem naplóz rólad információkat (például az IP-címedet), de még mindig nem vagy hajlandó elengedni a Google eredményeit, akkor a StartPage ideális lépcsőfok.

Érdemes megjegyezni, hogy a StartPage eltűnhet, ha a Google nem hajlandó megújítani megállapodásukat a keresőmotor keresési eredményekkel való ellátásáról, de nem úgy tűnik, hogy ez hamarosan megtörténik.

Ellenkező esetben nézd meg alapos áttekintésünk a DuckDuckGo-ra és hogyan működik a magánélet védelme.
Forrás link


75 Views 0 Ratings Rate it