Hogyan lehet a hangyákat távol tartani tőled és otthonától

Avatar admin | 2021.03.20. 25 Views 0 Likes 0 Ratings

25 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció a Hogyan tartsuk távol a hangyákat tőled és otthonától címmel

Fénykép: AOKSANG STÚDIÓ (Shutterstock)

Megtettük: átvészeltük a hosszú COVID telet. És most, hogy itt a COVID tavasz, kezdünk néhány változást látni. Kint kissé melegebb van, tavaszi virágok kezdenek virágozni, és a tűz hangya szezonja van rajtunk. Az eséssel együtt a tavasz az az idő, amikor azok az apró, fájdalmat kiváltó kártevők a legaktívabbak, köszönhetően a talaj felmelegedésének.

Ha nem ismeri a tűzhangyákat vagy a munkájukat, tartsa magát szerencsésnek. A falatok nemcsak pokolian szúrnak, hanem különféle károkat is okozhatnak otthonában és környékén. Itt van, mit kell tudni azokról a nem kívánt háziasszonyokról, és arról, hogyan lehet őket elrontani Önnel, családjával és vagyonával.

Mit kell tudni a tűzhangyák csípéséről

Mielőtt belekezdenénk, hogyan védhetjük meg otthonát a tűzhangyáktól, beszéljünk arról, miért érdemes ezeket a kártevőket távol tartani. Röviden: a tűzhangyák szúrnak. Többször. Forrásai szerint Texas A&M Egyetem– konkrétan egy dedikált projekt, amelyet tűzhangyákon futtatnak -, nem keveredsz ezekkel a kártevőkkel. Valójában a következőképpen fogalmaznak: „A tűzhangyák agresszívek, védekezésben megtámadnak bármit, ami zavarja őket, és többször is szúrhat.”

A tűzhangyák csípése általában égést, viszketést és fehér pustulákat jelent, amelyek egy-két nap múlva képződnek – amelyek szintén könnyen megfertőződnek, és maradandó hegeket hagyhatnak maguk után. De legalábbis a legtöbb esetben a csípések nem veszélyeztetik az életet. Mégis, ők nem a barátságos rajzfilmhangyák, amelyek egyenként vonulnak és élnek elcsúsztatott piknikételek étrendjét. A tűzhangyák üzletet jelentenek.

Hogyan lehet megmondani, hogy vannak-e tűzhangyák?

A legnagyobb nyom, amellyel a tűzhangyákkal foglalkozol, az a halmuk források a Texas A&M-től. Annak ellenére, hogy a legtöbb tűzhangya-állvány néhány hüvelyk magas, a legelők zavartalan halmai akár 18 hüvelykre is megnőhetnek, és heves esőzés után néhány nappal általában jobban láthatóvá válnak.

A halmok bolyhos, jól megmunkált talajból állnak, és – a hangyahegyek többségével ellentétben – közepükön nincs nyílás. Ehelyett tűzhangyák jönnek-mennek a halomból földalatti alagutakon keresztül, mint valamilyen természeti hírességek.

Hogyan kell védje otthonát a tűzhangyáktól

Bár otthonának nincs “ideális” része a tűz hangya fertőzés, az elektromos berendezéseket tartalmazó alkatrészek a legrosszabbak közé tartoznak. Itt van, miért Texas A&M-enként:

Rágják a szigetelést és rövidzárlatot okozhatnak, vagy zavarhatják a kapcsolási mechanizmusokat. A klímaberendezések, a jelzőfülkék és más eszközök megsérülhetnek. A tűzhangyák az elektromos és közüzemi egységek körüli házakban is fészkelnek. A hangyák a talajt e szerkezetekbe mozgatják, ami rövidzárlatot és egyéb mechanikai problémákat okoz.

Most, hogy tudja, mit keres, és miért akarja elkerülni őket, az alábbiakban bemutatunk néhány módot, amelyek segítenek a tűzhangyák otthonában tartásában:

Célozza meg a halmot

Ha megtalálta a halmot, az egyik lehetőség az, hogy elpusztítsa. A legjobb, ha ezt bármelyikben megteszi kora reggel vagy kora este, amikor a tűzhangyák táplálékot keresnek, David Price, a műszaki igazgató és a Joe szúnyog magyarázza az a legutóbbi interjú a Realtor.com-szal. Innen a Price három különböző stratégiát kínál:

  • A halmot több liter forró vízzel, vagy több liter vízzel kevert rovarölő szerrel átitatjuk.
  • Por vagy szemcsés rovarirtó szer felhordása a halom tetejére, amelyet azután a talajba öntöznek.
  • Szórás megmérgezett csalit a halom körül, így az etető hangyák visszahozzák a telepre, és megmérgezik családjukat, barátaikat és kollégáikat. Price megjegyzi, hogy ez a módszer lassabb, mint az első kettő, de hatékonyabb „azért is, mert„ a dolgozók a csalét táplálják a királynőnek és a fiasításnak, így hatékony ellenőrzést kapnak a telep felett ”.

Távolítsa el az állóvizet és egyéb nedvességet

A tűzhangyák szeretik a vizet, ezért töltse ki az udvar olyan részeit, amelyek hajlamosak lehetnek a víz összegyűjtésére (és visszatartására). Javítson minden szivárgást a házában, a házon vagy annak környékén, mert a tűzhangyák megtalálják őket, és a fal üregébe és a tetőbe kerülnek.

Ne kísértd őket a kerteddel

Ha van egy szép kerted, és ezt meg akarod tartani, akkor a tűzhangyákat ki kell tartanod belőle. Ugyanebben a cikkben Realtor.com, Josh Matta, vezető biológus és rovarszakértő a Spektrum márkák ennek néhány módját biztosítja, amelyek a következők:

  • A fák és cserjék nyírása
  • Tartsa távol a szalmát és a talajtakarót a házától
  • Az érett gyümölcs eltávolítása a fákról és az összes lehullott gyümölcs felszedése

A tűzhangyák nem olyan rovarok, amelyeket kertjében szeretne. Per Matta:

A tűzhangyák pusztítást okozhatnak a kertben. Ez egész évben előfordulhat, és jelentős károkat okozhat a szójababnövényekben, a citrusfélékben, a kukoricában, az okrában, a babban, a káposztában, az uborkában, a padlizsánban, a burgonyában, az édesburgonyában, a földimogyoróban, a cirokban, a napraforgóban és még sok másban.

Szüntesse meg az egyéb élelmiszer-forrásokat

A kertjének rendben tartása mellett – és a hangyáknak nem ad lehetőséget arra, hogy a terményeivel lakomázzanak – Price azt is javasolja, hogy szabaduljon meg más táplálékforrásoktól, beleértve a rovarokat, a gilisztákat és pókok. A házban Price szerint a tűzhangyák „mézharmatot és takarmányt is gyűjtenek édességek, fehérjék és zsírok számára”.

Töltsön ki repedéseket vagy belépési pontokat otthonában

A tűzhangyák apróak, és szinte minden repedésen, lyukon vagy résen át be tudják préselni magukat a házba. Price azt ajánlja, hogy a külső ajtókon és a garázskapukon lyukakat kell foltozni, és a kapuseprőket be kell szerelni, hogy ne maradjanak.


Source link


25 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok