Hogyan lehet a lehető legbiztonságosabbá tenni a jelzőcsevegéseket

Avatar admin | 2021.02.08. 6 Views 0 Likes 0 Ratings

6 Views 0 Ratings Rate it

A Signal alkalmazás splashscreen egy okostelefonon.
Julio Ricco / Shutterstock.com

A Signal minden beszélgetését végponttól végpontig titkosítással biztosítja, és nagyobb magánéletet és biztonságot kínál, mint az átlagos csevegőalkalmazás. De a Signal további hasznos biztonsági lehetőségeket kínál. Így lehet kihasználni őket.

Engedélyezze a regisztrációs zárat a jelfiók védelme érdekében

A Signal-fiókja a telefonszámához van kötve, jelszóra nincs szükség. Amikor először regisztrál a Signal szolgáltatásra (vagy később újra regisztrál egy eszközt), a Signal a számodra küldött kóddal ellenőrzi, ki vagy. Írja be a kódot, hogy bebizonyítsa, ki az, akinek mondja magát, és jól megy.

De mi történik, ha valaki hozzáférést kap az Ön telefonszámához? Bár ez valószínűtlennek tűnik, ez a lehetőségek körébe tartozik. Valaki ellophatja az okostelefon SIM-kártyáját vagy bolondítsa meg telefonszolgáltatóját azzal, hogy a szociális mérnöki technikák segítségével áttölti telefonszámát egy új SIM-re.

A telefonszámához való hozzáféréssel valaki hozzáférhet a teljes Signal-fiókjához. Nem láthatták a régi beszélgetéseit – de megszemélyesíthették Önt, vagy olyan üzeneteket fogadhattak, amelyeket csak Önnek szántak. Attól függően, hogy mire használja a Signalt, ez kellemetlen, kínos vagy teljesen pusztító lehet.

Engedélyezze a regisztrációs zárat a jelben

Szerencsére engedélyezheti a Regisztráció zárat a Jelzésen belül, így a telefonszám újraregisztrálásának megkísérléséhez meg kell adnia a PIN-kódot is. Ez az nagyon fontos hogy ebben az esetben emlékezetes PIN-kódot választ. Célszerű ezt nem leírni. Ha muszáj, mindenképpen tárolja valahol biztonságos helyen, például egy jelszókezelőben.

A regisztrációs zár engedélyezéséhez indítsa el a Signal elemet, majd érintse meg a profil ikonját a képernyő bal felső sarkában. Válassza az Adatvédelem lehetőséget, majd engedélyezze a Regisztráció zárolását, és olvassa el a figyelmeztetést. A Signal azt tanácsolja, hogy ha rosszul kapja meg a PIN-kódot, amikor újraregisztrál, akkor egy hétre bezárja fiókját.

ÖSSZEFÜGGŐ: A bűnözők ellophatják az Ön telefonszámát. Így állíthatjuk meg őket

Ellenőrizze, kivel beszél

Más üzenetküldő alkalmazásoktól eltérően a Signal segítségével biztonsági számként ismert kódkészlet segítségével ellenőrizheti, hogy kivel beszél. Nak nek lásd a Biztonsági számokat egy beszélgetéshez, érintse meg a partner nevét a beszélgetés tetején, és válassza a következő képernyőn a Biztonsági szám megtekintése lehetőséget.

Az a legjobb módja, hogy személyazonosságának igazolásával igazolja, hogy az a személy, akivel a Signal-on beszél, az az, akinek állítja magát. Mindkét embernek meg kell nyitnia a megfelelő beszélgetést, érintse meg a másik fél nevét, majd válassza a „Biztonsági számok megtekintése” lehetőséget.

Jelbiztonsági számok

Innen összehasonlíthatja a képernyőn megjelenő számokat, hogy ellenőrizze, hogy mindketten ugyanabban a beszélgetésben vesznek részt. Érintse meg a QR-kódot a kamera elindításához, hogy beolvassa a partner számát (vagy fordítva) a folyamat felgyorsítása érdekében. Ezután a képernyő alján található gombra kattintva jelölheti meg a névjegyet igazoltnak.

Ez biztosítja, hogy nincs ember a középen támadás folyik is. Tudod, hogy közvetlenül egy adott személlyel beszélsz.

Ha nem tudsz személyesen találkozni, akkor a második legjobb módszer a számok megosztása egy másik megbízható platformon keresztül. Ez lehet olyan e-mail cím, amelyhez csak a másik fél fér hozzá, egy másik üzenetküldő alkalmazás, vagy akár telefon- vagy videohívás. Ne feledje, hogy minden olyan interakció, ahol nem láthatja a másikat, magában hordozza annak bizonyos kockázatát, hogy nem az lesz, akinek mondja magát.

A barátok, a család és más alkalmi munkatársak számára ez túlzottnak tűnhet. Azok az újságírók, akik egy forrás személyazonosságát akarják ellenőrizni, vagy a leendő üzleti partnerek, akik szigorúan titkos üzletet tárgyalnak, további megnyugvást jelenthet Önnek, ha bizalmasan kell beszélgetnie.

ÖSSZEFÜGGŐ: A jelző kapcsolattartó személyazonosságának ellenőrzése (a biztonsági szám használatával)

Használja az Eltűnő üzeneteket, hogy elkerülje a nyomvonal elhagyását

A Signal lehetővé teszi önpusztító üzeneteket küldeni amelyek törlik magukat az Ön által választott idő után. Ez beszélgetésenként engedélyezett, és a csevegés összes üzenetére vonatkozik. Amint meglátott egy üzenetet, elindul az önpusztító időzítő.

Az Eltűnő üzenetek engedélyezéséhez indítsa el a Signal elemet, és érintse meg a beszélgetést. Érintse meg a partner nevét a képernyő tetején, hogy felfedje a csevegés beállításait. Engedélyezze az Eltűnő üzenetek lehetőséget, majd húzza a csúszkát a kívánt intervallum beállításához. Kiválaszthatja az időt akár öt másodpercig és akár egy hétig is.

A Jelben eltűnő üzenetek engedélyezése

Ez vonatkozik az Ön által küldött és fogadott üzenetekre. Győződjön meg róla, hogy minden fontos információt vagy adathordozót tárolt a csevegésben, mielőtt eltűnik.

Ne feledje, hogy az üzenet címzettje mindig képet készíthet az üzenetről – vagy fényképet készíthet eszközének képernyőjéről -, mielőtt eltűnik.

ÖSSZEFÜGGŐ: Hogyan lehet eltűnt üzeneteket küldeni a jelben

Az értesítések sérthetik az Ön adatait

A választott okostelefontól függően az értesítések rengeteg információt adhatnak le rólad. Számos modern okostelefon arcfelismerést és ujjlenyomat-azonosítást használ a készülék gyors feloldásához. Ez lehetővé teszi, hogy készüléke elrejtse a bejövő értesítések tartalmát, amíg személyazonosságát meg nem erősíti.

De ez nem feltétlenül igaz minden eszközre, és néhány okostelefon-felhasználó kikapcsolja a beállítást. A kapott üzenetek érzékenyek lehetnek. Szerencsére a Signal Android és iPhone verziói egyaránt lehetővé teszik az értesítési tartalom elhomályosítását alkalmazásbeállításként.

Értesítési tartalom elrejtése a jelben

Az Signal értesítési tartalmának elrejtéséhez indítsa el az alkalmazást, majd érintse meg a profil ikonját a képernyő bal felső sarkában. Itt koppintson az „Értesítések” elemre, majd az Értesítések tartalma alatt a „Megjelenítés” elemre. A következő képernyőn több választási lehetőséget is megadhat:

  • Név, tartalom és műveletek: Ez az alapértelmezett beállítás, amely semmit sem rejt az értesítésekben.
  • Csak név: Ez elrejti az üzenet tartalmát, de megjeleníti, hogy kitől származik.
  • Nincs név vagy tartalom: Ez mindent elrejt, beleértve a nevet és az üzenetet (ajánlott).

Zárolja a Signal alkalmazást és rejtse el a tartalmat az App Switcherben

Ha további biztonsági réteget szeretne a rendszerszintű kód és a biometrikus zárak tetején, fontolja meg lezárja a Signal alkalmazást, is. Amikor ezt megteszi, fel kell oldania mindkét eszközét és az alkalmazást, amikor csak használni szeretné. Ez különösen akkor hasznos, ha át akarja adni valakinek a telefonját, anélkül, hogy aggódna, hogy bejut-e a Signal-fiókjába.

Képernyőzár engedélyezése a jelben

A Signal zárolásához indítsa el az alkalmazást, és érintse meg a felhasználó ikonját a képernyő bal felső sarkában. Érintse meg az Adatvédelem lehetőséget, majd engedélyezze a Képernyőzár lehetőséget, és válassza ki a megfelelő időtúllépés időtartamát. A Signal ennyi ideig engedi meg, mielőtt megkövetelné az alkalmazás újbóli feloldását.

Ha ez engedélyezve van, a Signal feloldható ugyanazzal a módszerrel, amelyet az eszköz rendszerszintű feloldásához használna. Ez az eszköz jelszavát vagy biometrikus információkat, például arcfelismerést és ujjlenyomat-azonosítást használ.

Engedélyezze a képernyő biztonságát a jelben

Amíg az Adatvédelem menüben tartózkodik, érdemes engedélyeznie a Képernyőbiztonságot is. Ez megakadályozza, hogy bármilyen információ megjelenjen, amikor alkalmazást vált. A legutóbbi beszélgetés miniatűrjével ellentétben most kék képernyő jelenik meg a Signal logóval.

Ne feledje, hogy a Screen Security engedélyezése Androidon megakadályozza, hogy képernyőképeket készítsen az alkalmazásról is.

ÖSSZEFÜGGŐ: Hogyan védhetjük meg a jelüzeneteket egy kóddal

További biztonsági fejlesztések az iPhone-felhasználók számára

A Signal for iPhone két további beállítással rendelkezik, amelyeket érdemes kikapcsolni a maximális adatvédelem érdekében. Az első a „Hívások megjelenítése a közelmúltban”, amely lehetővé teszi, hogy a Signalon keresztül kezdeményezett és fogadott hívások megjelenjenek az iPhone fő híváslistájában. Ezeket az információkat az iCloud-ba is feltöltik (ha Ön használja), és tükrözik az eszközökön.

Jelzéshívások elrejtése iPhone-on

A második a „Megjelenítés a javaslatokban”, amely a Signal csevegéseket használja javasolt megosztási helyként, amikor megérinti az egész rendszerre kiterjedő Megosztás gombot. Ez hasznos lehet, ha elsősorban a Signal-ot használja, de a Signal-on kívüli partnerneveket is felfed.

Jel elrejtése a Siri javaslatokból

Ha kikapcsolja ezeket a beállításokat, megtalálja őket a Signal indításával, és megérintve a felhasználó ikonját a képernyő bal felső sarkában, majd az Adatvédelem elemet.

Távolról jelentkezzen ki a kapcsolt eszközökről

A fő okostelefonon kívül további öt eszközt csatlakoztathat a Signalhoz. Ha biztonsági okokból használja a Signal szolgáltatást, javasoljuk, hogy az alkalmazást tartsa csak az okostelefonján. Ha mégis összekapcsol egy másik eszközt, azonnal megszakíthatja a kapcsolatot a bejelentkezéssel a fő Signal eszközről.

Tekintse meg, hogy mely összekapcsolt eszközök csatlakoznak a jelhez

Ehhez indítsa el a Signal elemet, és érintse meg a felhasználó ikonját a képernyő bal felső sarkában. Érintse meg a „Összekapcsolt eszközök” elemet, és keresse meg azt az eszközt, amelyről távolról szeretne kijelentkezni, csúsztassa ujját balra, koppintson a Leválasztás elemre, majd erősítse meg választását a kijelentkezés befejezéséhez.

Névtelenül szeretné használni a jelet? Regisztráljon másik számot

A Signal telefonszámával azonosítja Önt, ami azt jelenti, hogy soha nem kell jelszó. Ez hasznos, de mit csinál, ha úgy akar beszélni valakivel, hogy nem fedi fel telefonszámát?

A válasz: kap egy másik számot és iratkozzon fel azzal a másodlagos telefonszámmal. Megkaphat egy „virtuális” számot egy olyan szolgáltatásból, mint például Google Voice, vagy megkaphatja a kezét egy „író” SIM-kártyán egy olyan számtól, amely nem kapcsolódik a valódi személyazonosságához. Ha mindkét meglévő telefonszámát használni szeretné és egy „névtelen” számot, akkor két telefonra lesz szüksége.

Tegyen óvintézkedéseket az okostelefon biztonságának megőrzéséhez is

Ha nem tartja biztonságban a fő okostelefont, akkor nyitva hagyhatja magát mindenféle problémának. Először ellenőrizheti, hogy készüléke naprakész-e. A rendelkezésre álló frissítések telepítéséhez az operációs rendszeren tegye a következők egyikét eszközétől függően:

  • iPhone: Indítsa el az iPhone Beállítások alkalmazását, és keresse meg az Általános> Szoftverfrissítés lehetőséget.
  • Android: Indítsa el az Android Rendszer menüjét, és keresse meg a Telefon névjegye> Rendszerfrissítések lehetőséget.

Ezen felül győződjön meg arról, hogy iPhone vagy Android készülékén van-e kód és minden vonatkozó biometrikus hitelesítési módszer. Ha a készüléket jelszó nélkül használja, akkor az esetleges támadóknak átadja az e-mail és egyéb fiókok kulcsait.

Végül ellenőrizze, hogy nem szivárog-e információ szoftver billentyűzeteken keresztül. Androidon elindíthatja a Signal alkalmazást, érintse meg a felhasználó ikonját a bal felső sarokban, majd navigáljon az Adatvédelem> Inkognitó billentyűzet lehetőségre, és engedélyezze a funkciót.

IPhone vagy iPad felhasználók számára ez a rendszer Beállítások> Általános> Billentyűzet> Billentyűzetek menüjében történik. Ha még nem telepített harmadik féltől származó billentyűzetet, akkor nem kell aggódnia emiatt. Ha van, akkor választhatja a részvény billentyűzet használatát a Signal beírásakor, vagy ellenőrizheti A „Teljes hozzáférés engedélyezése” ki van kapcsolva a billentyűzet beállításai között.

Gondoskodjon arról is, hogy a kapcsolatok komolyan vegyék a biztonságot

Ha a Signal segítségével privát kommunikációt folytat, győződjön meg arról, hogy bárki, akivel beszélget, ugyanolyan szigorú megközelítést alkalmaz a magánélet és a biztonság terén. Miért ne ossza meg velük ezt a cikket?

Tudj meg többet mitől olyan jeles a Signal!

ÖSSZEFÜGGŐ: Mi a jel, és miért használja mindenki?
Source link


6 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok