Hogyan lehet abbahagyni a vitát a partnerével a COVID oltás miatt

Avatar admin | 2021.05.17. 5 Views 0 Likes 0 Ratings

5 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció a cikkhez, amelynek címe: Hogyan lehetne vitatkozni a partnerével a COVID oltás miatt

Fénykép: GABRIEL BOUYS / AFP (Getty Images)

Nem minden tanácsnak kell szakszerűnek lennie. Előfordul, hogy problémái egy kis lakkozatlan őszinteséget érdemelnek egy haverral, aki csak számítógéppel és lelkiismerettel rendelkezik. Szerencsédre én vagyok az a srác. Üdvözöljük a Kemény szerelemben.

Ma megbeszéljük, milyen érzés egy párnak egy kibékíthetetlennek tűnő zsákutca amikor egy ember nem akar oltást kapni a COVID-19 miatt. És ebben az esetben how közeledik a dilemma, amikor az egyik pro-COVID vakcinapartner ICU orvos?

Megjegyzés: Rovatíró vagyok, nem terapeuta vagy igazolt egészségügyi szakember. A tanácsomat ennek figyelembevételével kell értelmezni. Ha bármi problémád van, amit mondok, nyújtson be panaszt itt. Most kezdjük.

Szia Sam,

Vőlegényem és három éve vagyok együtt, és 2020 eleje óta foglalkozunk a COVID elérésekor. Úgy érzi, hogy a járvány csak megerősítette kapcsolatunkat, és még inkább értékelni kezdte azt, amit korábban természetesnek vettünk. Orvosként dolgozom egy intenzív osztályon, és első kézből láttam, hogy milyen pusztító lehet a COVID miatt megbetegszeni és meghalni. Tehát amikor az oltás megjelent, rohantam az enyém megszerzésére, és olyan szerencsésnek éreztem magam, hogy korán megvédtem. A többi családom és barátaim is be vannak oltva, ezért hálás vagyok, hogy hozzáférhettünk hozzájuk.

Vőlegényemmásrészt nem működik az egészségügyben; technikában dolgozik, többnyire elszigetelten maradt otthonról, és elképesztő módon még senki sem lett volna igazán beteg a COVID-től. Nem akarja megkapni az oltást, mert úgy gondolja, hogy a vizsgálatokat túl gyorsan végezték el, és még legalább néhány évet várni kell, mielőtt megszerezné, még ha egyáltalán, hogy több adat kerüljön ki. Nem oltásellenes, mivel minden más oltást kapott. De ami a COVID oltásokat illeti, sokat olvasott az interneten a lehetséges mellékhatásokról, amelyek félelmet keltettek benne, még akkor is, amikor megpróbáltam elmagyarázni neki a tudományt, felhasználva az orvosi hátteremet. Ez az első alkalom, hogy nem értünk egyet ilyen fontos dolgokban. Folyamatosan küzdünk érte, mert nem értem, miért ne akarná megvédeni önmagát és a körülötte lévő embereket. És minél többet előhozom, annál jobban beássa a sarkát.

Végül megértem, hogy ez a teste, és nem kényszeríthetem rá, hogy megszerezze. Mivel azonban nem oltja be magát, ez befolyásolja az esküvőnk terveinket, hogy utazhatunk-e a következő néhány évben stb. Nem biztos abban sem, hogy megengedné-e, hogy oltassam be gyermekeinket, ha ez a sorban van , és a pokolban nincs mód arra, hogy ne oltassam be gyermekeimet, hogy megvédjem őket a COVID-től, miután mindent láttam. Szinte úgy érzi, hogy ez üzletkötő a kapcsolatunkra, és kérdésessé tesz, hogy van-e még jövőnk, ha ilyen alapvetően nem értünk egyet egy ilyen fontos egészségügyi döntés kapcsán.

Van valami gondolat arról, hogyan lehet áthidalni ezt a szakadékot?

Egy oltott Valentin

Kedves oltott Valentin,

Csak elképzelni tudom, milyen érzés a helyzetedben lenni. Végül is ICU orvos vagy aki a legtöbb ember számára szemtanúja volt a COVID borzalmainak csak képzelet. Így, éreznie kell egy partnerét otthon, aki megkérdőjelezi a világ legjobb menekülési útvonalának hatékonyságát e maratoni pestis elől mint egy közvetlen kihívás orvosként a világképedre.

A jegyzeted első olvasása során a vőlegényed képe jelent meg az elmémben, és hogy őszinte legyek, nem volt kellemes: Haver, aki a technikában dolgozik, és több adatot szeretne látni a COVID oltásokról, és az elképzelhető, hogy rendben van potenciálisan terjed a vírus mások közben, meghosszabbítva kollektívánkat borzalom. És miért? Személy szerint, ha eszembe jut hogy egyfajta haver, gondolok egy seggfejre. Ki ő, ha feltételezi, hogy talán jobban tud, mint a globális koalíció tudósok, akik kifejlődtek mRNS vakcinák? Tanult-e epidemiológiát? Valóban megért lektorált tanulmányok? Ha okos vagy egy dologban – a technikai munkája -, az nem azt jelenti, hogy bármi másról tudsz szart, nem is beszélve olyan összetett dologról, mint a globális járványok.

BAz igazság az, hogy nem ismerem ezt az embert. El akarod venni feleségül, így nyilván rengeteg dolog van megváltó róla, és énFeladatom, hogy lehetséges megoldásokat nyújtsak.

Említi, hogy a téma vitákat okoz, és whalom, látom, hogy lehet ez rontottatok mindketten, kérdezhetitek magad, ha te lehetne alkalmi álláspontja amikor a COVID vakcináról beszélünk. Ha ennek a megbeszélésnek az egész ötlete olyan, mint egyfajta ravaszt, amely azonnal szembeállítja önöket, próbálkozzon a érzelem, ha lehetséges. Mármint a tények az Ön oldalán – az oltás nem volt „túl gyors, ” például, mint feltételezi – tehát talán egy különállóbb bemutatásuk vonzza a lét iránti érdeklődését logikus.

Megértem, hogy ez kihívást jelenthet számodra, bPróbáljon feltenni magának néhány kérdést, majd folytassa onnan: Lehet-e alkalmi megbeszéléseket folytatni az oltási programról és annak eddigi sikereiről? Képes vagy semleges, konfrontáció nélküli módon felhozni a pozitív híreket? Így próbálom talán jobban megszokja a témát anélkül, hogy érezné, hogy be kell ásnia a sarkát, ahogy te fogalmazol.

Tekintettel arra nem valami elismert anti-vaxxer, továbbra is fennáll annak a lehetősége, hogy meggyőződhet arról, hogy ez a vakcina biztonságos és hatékony. Vajon megkapja-e az oltást egy év múlva, ha a mellékhatások minden nyugodt marad, és emberek milliói nem betegednek meg? döféseik eredményeként? Ha van valaki, aki meg tudja győzni a másik oldalról, az kellene légy te, tekintettel arra, hogy orvos vagy, és nem érdekel, hogy hazudjon vőlegényének az egészségéről.

Most egy pillanatra vegye fontolóra azt a tágabb kontextust, amelyben ma élünk. Az oltások valóban a tudományos találékonyság és a kollektív társadalmi erőfeszítések diadalát jelentik, butóbbiak, legalábbis bizonyos minőségükben, rendkívül magaspolitizált erőfeszítéseket sok félelemkeltéssel magában foglal. Természetesen az adatok adatok és az oltások továbbra is biztonságosak és hatékonyak, de segít megérteni azt az éghajlatot tájékoztat néhányat a mi gondolkodás.

Egy másik hangon – és nem fogok itt visszatartani – kötésben vagy. Tompának lenni, yHárom éve ismeri ezt a haverot, ami elég hosszú idő, de nem is az. Lehet-e még egy domb ő hajlandó meghalni, ami megoldhatatlannak bizonyulhat a kapcsolata szempontjából? Továbbá, amikor a gyerekeket be kell oltani a COVID ellen, ez egy egészen más hegy, amelyet esetleg fel kell másznia, amikor eljön az ideje. (Feltételezem, hogy ő a gyermekek számára oltást támogat, ha az összes szokásos vakcináról van szó, de ha nem – ez valószínűleg üzletkötő lenne számomra).

Nem akarod ezt előrevetíteni több érvek, ahol a büszkeség miatt duplázik vagy bármi más, ami megakadályozza, hogy hallgasson a tudományos konszenzusra. Szerencsére ez nem elkerülhetetlen, és nem kell beletörődnöd, ha nem akarod. De Remélem, észhez tér. Ha nem, akkor nehéz út előtt áll.


Ennyi erre a hétre, de még rengeteg Kemény szerelem jár körül. Ha szeretne szerepelni, vegye fel a kapcsolatot azzal, hogy leírja dilemmáit egy email nekem (kérjük, írja be a „TANÁCSADÁS” vagy a „TOUGH LOVE” tantárgyba). Vagy, tweetel rám a #ToughLove hashtaggel. Csak komoly kérdések: Ne küldjön e-mailt és ne üzenjen nekem, ha nem akarja, hogy szerepeljen az oszlopban. Jogi nyilatkozat: Nem tudok mindenkinek válaszolni, ezért kérjük, feltétlenül vázolja fel a konkrét probléma a jegyzetében. Nem fogok reagálni az általánosításokra, mint például arra, hogy valaki „gonosz” vagy a „párkapcsolati problémák” homályos leírása nélkül, anélkül, hogy konkrét példákat mutatnánk arra, hogy mi bajod van. Legközelebb vigyázzon magára!
Forrás link


5 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok