Hogyan tisztítsuk meg szeretett légsütőjét

Avatar admin | 2021.07.17. 1 View 0 Likes 0 Ratings

1 View 0 Ratings Rate it

Kép a szeretett légsütő tisztításához című cikkhez

Fénykép: SalmySaznira (Shutterstock)

A Lifehacker étel- és italfüggőleges olvasói, Serpenyő, valószínűleg eléggé ismerik a légsütőket, és maguk is birtokolhatják. Az elmúlt évek egyik kötelező konyhai eszközének, a légsütőknek van megszerezték helyüket a konyhai pultokon, köszönhetően a könnyű használatnak és a klasszikus sült ételek egészségesebb választási lehetőségének.

És bár a légsütők nem eredményeznek ugyanolyan zsíros rendetlenséget, mint a mélysütők (vagy valamit egy serpenyőben sütnek), meg kell őket tisztítani. Így teheti meg.

Hogyan tisztítsuk meg a kosaras légsütőt

Ez a rész nagyon egyszerű. Csak távolítsa el az olajsütő fiókját és kosár részét, és mossa le mind mosogatószappannal, mind meleg vízzel. Mint Tim Marcin a Mashable-nél rámutat, mert a légsütők belseje jellemzően nem tapadó anyagból készül, mindenképpen használjon szivacsot vagy puha ruhát így nem súrolja le ezt a kezelést.

Ha vannak olyan makacs élelmiszerek, amelyeket nem lehet könnyen lemosni, Marcin azt javasolja, hogy a körmével vagy egy papírtörlővel finoman lazítsa meg mindazt, ami beragadt. Miután végzett, győződjön meg arról, hogy a fiók és a kosár is alaposan megszáradt, majd tegye vissza az olajsütőbe, és máris indulhat.

A fűtőelem és a belső tér egyéb részeinek tisztítása

Többnyire elegendő a fiók és a kosár megtisztítása. De minden olyan gyakran érdemes alaposan megtisztítani az olajsütő belsejét – beleértve a fűtőelemet is. Így teheti ezt meg Marcinonként (félkövér az övé):

Amíg levette a fiókot, vegyen egy puha szivacsot vagy nedves ruhát, és mossa le a belsejét enyhe, szappanos vízzel. Ez megtisztítja és beragadt ételeket vagy a főzési folyamatból származó maradék nedvességet. A légsütő felső fűtőelemén valóban nem lehet semmi, de ha valami elakad, akkor nedves ruhával törölje le és szárítsa meg, ha az elem kihűlt a főzési folyamatból.

Ami a légsütő külsejét illeti, csak tisztítsa meg ugyanúgy, mint a többi konyhai készülék külsejét: Törölje le a felületeket szappannal és vízzel, vagy valamilyen fertőtlenítő törlőkendővel.


Forrás link


1 View 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok