Hogyan lehet biztonságosan fúrni bármilyen falba

Avatar admin | 2021.04.30. 0 Likes 0 Ratings

0 Ratings Rate it

Amikor arra kerül sor holmikat lóg a falain, a ragasztók csak annyit képesek megtenni. Ha biztonságosan meg kell jelenítenie a bekeretezett műalkotásokat, vagy falra szerelhető polcokat kell telepítenie, valószínűleg egy kis fúrást kell végeznie. Így teheti meg a lehető legbiztonságosabban.

Tekintsük az anyagot

Először ki kell derítenie, hogy miből készülnek a falai: gipszkarton, léc és gipsz, tégla, rétegelt lemez, fa vagy műanyag burkolat, beton vagy ezek kombinációja. A Google, hogy milyen fúrófejek és rögzítő hardverek működnek a legjobban az anyaghoz, így tudja, mibe keveredik.

Kitalálni, mi áll mögötte

Ez a nehéz rész. Valószínűleg már tudsz egy-két dolgot fali csapok megtalálása, de ugyanolyan fontos a csövek és huzalok elhelyezkedése, így elkerülhető a fúrás. Ez nem egzakt tudomány, de megfelelő technikával legalább néhány művelt találgatást tehet.

A vezetékek állítólag egyenes vonalban futnak felfelé és lefelé egy falon, közvetlenül egy aljzatba, és mindegyik aljzat a saját áramkörén található. Ugyanez vonatkozik a csövekre is: állítólag vízszintesen vagy függőlegesen egyenes vonalban futnak a víztartó készülékekbe és azokból. Ezen irányelvek használatával kiküszöbölheti a legkockázatosabb területeket, és onnan léphet tovább. Nézze meg, hogy hogyan néz ki ez a módszer működés közben ez a részletes útmutató videó a Gosforth Handyman YouTube csatornájáról:

De ez nem ilyen egyszerű. Ahogy Ken a StackExchange felhasználó megjegyezte egy 2018-as bejegyzésben a témában, az aljzatokat gyakran „százszorszép láncolják” egymáshoz, a vezetékek vízszintesen vagy akár átlósan futnak közöttük:[Y]soha nem tudhatod, hogyan feszítették ki ezeket a vezetékeket a térben … hacsak nem fizikailag láttad őket, mielőtt a száraz falat rögzítették volna.

Elméletileg egy csavarkereső, amely a csöveket és vezetékeket is képes felismerni, szuper hasznos lenne, de csak nagyobb zavart okozhat. A vélemények a ez az ésszerűen megfizethető Bosch multi-szkenner vagy mind Remekül működik, ha elolvassa a kézikönyvet, öt csillag vagy Elolvastam a kézikönyvet, és ez a dolog még mindig azt hiszi, hogy a csapok huzalok; nulla lenne, ha tehetném. Ugyanez vonatkozik a Walabot, az okostelefonhoz rögzített szkenner – a vélemények szerint vékony gipszkartonon működik, de ez így van.

Feltételezzük a legrosszabbat, és ennek megfelelően fúrjunk

Az építési szabályzatok nagyon jó okokból léteznek, de ez nem azt jelenti, hogy mindenki követi őket. Az egyetlen garantált módja annak, hogy meglássuk, mi van a falban, az a baszás – vagyis lyuk fúrása – és megtudás.

Ez azt jelenti, hogy nagyon óvatosan kell dolgoznia. A Gosforth Handyman videó egy tompa fúrófej használatát javasolja, így nem okoz túl nagy kárt, ha igen csinálni eltalált valamit. Menj lassan, és ha úgy érzed, hogy belefúrsz valamibe, aminek nem kéne lenned, állj meg és nézz meg. Ha más nem, akkor pontosan megtudja, mi van a falon belül, így másutt is fúrhat.


Forrás link


0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok