Hogyan lehet elkerülni, hogy minden múló év pesszimistább legyen

Avatar admin | 2021.01.18. 5 Views 0 Likes 0 Ratings

5 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció a cikkhez, amelynek címe: Hogyan lehet elkerülni, hogy minden múló év minél pesszimistább legyen

Fénykép: patpitchaya (Shutterstock)

A pesszimizmus rossz rap-et kap, de a valóságban a negatív beállítottságú szemlélet néhány fontos funkciót szolgálhat. Ezek mindent tartalmaznak segít a düh feldolgozásában, új kapcsolatba lépni a reális elvárások, hogy beállítson minket megvalósítani a céljainkat. És a teljesítmény szakértő szerint Steven Kotler– szerzője A lehetetlen művészete valamint a. alapítója és ügyvezető igazgatója Flow Research Collective– hajlamosak vagyunk az életkor előrehaladtával pesszimistábbak lenni.

A legutóbbi vitában a Mindbodygreen podcast, Kotler elmagyarázza, hogy ez miért nem mindig rossz dolog, megjegyezve, hogy az életkor előrehaladtával növekvő pesszimizmusunk inkább fokozatos váltás a „cél gondolkodásmódról” a „félelem gondolkodásmódra”.

“Mindazt, amit látunk és találkozunk, valóban két dolog alakítja: félelmeink vagy céljaink” – mondta mondja a podcaston. Ezért történik ez, és hogyan tudjuk átvenni az életkorral összefüggő pesszimizmusunk irányítását.

Miért leszünk pesszimistábbak az öregedéssel?

Ennek oka van, hogy a legtöbb ember a céltudatosságtól a félelemgondolkodás felé halad, Kotler elmagyarázza. Ennek az az oka, hogy az életkor előrehaladtával a tét magasabb lesz minden meghozandó döntésünknél – akár azért, mert figyelembe kell vennünk egy partnert, a családi kötelezettségeket vagy a karriert. Ennek eredményeként a biztonságnak nagyobb súlya lehet, mint célok kitűzése vagy megvalósítása.

Van kutatás ezt alátámasztja, bemutatva, hogy az idősebb felnőttek jobban kerülik a kockázatot, mint a fiatalok. Természetesen ez nem rossz dolog, és Kotler megjegyzi, hogy ennek van értelme, mivel „elkezdődnek a dolgok, amelyek érdekelnek”. De nem ez az egyetlen eredménye a fokozott pesszimizmusnak az életkor előrehaladtával: elérheti azt a pontot is, ahol a kudarctól való félelem arra készteti hagyja abba az életcélok kitűzését.

Hogyan lehet kordában tartani a pesszimizmusunkat az életkor előrehaladtával

Miközben a valamilyen észlelt, potenciális vagy tényleges kockázat figyelembevételével van értelme, Kotler problémának tekinti, amikor eljut arra a pontra, amikor már egyáltalán nem tűzünk ki célokat magunk előtt. Ez akkor fordulhat elő, ha valaki eléri az önkényes társadalmi mérföldkövek egy részét vagy mindegyikét, például házasságot, családot, házvásárlást stb. Itt van hogyan fogalmaz Kotler:

„Elértük a korai küszöböt, és abbahagytuk a célok kitűzését. Ennek eredményeként a rendszer így szól: “Nos, ha nincs több célod, biztonságban akarlak tartani és túlélni akarok.”

Szerencsére van ennek egy módja: hosszú távú célokat tűzzen ki maga elé. A napi célok kitűzése jó ötlet, de ahhoz, hogy kezelni tudjuk a pesszimizmus ezen sajátos aspektusát, Kotler azt mondja kézzelfogható és konkrét tervek készítése a reális hosszú távú cél elérésének elősegítése jó módszer arra, hogy egyensúlyba hozza igényét a biztonsággal és az ambícióval.


Source link


5 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok