Hogyan lehet ellenőrizni, hogy mennyi élettartama van az iPhone akkumulátorának

Avatar admin | 2021.07.29. 1 View 0 Likes 0 Ratings

1 View 0 Ratings Rate it

Egy kéz tartja az iPhone X -et

Fénykép: Kicking Studio (Shutterstock)

Az Apple korábban tűzbe került számos akkumulátorprobléma miatt, és őszintén, kevés a modern kényelmetlenség bosszantóbb, mint azt érezni, hogy néhány percnél tovább nem használhatja a telefont anélkül, hogy csatlakoztatnia kellene a töltéshez. Ezért hasznos tudni, hogy az iPhone akkumulátora hol áll a kapacitás és a teljesítmény tekintetében.

Az Apple szerint a készülékeiben található lítium-ion akkumulátorokat működésre tervezték akár 80% -os kapacitással keresztül körülbelül 500 teljes töltési ciklust. Az akkumulátor kapacitásának csökkenésével kevesebb óra használatot kap, mielőtt újra le kell töltenie. Az akkumulátorok idővel természetesen lebomlanak, és biztosan nem működnek 100% -on sokáig (és lehet soha tehát csináld meg miután elkezdte használni a készüléket).

Kitértünk rá hogyan ellenőrizheti az iPhone akkumulátorának élettartamát, ami könnyen belátható Beállítások> Akkumulátor> Akkumulátor állapota. Ez megmutatja az akkumulátor aktuális kapacitását ahhoz képest, amikor új volt és lehetőséget kínál az akkumulátor teljesítményének maximalizálására.

De az is lehet, hogy érdekelne hányszor töltötte fel a telefont, mivel ez azt is érzékelheti, hogy mennyi élettartam van hátra az akkumulátorból. Ha már jóval túl van az 500 teljes terhelésen, akkor a teljesítménycsökkenés értelmesebb lehet. Ennek egyszerű módja van, és ez van is talált a készülék beállításaiban (h/t ZDNet).

Az iPhone töltési előzményeinek megtekintése

  1. Menj Beállítások> Adatvédelem> Elemzések és fejlesztések.
  2. Kapcsolja be Ossza meg az iPhone Analytics szolgáltatást (vagy Oszd meg az iPhone -t és a Watch Analytics szolgáltatást ha van Apple Watchja). Ezt alapértelmezés szerint engedélyezni kell, de ha nem, akkor néhány napot várnia kell az adatok összeállítására, mielőtt folytathatja a következő lépéseket.
  3. Koppintson a Analytics adatok és görgessen a “” kezdetű bejegyzésekheznapló-összesített ” és válassza ki a legutóbbi elérhető dátumot.
  4. Innen a kódfalon keresztül nézel a „akkumulátor ciklusszám” – görgethet (sok adatot kell rendezni), vagy másolhatja és beillesztheti a jelentés szövegét egy szövegszerkesztőbe vagy dokumentumba, amelyet manuálisan keresés. A bejegyzés alatti szám megmutatja, hogy hány töltési cikluson ment keresztül az akkumulátor.

Kép az iPhone akkumulátorának hátralévő élettartamának ellenőrzése című cikkhez

Képernyőkép: Emily Long

Ne feledje, hogy 500 felett nem jelenti azt, hogy az akkumulátor lemerült, és ki kell cserélni. Valójában a naplóm azt mutatja 517 teljes töltési ciklus, és a maximális kapacitásom továbbra is 88%.

Hasznos tudni azt is, hogy a töltési ciklus nem veszi igénybe az akkumulátort nulláról 100 -ra egyszerre, így nem kell hagyni, hogy az akkumulátor lemerüljön, majd teljesen fel kell töltenie. A töltési ciklust számolja amikor a kapacitás 100% -a lemerül, még akkor is, ha közben leöntjük.


Forrás link


1 View 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok