Hogyan lehet eltávolítani ezt a furcsa illatot a lapjaiból

Avatar admin | 2021.08.20. 1 View 0 Likes 0 Ratings

1 View 0 Ratings Rate it

Kép a Hogyan lehet ezt a furcsa szagot eltávolítani a lapokból című cikkhez

Fénykép: Fernando Cortes (Shutterstock)

Amikor a megbízható WhatsApp -os anyacsevegésembe feltettem a kérdést, hogyan távolítsam el a borongós szagot az ágyneműről, az egyik anya azt válaszolta: „WTH. Ne tegyen olyan dolgokat a lepedőiben, amelyek illatossá teszik őket !? ”

Amit a tökéletes tisztaság jelzőfénye nem vett észre, az az, hogy néhányan közülünk időnként olyan kellemetlen illattal foglalkoznak, amit nem tedd bármit létrehozni. Egy szag, amelyet nagylelkűen „titokzatos dohos szagnak” nevezhetnénk – vagy vadabbul elefántgömbök illatával egyenlő.

Nyugodtan mondhatom, hogy a kislányom csak annyit tett az ágyában, hogy alszik, lopakodó kézműves projekteket hajt végre jogosulatlan ragasztóval, és csiklandozza-kínozza testvéreit. De valamiért mégis szamárszagúak. Mit tegyen hát az értetlen mosó? Ezt kutattam az Ön számára (számomra) – van néhány módja annak, hogy visszaállítsuk ezeket a funky lapokat eredeti illatmentes dicsőségükbe.

Adjon ezeknek a lapoknak ecetfürdőt

Töltsön forró vízzel egy mosogatógépet vagy vödröt. Adjon hozzá egy csésze ecetet és egy evőkanál mosogatószert (igen, mosogatószert – nem mosószert), és forgassa körbe a lapokat a keverékben. Hagyja őket áztatni legalább 30-60 percig vagy másnap reggelig. Húzza ki őket teljesen a következő lépés előtt.

Mossa le őket szódabikarbónával

Ugyanígy a fogkrémben lévő szódabikarbóna segít eltávolítani a sárga foltokat a chomper -ektől, hasonló mágikus tulajdonságokkal rendelkezik, ha lapokra alkalmazzák. A szódabikarbóna nemcsak textilfehérítő, hanem természetes szagtalanító is. Amíg a mosógép tele van vízzel, adjon hozzá 1/2 csésze szódabikarbónát. Tegye a lapokat az utolsó helyre, és hagyja áztatni 30 percig mosás előtt.

(Megjegyzés: Ne tegye ide a szokásos mosószert. Ez elfedheti a szagokat saját illatával. Később meg kell határoznia, hogy maguk a lapok szagmentesek-e, anélkül, hogy a mosószer beavatkozna.)

Használjon nagy teljesítményű mosóbeállításokat

Noha kísértésbe eshet, hogy mindent gyorsmosáson tegyen, hogy gyorsabban moshasson, és megszüntesse a kellemetlen szagokat, érdemes használni a mosógép „nehéz talaját” és a legmelegebb vizet.

Fontolja meg ecet hozzáadását az öblítési ciklushoz

Bár ez felesleges lehet, ha már megtettea mosás előtti ecetes áztatás, amikor megpróbál megszabadulni az állati futómű szagától, tényleg túl alapos lehet? Ha 1/4–1/2 csésze fehér ecetet adagol a géphez az öblítési ciklus során (vagy a textíliát lágyító rekeszbe), akkor tovább enyhítheti a kellemetlen szagokat, és-ezt ​​kapja meg-lágyíthatja ruháit! Aki tudta?

Smell teszt, majd kint sorban száraz

Mielőtt áthelyezi a lapokat a folyamat következő fázisába, győződjön meg arról, hogy megfelelt a szagvizsgálaton. Ha a szag továbbra is fennáll, ismételje meg a fenti lépéseket.

Ha friss illatúak, adjon a lapoknak egy extra adag fertőtlenítőszert függő száradni őket a napon. A természetes csíraölő és szagemelő napfény az utolsó lökést adja azoknak a büdös lapoknak ahhoz, hogy átjussanak a célvonalon.

Győződjön meg arról, hogy teljesen szárazak

A kellemetlen szagok megítélésének egyik biztos módja az, hogy hajtogassa és tárolja a lapokat, amíg azok még egy kicsit nyirkos. Vonalszárítás után adjon nekik egy tíz perces szárítógépet a szárítógépben, hogy eltávolítsák a páratartalmat.

Most, élvezze az alvást a friss, mint egy százszorszép, régi, de új lepedőn.


Forrás link


1 View 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok