Hogyan lehet felhasználni a Microsoft pénzét az Excelben a pénzkezeléshez

Avatar admin | 2021.01.21. 18 Views 0 Likes 0 Ratings

18 Views 0 Ratings Rate it

Excel logó egy szürke háttér

A banki, hitel- és hitelkártya-számlák összekapcsolásával könnyedén be tudja tervezni a pénzét a Pénz Excel alkalmazással. Ha már megtette állítsa be a Pénzt az Excelben de még nem töltött sok időt vele, íme, hogyan hozhatja ki a legtöbbet.

Jelentkezzen be, és frissítse a pénzt az Excelben

Pénz az Excel-ben egy sablonnal és egy bővítménnyel rendelkezik. Nem kínál közvetlen internetkapcsolatot, amely a háttérben fut. Tehát bár összekapcsolja fiókjait és elmenti a fájlt, minden megnyitásakor be kell jelentkeznie. Ezenkívül manuálisan frissítenie kell, hogy megkapja a legújabb tranzakciókat és egyenlegeket.

Tehát nyissa meg a Money in Excel fájlt, és kattintson a jobb oldali ablaktáblán a „Kezdés” gombra. Ha nem látja a „Pénz Excelben” ablaktáblát, lépjen a „Főoldal” fülre, és kattintson a szalag jobb oldalán található „Pénz Excelben” elemre.

Az ablaktábla megjelenítéséhez kattintson a Pénz elemre az Excel alkalmazásban

Az ablaktábla következő képernyőjén kattintson a „Bejelentkezés” elemre, és írja be a Microsoft 365 Felhasználónév és jelszó.

Jelentkezzen be a pénzbe az Excelben

Ezután látnia kell a csatlakoztatott fiókokat a „Pénz Excelben” panelen. Kattintson az „Update” gombra a panel tetején. Néhány pillanat múlva, az internetkapcsolattól függően, frissíteni kell az adatait, és meg kell jegyezni azokat az aktuális dátummal és idővel.

Kattintson a Frissítés elemre a Pénz az Excel panelen

Most, hogy bejelentkezett, és megvan a legújabb tranzakciói és részletei, itt az ideje, hogy megnézze!

Tekintse meg a Pillanatkép fület

A Pénz az Excel munkafüzetben található „Pillanatkép” fül remek eszköz a kiadások gyors áttekintésére. Kezdje azzal, hogy egy hónapot és évet választ a lap tetején.

Válasszon egy hónapot és évet a Pillanatfelvételhez

Ezután tekintse át a diagramokat, grafikonokat és táblázatokat, hogy szép képet kapjon arról, hová kerül a nehezen megkeresett készpénz.

A „Jelenlegi és az előző havi kiadások” oszlopdiagram megmutatja a kiadások különbségét a tetején kiválasztott aktuális hónap és az előző hónap között.

Aktuális Vs előző hónap oszlopdiagram

A „Legfontosabb kiadási kategóriák ebben a hónapban” kördiagramot jelenít meg, amely megmutatja, hova került a pénze kategóriák szerint. Például gyorsan megállapíthatja, hogy többet költött-e szórakozásra, mint élelmiszerekre abban a hónapban.

A legnépszerűbb kiadási kategóriák kördiagram

A „Halmozott kiadások az egész hónapban” hasznos grafikon annak megtekintéséhez, hogy a hónap mely pontjain nőtt a kiadásai. Ide tartozik az előző hónap is a hasznos összehasonlítás érdekében.

Halmozott kiadási grafikon

Az alul található két táblázat azokat a kereskedőket mutatja be, akiknek pénzt adott a hónap során. Megtekintheti, hogy mely kereskedőknek fizetett leggyakrabban, majd melyik kereskedők kapták a legtöbb pénzt tőled.

Kereskedők asztalai

A „Pillanatkép” fül ezen szakaszai hasznos célt szolgálnak. Egy pillanat alatt megnézheti, hogy pontosan hogyan költenek a pénzére, és ésszerű változtatásokat hajthat végre.

Ellenőrizze a tranzakciókat

A bank vagy hitelkártya-társaság nyilatkozatához hasonlóan a „Tranzakciók” fül is felsorolja az összes bejövő és kimenő pénz dátumát, kereskedőjét és összegét. Ezen a lapon az összes összekapcsolt fiók tranzakciói összegyűlnek egy helyen.

Láthatja továbbá a kategóriát, számlát, a számlaszám utolsó számjegyeit és az intézményt. Tehát, ha több számlája van csatlakoztatva, akkor könnyen láthatja, hogy honnan és mikor érkezett és ment ki a pénz.

Tranzakciók fül

Ha ismeri válogatás és szűrés a Microsoft Excel programban, a „Tranzakciók” fül mindkettőt kínálja az adott tranzakciók megtekintéséhez. Az oszlop rendezéséhez vagy szűréséhez kattintson az egyik oszlopfejléc nyíljára.

Tranzakciók rendezése vagy szűrése

A „Tranzakciók” fülön található összes információ védett és így nem szerkeszthető kivéve a „Kategória” oszlopot. Annak ellenére, hogy az összes tranzakció kategóriái vannak kitöltve, alapértelmezés szerint ezek a „legjobb találgatások”, és tartalmazhatják a „Besorolatlan” kategóriát is.

Tehát, ha több értelmet és pontosságot szeretne létrehozni kiadási kategóriáihoz, kattintson az egyik melletti nyílra, és válasszon ki egy másikat a listából.

Kategória módosítása egy tranzakcióhoz

Az alapértelmezett kategóriák jó választéka közül választhat, amelyek lefedik a kiadások leggyakoribb típusait. Létrehozhat sajátot is jelentősebb kiadásokra, ha úgy tetszik. Ezt mutatjuk meg legközelebb.

Testreszabhatja kategóriáit

A „Kategóriák” fül az összes alapértelmezett kategóriát tartalmazza, amelyek nem módosíthatók. Szükség esetén a „Kategória típusa” melletti nyíl segítségével módosíthatja ezt. A kategóriatípusok közé tartozik a bevétel, az átutalás és a ráfordítás.

Alapértelmezett kategóriák a pénzben az Excelben

Az alapértelmezett értékek alatt találhatók az „Egyéni kategóriák”, amelyeket létrehozhat. Tehát, ha olyan bejövő vagy kimenő pénze van, amely az alapértelmezett kategóriákon kívül esik, egyszerűen írja be az „Egyéni kategóriák” szakaszba, és válassza ki a „Kategória” típust.

Egyéni kategóriák a pénzben az Excelben

Ha mégis hozzáad egyéni kategóriákat, akkor visszatérhet a „Tranzakciók” fülre, és megváltoztathatja az alkalmazott tranzakciók „Kategóriáját”.

Váltás egy tranzakció egyéni kategóriájára

Ráadásul az újonnan hozzáadott kategóriák a „Pillanatkép” fül kördiagramon jelennek meg, ha van ilyen, a legfontosabb kiadási kategóriákhoz.

Pillanatkép egy egyéni kategóriával


Már tett egy lépést a jobb pénzkezelés felé azáltal, hogy beállította a Pénzt az Excel programban. Tehát most győződjön meg róla, hogy saját maga vagy háztartása költségvetésére fordítja. Nézze meg, hová kerül a pénze, végezzen módosításokat, ahol szükséges, és kövesse nyomon pénzügyeit hatékonyabban.
Source link


18 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok