Hogyan lehet kapcsolatot létesíteni valakivel, akivel most találkoztál

Avatar admin | 2021.03.16. 6 Views 0 Likes 0 Ratings

6 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció: Hogyan lehet kapcsolatot létesíteni valakivel, akivel most találkoztál

Fénykép: pezsgő (Shutterstock)

Van egy impulzus, amelyet alapvetően mindenki megoszt, amikor újvalakivel találkozik. Egy kötetlen beszélgetés során az emberek hajlamosabbak megosztani saját szubjektív tapasztalataikat, mint hogy további kérdéseket tegyenek fel mások érdekeit.

Ez emberi természet, és jól ismert vázlatot követ, jól felvázolva TikTok írta: Danielle Bayard Jackson (más néven a barátság szakértője). Az alábbi videóban, akkor látni fogja, hogy a beszélgetés mérlegét milyen könnyen lehet az egyik oldalra billenteni.

Ahogy Jackson elmagyarázza, kezdő kapcsolatai meghalhatnak a szőlőn, ha úgy dönt, hogy beszél magáról, mielőtt néhány utólagos kérdést kérne.

A kérdések feltevése közös alapot teremthet

Ha szondázol ha valaki megismerkedik a felszín alatt, akkor nagyobb valószínűséggel megalapozza a közös alapot, amely később segíthet alkotják a kapcsolatod alapját, miközben pusztán a saját nézőpontjának megosztása korlátozhatja a vita körét.

Magától értetődőnek tűnik, hogy hallgatnia kell, amikor mások beszélnek, de a beszélgetések túl gyakran gyakorolják az egyénre szabott tapasztalatok és preferenciák kereskedelmét. Nincs benne semmi baj, de korlátozza a beszélgetés szélességét, és valójában csökkenti az igazat egy beszélgetés értéke – trkapcsolatba lépni a másik résztvevővel. A kérdések feltevése megmutatja, hogy befektettek abba, hogy egy kicsit többet megtudjanak a másik személyről, így létre tud hozni egy köteléket.

Figyelembe véve a további kérdést otollal kapcsolatos kérdések

Nem kell tollat ​​és papírt ostoroznia és interjút készíteni azzal a személlyel, akivel beszél, de nem árt szem előtt tartani a dolgot kedves olyan kérdésekből, amelyeket érdemes feltenni.

Cnézze meg, hogy zárt vagy nyitott kérdéseket szeretne-e használni. A lezárt kérdések nem hosszabb magyarázatot érdemelnek, hanem rövid, végleges választ. (Példa: „Mióta kosárlabdázik?” Zárt kérdés, mivel a válasz általában néhány szóban megadható további magyarázat nélkül).

A nyitott kérdés lehet rövid és kedves, de általában hosszabb magyarázatot ad, például „milyen volt ez neked?” vagy “hogy álltál ezzel?” A nyitott kérdés nagyobb valószínűséggel indít be egy beszélgetést, mivel ez azt mutatja, hogy hajlandó részt venni és hallgatni.

Ha minden más nem sikerül, csak beszéljen magáról

A cél itt valamiféle kölcsönös érdeklődés felkeltése, de lehetséges, hogy az a személy, akivel beszél, nem válaszol a saját kérdéseivel. Ha ez a helyzet, folytassa és beszélj magadról. Valószínű, hogy a másik ember egyszerűen nincs tudatában a beszélgetés lett egy-oldalas; csak azért, mert nem szívesen hallgattak ki téged nem feltétlenül jelenti azt, hogy magukba szívódnak.

És once te teszed kezdjen el megosztani magáról részleteket, valószínűleg ezek kérdések természetesen kövesse.


Source link


6 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok