Hogyan lehet megakadályozni, hogy a Windows 10 újraindítsa a korábbi alkalmazásokat a számítógép újraindítása után

Avatar admin | 2021.02.07. 16 Views 0 Likes 0 Ratings

16 Views 0 Ratings Rate it

Amikor leáll vagy kijelentkezik, a Windows 10 megjegyzi, hogy mely alkalmazásokat nyitotta meg. A számítógép következő indításakor automatikusan elindítja őket. Ezt letilthatja, ha tiszta asztalra szeretne bejelentkezni.

Hogyan állíthatjuk meg a Windows 10-et az alkalmazások újranyitásában

A beállítás megváltoztatásához lépjen a Beállítások> Fiókok> Bejelentkezési beállítások lehetőségre.

Görgessen le az Alkalmazások újraindítása szakaszig, és állítsa az „Újraindítható alkalmazások automatikus mentése, amikor kijelentkezem és újraindítom őket a bejelentkezés után” lehetőséget „Ki” értékre.

Válassza a lehetőséget "Bejelentkezés lehetőségei" és kapcsolja alatt a kapcsolót "Indítsa újra az alkalmazásokat" nak nek "Ki."

Frissítés: A Windows 10-től 2020. május frissítés (20H1 verzió), a fenti képernyőkép az aktuális felületet mutatja. Ha a Windows 10 régebbi verziójával rendelkezik, keresse meg az alábbi opciót.

Görgessen le az Adatvédelem szakaszig, és állítsa a „Használja a bejelentkezési adataimat az eszköz beállításának automatikus befejezéséhez és az alkalmazások újbóli megnyitásához frissítés vagy újraindítás után” lehetőséget „Ki” értékre.

Ezt a funkciót a Őszi alkotók frissítése. Egy ponton csak úgy tudta elkerülni ezt a viselkedést, ha a shutdown.exe paranccsal leállította számítógépét. Az 2018. április frissítés hozzáadta a grafikus kapcsolót a viselkedés letiltásához.

A mappák újbóli megnyitásának megakadályozása

Ha a Windows a bejelentkezéskor automatikusan megnyitja a File Explorer böngészőben a Dokumentumok vagy a Letöltések mappákat, akkor azokat egy másik beállítás vezérli.

Megtalálásához indítsa el a File Explorer alkalmazást, kattintson a szalag „View” fülére, majd kattintson az „Options” gombra.

A Nézet lapon görgessen lefelé, és keresse meg az „Előző mappaablakok visszaállítása bejelentkezéskor” lehetőséget. Győződjön meg róla, hogy nincs bejelölve, különben a Windows újból megnyitja a mappaablakokat, amikor bejelentkezik a számítógépére.

Ez az opció a Windows 7 és a Windows 8 rendszerben is megtalálható.

Az indító programok letiltása

Ha egy alkalmazás indításkor is elindul, még akkor is, ha letiltja ezeket az opciókat, akkor valószínűleg egy indítóprogram van beállítva, amely automatikusan elindul minden bejelentkezéskor. tiltsa le az indító programokat közvetlenül a Windows 10 Beállítások alkalmazásából.

Menjen a Beállítások> Alkalmazások> Indítás lehetőségre az indító alkalmazások kezeléséhez. Állítson itt egy alkalmazást „Ki” értékre, és nem indul el, amikor bejelentkezik a számítógépére.

Néhány alkalmazás letiltása itt következményekkel jár. Például, ha letiltja a Dropbox szolgáltatást, az nem szinkronizálja automatikusan a fájljait, amíg nem indítja el. Ha letiltja azt a hardver segédprogramot, amely általában az értesítési területen vagy a tálcán fut, akkor a háttérben nem tudja elvégezni a szokásos munkáját, amíg el nem indítja.

ÖSSZEFÜGGŐ: Az indító programok kezelése a Windows 10 Beállítások alkalmazásában
Source link


16 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok