Hogyan tekinthetjük meg, melyik iPhone-alkalmazások tekinthetik meg a fotóit

Avatar admin | 2021.01.23. 11 Views 0 Likes 0 Ratings

11 Views 0 Ratings Rate it

Az Apple iOS és iPadOS adatvédelmi ikon szürke háttérrel

Az iPhone-on a fényképek hatalmas adatvédelmi szivárgást jelentenek. Nem csak vizuális információkat tartalmaznak, hanem metaadatok amely többek között felfedheti az Ön tartózkodási helyét vagy a fénykép készítésének idejét. Szerencsére könnyen belátható, hogy mely alkalmazások férnek hozzá a fotóihoz, és szükség esetén még a hozzáférést is visszavonja. Itt van, hogyan.

Először nyissa meg iPhone „Beállítások” elemét.

Koppintson a "Beállítások" ikonra az iPhone-on

A „Beállítások” részben koppintson az „Adatvédelem” elemre.

Az iPhone beállításaiban érintse meg a elemet "Magánélet."

Az „Adatvédelem” alatt görgessen lefelé a listán, és koppintson a „Fotók” elemre.

Ban ben "Magánélet" iPhone vagy iPad beállításait érintse meg a elemet "Fotók."

A „Fotók” megérintése után megjelenik a telepített alkalmazások listája, amelyek hozzáférést kértek a fotóihoz. Mindegyik mellett van egy állapot, amely a három lehetőség egyikét mutatja. Íme, mit jelentenek.

  • Kiválasztott fotók: Az alkalmazás csak a manuálisan kiválasztott fotókhoz férhet hozzá.
  • Minden fotó: Az alkalmazás hozzáférhet az eszközén lévő összes fényképhez.
  • Egyik sem: Az alkalmazás nem fér hozzá egyik fotójához sem.

A beállítások módosításához érintse meg az alkalmazás nevét a listában.

Az iPhone fotóinak adatvédelmi listájában érintse meg az alkalmazás nevét a beállítások módosításához.

Az alkalmazás részletek képernyőn megadhatja, hogy az Ön által kiválasztott alkalmazás elérhesse-e a fényképeit. Ha teljesen meg szeretné tiltani a fotóihoz való hozzáférést, válassza a „Nincs” lehetőséget.

Az alkalmazás részletes adatvédelmi nézetében koppintson a ikonra "Egyik sem" hogy az alkalmazás ne férhessen hozzá iPhone-fotóihoz.

Alternatív megoldásként választhatja a „Kiválasztott fotók” lehetőséget, és megjelenik egy előugró ablak, amely a fotókönyvtárát böngészi.

Kiválasztása "Kiválasztott fotók" iPhone-on a Fotó adatvédelmi beállításai között.

Koppintson minden olyan fényképre, amelyhez szeretné elérni az alkalmazást, majd koppintson a „Kész” gombra. A nem kiválasztott fotók nem lesznek elérhetők az alkalmazás számára.

Ezt követően érintse meg a sarokban a „Fotók” gombot, hogy visszatérjen az egyik képernyőhöz, majd lépjen ki a „Beállítások” menüből. A változás azonnal életbe lép. Ha valaha is újra meg kell változtatnia a beállítást, keresse fel a Beállítások> Adatvédelem> Fotók oldalt.

Ha később van szabadideje, érdemes lehet az iPhone egyéb adatvédelmi beállításainak feltárása. Meglepődhet, hogy mekkora az irányítás a kezedben, ha időt szán arra, hogy figyeljen a lehetőségekre.

ÖSSZEFÜGGŐ: Az iPhone összes adatvédelmi beállításának ellenőrzése és szigorítása




Source link


11 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok