Hogyan lehet megakadályozni, hogy szélvédője megrepedjen ezen a télen?

Avatar admin | 2021.02.06. 3 Views 0 Likes 0 Ratings

3 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció: Hogyan lehet megakadályozni a szélvédő repedését ezen a télen

Kép: VeronikaZherdova (Shutterstock)

Az utóbbi időben itt a szélvédőkről szóltunk – között ez a hack a páramentesítésért őket, és ezeket az utasításokat a megtisztítva őket belül, akkor is, ha tele van piszokkal, porral és egyéb törmelékkel. Ma arról beszélünk, hogy megakadályozzuk a szélvédő megrepedését, amikor kint nagyon hideg lesz. Itt van, amit tudnia kell.

Miért repednek a szélvédők, ha hideg van?

Kezdjük azzal, hogy miért is történik ez eleve. Erre átadjuk Brian Turnernek Vezetési magazin, kanadai székhelyű (tehát tudja, hogy szakértő):

A szélvédők megrepedhetnek, ha elegendő jég halmozódik fel az üveg alján. Ha alaposan szemügyre veszi a legtöbb szélvédő fenekét, akkor az alsó éle teljesen ki van téve, és jelentős ajkak maradnak a panel tetején és alatta. Ha ezen a területen a megfelelő hó- és latyakeverék halmozódik fel, a hirtelen hőmérséklet-csökkenés megfagyhat. Tágulhat és feszítheti az üveget addig a pontig, ahol megreped.

Hogyan lehet megakadályozni, hogy szélvédője megrepedjen a hidegben

Szerencsére meg lehet akadályozni, hogy szélvédője megrepedjen csípős hideg időben (vagy legalábbis csökkentse annak bekövetkezésének esélyét). Íme néhány tipp, még egyszer, Turner jóvoltából Vezetés:

Tiszta hó, jég és iszap le a szélvédőről

Igen, ez józan ész, de fontos. És amikor kimerevedik, lehet, hogy nincs kedved időt szakítani az ecsetelésre a felhalmozott hó és jég. “Ez lehetővé teszi, hogy minden fagyás tágulási erői felfelé mozogjanak, és ne közvetlenül a szélvédő üvegének aljára” – írja Turner.

Ellenőrizze az ablaktörlő lapátjait

Néha észreveheti egy nagy jégdarab és fagyott latyak borítja az ablaktörlő kötését műanyag grillpanel. Általában az a panel képes megakadályozni ez nem történik meg, de a megfelelő körülmények mellett (a csapadék és a hőmérséklet szempontjából) mégis megtörténhet.

“Mielőtt bekapcsolná az ablaktörlőket, mindig ellenőrizze, hogy a kések nem fagyottak-e az üveghez” – írja Turner. – Ha a bekapcsolás után sem hajlandóak megmozdulni, azonnal kapcsolja ki a kapcsolót, és ellenőrizze, hogy az ablaktörlők alatt nem található-e jég. Ha van, akkor a legegyszerűbb és legbiztosabb módja ennek a gondozása, ha a járművet fűtött helyre állítja, ahol a jég megolvad. ”

Meleg dolgok

De ha nincs szerencséd hozzáférni a fedett, fűtött parkolóhoz, Turner szerint kipróbálhatja a dolgokat egy hajszárítóval is (bár hacsak nem az otthoni garázsban tartózkodik, ez logisztikai szempontból bonyolult lehet). Az utolsó dolog, amit kipróbálhat, az,nem meleg vagy meleg) víz a jég / hó / ablaktörlő helyzet felett, és remélem a legjobbakat.


Source link


3 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok