Hogyan lehet megelőzőleg blokkolni a hirdetéskövetést az Android rendszeren

Avatar admin | 2021.06.04. 15 Views 0 Likes 0 Ratings

15 Views 0 Ratings Rate it

Idén később kezdődik a Google blokkolja a hirdetőket és a fejlesztőket az eszköz hirdetési azonosítójának elérésében, ha a felhasználók elhagyják a személyre szabott hirdetéseket, tükrözve az ellentmondásos változásokat (amúgy a hirdetők számára ellentmondásosak), amelyek Az Apple bemutatta az iOS 14.5-et. Amíg vársz, azonnal leiratkozhat a személyre szabott hirdetésekről minden Android-eszközön megelőzően fordul ki a hirdetéskövetés.

A hirdetők az Ön egyedi hirdetési azonosítójával személyre szabott hirdetéseket készítenek az Ön internetes böngészési előzményei, alkalmazáshasználata és egyéb tevékenységei alapján – ezért tűnik úgy, hogy kísértetiesen pontos hirdetéseket kap minden használt alkalmazásban. A vállalatok ezeket az azonosítókat arra is felhasználják, hogy adatokat gyűjtsenek arról, hogy az emberek hogyan használják szoftvereiket és szolgáltatásaikat – és a versenytársaikét.

Szerint azonban a Google támogatásának friss frissítése, „A hirdetési azonosító eltávolításra kerül, ha a felhasználó az Android-beállítások hirdetési azonosítójának használatával választja ki a személyre szabást. Az azonosító elérésére tett bármilyen kísérlet nullákból álló stringet kap az azonosító helyett. ” Az új irányelv „2021 végén kezdődő Android 12 eszközökre vonatkozik, és kibővül, hogy befolyásolja a Google Playt 2022 elején támogató eszközökön futó alkalmazásokat”.

Korábban, 2021-ben, az Apple bemutatta hasonló változás az iOS 14.5-hez amely megköveteli az alkalmazásoktól, hogy nyomon követési engedélyeket kérjenek a telepítés során, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az iOS beállításban teljes egészében letiltsák a követést. A Google ügyfélszolgálati frissítés megfogalmazása azt jelenti, hogy az Android 12 megköveteli, hogy az alkalmazások hasonló engedélyeket kérjenek. A frissítés szerint a Google azt tervezi, hogy a rendszer értesítései útján értesíti a felhasználókat az adatvédelmi változás végrehajtása után – de miért várjon?

Hogyan lehet most leiratkozni a személyre szabott hirdetésekről az Android rendszeren

Könnyű kikapcsolni a személyre szabott hirdetéseket androidos okostelefonján: csak kapcsolja be a „Hirdetések személyre szabásának letiltása” beállítást. A beállítás azonban az eszköz gyártójától és az Android OS verziójától függően különböző helyeken található, így nehéz megtalálni a problémát, ha még nem tudja, hol van. Itt kell keresni:

Illusztráció a cikkhez: Hogyan lehet megelőzőleg blokkolni a hirdetéskövetést az Android-on

Pillanatkép: Brendan Hesse

  • A legtöbb telefon esetében a lehetőség a Beállítások alkalmazás alatt Google> Szolgáltatások> Hirdetések.
  • Más eszközök alatt lehet Beállítások> Adatvédelem> Speciális> Hirdetések elemre.
  • Ha telefonján telepítve van a Google Beállítások alkalmazás, a lehetőséget az alkalmazás alatt találja Szolgáltatások> Hirdetések.
  • Ha egyik sem működik, keressen rá „A hirdetések személyre szabásának leirása” az Android-eszköz Beállítások alkalmazásában található keresősávval, és meg kell jelennie.

Ha megtalálta a „A hirdetések személyre szabásának leirása” beállításához érintse meg a csúszkát a bekapcsoláshoz (ellenőrizze, hogy kék). Bár a hirdetői azonosító nem lesz rejtett amíg az Android 12 és a Play Store frissítés még ebben az évben megjelenik, még mindig érdemes engedélyezni a beállítást, hogy a lehető leghamarabb megakadályozzuk a követést –és megakadályozza, hogy személyre szabott hirdetéseket láthasson az alkalmazásaiban.

[[Tech2]


Forrás link


15 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok