Hogyan lehet megnézni, hogy a Google milyen adatokkal rendelkezik Önről (és törölheti)

Avatar admin | 2021.01.19. 80 Views 0 Likes 0 Ratings

80 Views 0 Ratings Rate it

Google Letter embléma

Van néhány olyan vállalat, amelyeknél úgy tűnik, hogy az embereknek bizalmi problémái vannak. A Google egyike ezeknek, és nem rejtély, hogy a vállalat rengeteg adatot gyűjt rólad. De mennyi van? Nézzük meg.

Hogyan tekinthet meg mindent, amit a Google tud rólad

Jó hír, hogy a Google-nak van egy központi központja az összes adat megtekintése fiókjához társítva. Ezek egy része olyan információ, amelyet készségesen közölt, de vannak olyan dolgok, amelyekről nem biztos, hogy tud. Miután átnéztük, megmutatjuk, hogyan kell törölni.

A kezdéshez nyisson meg egy webböngészőt, például a Google Chrome-ot, és lépjen a webhelyre myaccount.google.com.

google tevékenység oldal a böngészőben

Ezután lépjen az „Adatok és személyre szabás” fülre.

adatok és személyre szabás lap

Ezen a hosszú oldalon láthatja az összes adatot. Van néhány szakasz, amelyet érdemes felfedezni. Először görgessen le a „Tevékenység és idővonal” lehetőségig.

tevékenység és idővonal szakasz

Itt két fontos dologhoz tartozó parancsikonokat talál:

  • Saját tevékenység: Ez nagyjából minden, amit csinálsz, és valamilyen módon kapcsolódik a Google-fiókodhoz, ideértve a böngészési előzményeket, a Google-kereséseket, a YouTube-előzményeket, a Google Segéd parancsokat, a helyelőzményeket stb.
  • Idővonal: Ez a helyelőzmények dedikált oldala jelenik meg a térképen. Beállíthatja a dátumokat, hogy valóban felfedezze utazásait. A helyelőzményeket a Google Maps és más Google-alkalmazások gyűjtik.

A „Saját tevékenység” oldalon láthatja az adatokat valós időben. Kattintson, hogy belemerüljön.

válassza a Saját tevékenység parancsikont

Az adatok szolgáltatásonként (Google.com, YouTube stb.) Kártyákba vannak csoportosítva, és nagyjából időrendben vannak. Válassza ki a három pont menü ikonját a kártya sarkában a teljes előzmények megtekintéséhez vagy a tevékenység törléséhez.

három pont menü a további opciókért

Visszatérve az „Adatok és személyre szabás” fülre, nézzük meg a „Létrehozott és elvégzett dolgok” részt. Kattintson a „Ugrás a Google Irányítópultra” elemre.

menj a Google irányítópultjára

Ez egy nagy lista az összes használt Google-alkalmazásról és -szolgáltatásról. Mindegyik kibővíthető, hogy felfedje az információk parancsikonjait.

google irányítópult

A Google Irányítópulton igazán mélyre merülhet, és pontosan megnézheti, hogy a Google mennyi adattal rendelkezik Önről.

A Google-adatok törlése

Miután meglátta, hogy a Google mennyi adattal rendelkezik Önről, a következő dolog, amit érdemes megtennie, az az, hogy törölje azokat. A fenti részben már érintettünk egy kicsit erre.

A „Saját tevékenység” oldalon törölheti adatainak azon darabjait, amelyeket szolgáltatás szerint csoportosított. Például törölheti az összes Google keresési előzményt egy adott napról.

három pont menü a további opciókért

Az ilyen adatok törlése azonban kissé unalmas lehet. Jobb megoldás az, ha adatait egy bizonyos idő elteltével automatikusan törli.

A „Saját tevékenység” oldal tetején látni fogja az „Internetes és alkalmazástevékenység”, „Helyelőzmények” és „YouTube előzmények” elemeket. Kattintson ezekre az adatok nyomon követésének beállításához.

google tevékenységvezérlők

Vannak olyan útmutatók, amelyek mélyebbre merülnek törli Google-fiókja helyelőzményeit és automatikusan törli a YouTube-előzményeket. Feltétlenül olvassa el őket, hogy többet tudjon meg arról, hogy miként szabályozhatja, hogy a Google milyen adatokat rögzít és mikor töröl.

ÖSSZEFÜGGŐ: Hogyan készítsük el a Google web- és helyelőzményeinek automatikus törlését

ÖSSZEFÜGGŐ: A YouTube-előzmények automatikus törlése


Bár kissé felkavaró lehet látni, hogy a Google mennyi adattal rendelkezik rólad, legalább egyszerűen mindent egy helyen láthatsz. A Google eszközei jó irányítást biztosítanak Ön felett is.

Ön is érdekelheti látni mindent, amit a Facebook tud rólad.

[/related]
Source link


80 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok