Hogyan lehet megtalálni a karrier útját

Avatar admin | 2021.02.05. 4 Views 0 Likes 0 Ratings

4 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció a karrierút megtalálásához

Fénykép: Pincasso (Shutterstock)

Fiatal korától kezdve a legtöbbünket megkérdezik, hogy mi akarunk lenni „Amikor felnövünk” mintha shlehet-e valamilyen egyedi karrier-célunk, amelyet egész életünkben dolgozunk. Sajnos ennél kicsit bonyolultabb. És az előző generációktól eltérően sokan nem vesznek fel munkát közvetlenül a középiskolából és az egyetemről, majd nyugdíjig kitartanak mellettük. Javasoljuk, hogy találja meg a sajátunkat “karrier”Bármit is jelent ez, és kövesse azt, but, hol is kezded? Íme néhány ötlet.

Gondoljon arra, hogy mi energizál

Ez az első nyilvánvaló lépés – mindannyian szeretnénk élvezni és valójában szeretjük a karrierünket. (Talán a legnagyobb jel, hogy rossz úton jársz az, ha rettegsz a munkádról beszélni.) Míg a szenvedély nem az egyetlen követelmény amiért elégedett a karriereddel, sokan azt mondanák még mindig elengedhetetlen, már csak azért is, mert a szenvedély az, amit kelviszi még a nehéz időket is. Érdemes azt is megkérdezni magadtól, van-e munka ingyen tennéd.

Tartsd észben, miben vagy jó

Lehet, hogy nem érzi ennyire szenvedélyesen egy adott karriert – vagy több területet szeret, és nem tud csak egy mellett dönteni. Akkor ideje elgondolkodni a személyiségén és koncentráljon a rendelkezésére álló képességekre. Ha kétségei vannak, alkalmazhatja a – Ne azt tedd, amit szeretsz. Tedd azt, ami vagy ” tanács.

Tegyen egy tesztet

Nos, azt mondod, mi van, ha nem tudod, miben vagy jó, vagy akár mi érdekel? A főiskolai vagy akár a középiskolai karrierfelmérő tesztek segítenek szűkíteni a szakterületet (talán a Myers-Briggs személyiségindex… de vigye magával egy szem só), de ha egy ideje már elvégezte ezeket a teszteket, akkor más típusú teszteket is elvégezhet.

Ez a Rasmussen Főiskoláról az ön által bejelentett készségeket és érdeklődési köröket illeszti a potenciális munkához. (És nekik is van egy fizetés és munkahely-növekedés interaktív diagram.) A potenciális programozók számára SwitchUp kódolási karriert ajánl az Ön preferenciái alapján. Van még gyűjtemények egyéb karrier tesztek.

Megtalálhatja azt a karriert is megfelel a motivációs fókuszodnak ezzel értékelési teszt. És bár ezek a tesztek hasznosak lehetnek, nem a karrierje vége.

Próbáljon ki egy gyakorlatot

Ha van rugalmassága a fizetés terén, a szakmai gyakorlat nagyszerű módja lehet egy iparág vagy egyfajta karrier kipróbálásának –és végül teljes munkaidőben kap munkát (különösen, ha nincs előzetes tapasztalata). Még akkor is, ha ez nem válik munkává, vagy megtudja, hogy ez nem megfelelő karrier, szakmai gyakorlat segíthet a hálózat kiépítésében—Amelytől karrier- és munkaügyi tanácsokat kaphat. (Nem minden szakmai gyakorlat csupán a kávé felvételét jelenti. Például Google szakmai gyakorlatok, bár nehezen elérhető, valódi munkára készteti.)

Keressen mentort

Egy mentor segíthet neked vigye a karrierjét a következő szintre és megkapja a bennfentes betekintést, hogy segítsen megbizonyosodni arról, hogy jó úton halad-e. Itt van hogyan kérj meg valakit a mentorodból. Miután biztosított egy jót, használja ki mindazt, amit hajlandó felajánlani, beleértve a tanácsokat, kapcsolatokat, és megválaszolni az általuk dolgozó iparral kapcsolatos kérdéseket ban ben.

Ha van karrier, akkor máris érdekli, akkor azt is ellenőrizheti, hogy az adott munkakörbe tartozó vállalatok vagy személyek lehetővé teszik-e, hogy árnyékot adjon nekik néhány napra, hogy megnézzék, milyen is valójában.

Fedezze fel a nem szokványos karriert

Mindannyian ismerjük a rendelkezésünkre álló népszerű karriert – orvos, ügyvéd, tanár, számítógépes mérnök, rendőr, áruház tulajdonosa stb. Ha úgy érzi, hogy a tipikus döntések nem inspirálják, akkor tudja, hogy több ezer olyan szokatlan munkahely van, amelyről esetleg nem is hallott –rejtve talán a Munkaügyi Statisztikai Hivatal foglalkozási kézikönyve.

A MoneyWise rendelkezik egy 41 álom munkahely listája hogy jól fizetnek (játékalkotó! Mystery shopper!), Thrillist kiemel még 17-et (luxus ágy tesztelők ?!), és Chron felsorolja pár másik.

Kérdezzen meg másokat

Talán az új karrier felfedezésének legjobb módja az, ha más embereket kérdez meg az övékről – feltételezve, hogy olyan emberekkel kerül kapcsolatba, akik nem mind ugyanazon a területen dolgoznak. A LinkedIn hálózatod (vagy más közösségi oldalak, de főleg a LinkedIn) jó hely lehet az információ bányászatának megkezdéséhez. Ne felejtsd el a helyi könyvtár referencia könyvtárosának karrierforrásokra mutathat.

Használja a G + P + V képletet

Az tökéletes karrier az Ön számára valószínűleg megfelel a G + P + V képletet, amely az Ajándékok + szenvedélyek + értékek rövidítése. Vegye figyelembe erősségeit és szenvedélyeit, amint azt fentebb megjegyeztük, és értékeit – mi nem vitatható a munkamódszerében?

Készítsen karriertervet

Mint a legtöbb dologban, a karrierje is előnyös lesz, ha Ön legyenek céljaik és ennek megfelelően a tervük. Talán azt gondolja, hogy író akar lenni, de a következő lépés ezután szerkeszt. (Tényleg ezt akarja csinálni?) Vagy talán át akar állni a szerkesztőségből az étterem tulajdonosává. (Hogyan fogsz eljutni?) Térképezd meg, hová szeretnél eljutni, konkrét mérföldkövekkel, mintha négyfázisú projekt lenne.

Karrierjét ugródeszkaként tekintheti, nem pedig lineáris útként

Természetesen ezek a tervek és elképzelések sohasem vannak kőbe vésve. Ne feledje azt is, hogy nagyon izgatott lehet egy bizonyos karrier miatt, hogy később beleszeressen abba. Ha ez megtörténik, van rá mód kapjon új ihletet a munkahelyén.

Mindennél jobban emlékszel erre a karriered maraton, nem sprint és nagyon kanyargós útnak bizonyulhat, minden tapasztalatodból remélhetőleg karriert érdemes megtenni.

Ezt a történetet eredetileg 2014 augusztusában tették közzé, és 2021. február 4-én frissítették, hogy megfeleljenek a Lifehacker stílusirányelveinek.


Source link


4 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok