Hogyan lehet megtudni, hogy egy kórház valójában mit fizet

Avatar admin | 2021.08.30. 2 Views 0 Likes 0 Ratings

2 Views 0 Ratings Rate it

Kép a Hogyan lehet megtudni, mit fizet egy kórház valójában, hogyan címmel

Fénykép: JGA (Shutterstock)

Közismerten nehéz megtudni, mennyit fizet egy műtétért vagy eljárásért, mielőtt megtörténik. Egyrészt a kórházak nem számítanak fel mindenkinek azonos díjakat; a biztosítókkal tárgyalnak az árakról, és gyakran próbálják titokban tartani a pontos számokat. Van azonban jó hír: A A szövetségi törvény most megköveteli a kórházaktól, hogy tegyék közzé árlistájukat. Van egy rossz hír is: Tlistáit gyakran nehéz megtalálni, és még nehezebb elolvasni.

Felmerült ez a téma amikor Dan Weissman oknyomozó újságíróval beszélgettünk a frissítésről nemrégiben, és azt mondta nekünk, hogy a törvény nem feltétlenül tette könnyebbé a vásárlást – bár ez függhet kórházától és állam, amelyben élsz.

Most a New York Times közzétette saját útmutatóját a helyi kórházak árlistáinak megtalálásához. Ez egy többlépcsős folyamat, és lehet, hogy nem leszel sikeres, mert sok kórház nem tartotta be a törvényeket, vagy úgy döntött, hogy ezt úgy hajtja végre, hogy nehezen navigálható. De van remény. Ezt ajánlják:

  1. Ismerje a pontos egészségügyi tervet. Nem elég tudni, hogy például van Uniteded. Legyen konkrét. Van HMO vagy PPO? Munkáltatón keresztül szerezte be, vagy egy ACA piactérről vásárolta?
  2. Google „árátláthatóság” és a kórház neve. Innen keressen valamit a kórház honlapján, amely azt írja, hogy „chargemaster” vagy „standard díjjegyzék”, vagy „átfogó, gép által olvasható fájl” vagy „tárgyalásos árlista”.
  3. Keresse meg a CPT kódokat, 5 számjegyű számok, amelyek meghatározott eljárásokat vagy szolgáltatásokat jelentenek. Lehet, hogy fel kell hívnia a kórházat, és meg kell kérdeznie, hogy mely CPT -kódokat számlázzák ki az Ön által kapott eljárásért.
  4. Keresse az árakat. Lehet, hogy oszlopok vannak az alapkamatra, a különböző biztosítókra és azokra az árakra, amelyeket készpénzben fizetnek.

Unfortunately, there is not a standard file format that hospitals are required to use, so what you’re able to find might vary. And some haven’t posted theirs at all.

Does this work in practice?

With all the warnings, I didn’t have high hopes, but I took the procedure for a test run.

I tried using the steps above for a hospital that is local to me (in the UPMC network), and the initial Google result took me to a price estimator. I had to click through a screen acknowledging that the prices given were just an estimate and not guaranteed, and even then I couldn’t find some common procedures, like a knee-replacement surgery. This is not the webpage I was looking for.

So I went back and threw “standard charges” into my Google search, and this time, I got to a different page that had prices. I even found “TOTAL KNEE PRIMARY” on there for $5,109. But there was no CPT code, and it didn’t differentiate by insurance plan. The hospital’s page says that this is the “base charge” and that what you end up paying after insurance may be different. They also mond:

Mivel a biztosítási terv előnyei határozzák meg a zsebköltségeit, és a szolgáltatásokért fizetett összegek a szerződéses díjakon alapulnak, a kórházi CDM szabványos díjfájl nem hasznos eszköz annak megállapításához, hogy milyen költségeket kell fizetnie egészségügyi ellátás.

Ehelyett azt javasolják, hogy használja a becslő eszközt, vagy hívjon egy telefonszámot a becsléshez. Ez a becslés egyébként magasabb vagy alacsonyabb lehet, mint amennyit ténylegesen felszámítanak.

A New York Times ajánlja panaszt tesz itt ha úgy tűnik, hogy a kórháza nem tartja be a törvényeket, de nehéz kitalálni, hogy ez így van -e. Ha beteg vagyok vagy gondozó vagyok, aki megpróbálja árat árazni, akkor jogásznak is kellene lennem és orvosi számlázási szakértő?

Vagy ami azt illeti, szó szerinti gépnek kell lennem? Az UPMC oldal, miután az üzleti vállalkozások azt mondták, hogy a töltéskezelője „nem hasznos eszköz”, egy géppel olvasható fájlt biztosít, amely szerintük tárgyalásos árakat tartalmaz, valamint azt, hogy az egyes eljárások mennyibe kerülnek. Használva JSON olvasó eszköz, Elég jól látok a Ctrl-F-hez, és piszkálom, de nem teljesen, hogy mindent megérthessek, ami ott van. én gondol 3856 dolláros készpénzes fizetési rátát látok a teljes térdprotézisért, és a tárgyalásos árak már 395,24 dollár, de nem vagyok biztos benne, hogy jól olvastam -e.

Van egy kis remény a jövőre nézve: WMindezekkel a kifürkészhetetlen, de géppel olvasható árlistákkal együtt harmadik féltől származó vállalatok valószínűleg felbukkannak, hogy elolvassák azokat. A Turquoise Health az egyik, amelyet a NYT rámutat. Az én környékemen a helyi újság rendelkezik eszköz a környékbeli kórházak számára Ez egy kicsit nehézkes használni, és csak 70 gyakori eljárást mutat be, de az eredmények felvilágosítóak: AEgy kórházban a biztosítótársaságok 99 és 362 dollár között fizetnek a mammográfiaért, amelynek listaára 713 dollár. A Medicare 66 dollárt fizet ugyanazon eljárásért; a készpénzzel fizető embereknek 570 dollárt kell fizetniük.

Ez az árkülönbség az oka annak, hogy az árak átláthatósága annyira fontos, de bosszantó az adatok közötti navigálás, amikor csak a pénzéért és az egészségéért akar felelni. Reméljük, hogy ha a helyi kórházak árlistáját keresi, találsz valami tanulságosabbat, mint én.


Forrás link


2 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok