Hogyan lehet megváltoztatni gondolkodásmódját, hogy bármiben jobb legyen, Eduardo Briceño segítségével

Avatar admin | 2021.08.23. 1 View 0 Likes 0 Ratings

1 View 0 Ratings Rate it

Kép Eduardo Briceño segítségével Hogyan lehet megváltoztatni a gondolkodásmódot, hogy bármiben jobb legyen?

Fénykép: Micaela Heck/Elena Scotti

Ezen a héten megtanuljuk megváltoztatni gondolkodásmódunkat Eduardo Briceño – főelőadó és a növekedési gondolkodásmód elméletének szakértője – segítségével. Hallgassa meg Eduardo beszédét arról, hogy a növekedési gondolkodásmód felkarolása hogyan segíthet Önnek abban, hogy bármit is tegyen, milyen kérdéseket tegyen fel magának, amikor azon kapja magát, hogy becsúszik egy rögzített gondolkodásmódba, és milyen megközelítéseket kell tennie, ha másokban akar növekedni.

Eduardo a legtöbbet foglalkozó fő előadó a növekedési gondolkodásról, és a Mindset Works társalapítója-úttörő a növekedési gondolkodás fejlesztési szolgáltatásokban és programokban, amelyeket a Stanford professzor (és a növekedési gondolkodás úttörő kutatója), Carol Dweck és Lisa Blackwell mellett készített. TED -beszélgetései és Dweck professzorral folytatott munkája milliókat bátorított a fejlődés és az innováció kultúrájának ápolására.

Hallgassa meg a fenti frissítést, vagy keressen minket a szokásos podcastok kiszolgálási helyein, beleértve Apple Podcastok, A Google Play, Spotify, iHeartRadio, és Fűzőgép.

A legfontosabb részletek a heti epizódból

Eduardo Briceño interjúból

Arról, hogy a rögzített gondolkodás és a növekedési gondolkodásmód hogyan tekinthet kudarcra, például nem kap munkát egy interjú után:

Tehát valaki, akinek van egy fix gondolkodású gondolkodása, ezt bizonyítéknak veheti, vagy azt, hogy képtelen és nem képes elvégezni az ilyen típusú munkát, vagy felcímkézheti a másik személyt: „Ez [interviewer] ügyetlen, nem látják bennem a jót. ” És ezek közül bármelyik arra késztet bennünket, hogy ne cselekedjünk, jobbak legyünk, és jobban tudjuk pozícionálni magunkat a jövőre nézve. Tehát ha elmegyünk valakivel egy interjúra, és nem megy igazán jól, akkor nagyon rosszul megy, akkor tényleg leereszkedhetünk, és azt mondhatjuk: „Istenem, én ilyen idióta vagyok. Nem tudok interjút készíteni. Mit tehetnék tehát anélkül, hogy interjút kellene készítenem? ” Ezzel szemben: „Mit tanulhatok ebből az interjúból? Mit gyakorolhatok másképp? Ki segíthet felkészülni a következő interjúmra, és hogyan javulhatok, hogy pozícionáljam magam a jövőre nézve? ”

Hogyan lehet felismerni, hogy mikor ragadt meg egy rögzített gondolkodásmódban:

Amit felnőttként először megtehetünk, hasznos a gondolkodásmód megismerése. Szóval, ha valakinek van és elolvassa Carol Dweck Mindset című könyvét, nagyon ajánlom. Vagy rengeteg videó és erőforrás található az interneten, hogy megismerhessük a témát, hogy jobban megérthessük, hogyan játszódhat ez le az életemben, és utána elgondolkodhatok azon, hogy mikor lehet fix gondolkodásmódom? És milyen dolgok hajlamosak egy fix gondolkodásmódra késztetni? Akkor, amikor visszajelzést kapok? Akkor, amikor hibázom? Ez akkor van, amikor egy adott helyzetben vagyok? … Gondolkodni kell még: Mit értékelek az emberekben? Például, ha értékelem a kedvességet, hajlamos vagyok -e úgy gondolni a kedvességre, mint valamire, ami az embereknek vagy van, vagy nincs, vagy fejleszthető? Mert akkor, amikor az emberek nem kedvesek velem, akkor ezt a személyt rosszindulatú személynek nevezhetem, vagy X, Y, Z, és ez azt eredményezheti, hogy úgy reagálok, mint egyfajta hadviselés, és megpróbálom legyőzni őket ahelyett, hogy konstruktív beszélgetésbe kezdenék, hogy megosszam a nézőpontomat, meghallgassam a véleményüket, és tanuljak egymástól, és kölcsönösen befolyásoljuk egymást. Tehát ezek azok a dolgok, amelyeket megtehetünk.

Arról, hogy ki profitálhat a legtöbbet a növekedési gondolkodásmód megismeréséből:

Amikor növekedési gondolkodást célzó beavatkozásokat végzünk, a legtöbb hasznot azok az emberek kapják, akik negatív sztereotípiákkal szembesülnek, mint például a színes emberek, valamint a nők a matematikában és a természettudományokban. Vannak negatív sztereotípiák arról, hogy a nők és a lányok kevésbé jók a matematikában és a természettudományokban, ami nem igaz. De a sztereotípia tudattalan elfogultság. És kiderül, hogy amikor növekedési gondolkodásmódba beavatkozunk, amikor az emberek növekedési gondolkodásmódba kerülnek, mindenki profitál. De a legtöbb hasznot azok az emberek kapják, akik negatív sztereotípiákkal szembesülnek … Hajlamosak vagyunk félni, hogy megerősítjük a sztereotípiát, hogy igaz. Ez azt eredményezheti, hogy kevesebb kockázatot vállalunk, és nem teszünk bizonyos dolgokat, amelyeket mások tehetnek, mert ha nem mennek jól, akkor mások kevésbé fognak gondolni a csoportunkra. Nem akarjuk cserbenhagyni a csoportunkat. És így amikor növekedési gondolkodásban vagyunk, kevésbé vagyunk hatással a sztereotípia fenyegetésre.

Ha többet szeretne megtudni Eduardo betekintéséről a növekedési gondolkodásmód elméletére és annak ápolására, javasoljuk, hogy hallgassa meg a teljes epizódot.

Epizód átirat


Forrás link


1 View 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok